Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Όταν η οργή και ο θυμός μετατρέπονται σε ευλογία!

          Ήταν όταν οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων, πριν 2 χρόνια διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας στα Γιάννενα, της γνωστής σε όλους μας "Δωδώνη"!

          Ήταν όταν η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου χάριζε για ένα κομμάτι ψωμί, τη κερδοφόρα γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" σε ιδιώτη!

          Ήταν τότε που μέσα στην απελπισία τους και στην αγανάκτησή τους, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, συνέλαβαν την ιδέα να κάνουν κάτι σαν αντίβαρο, σαν αντίδοτο, στην ενέργεια αυτή της κυβέρνησης!

          Και όπως είναι φυσικό, όταν οι Άνθρωποι σκέπτονται, δεν χρειάζονται την επιφοίτηση κανενός άλλου πνεύματος, παρά μόνο του δικού τους!

          Έπεσε λοιπόν η ιδέα να κάνουν κάτι δικό τους και να μην αφεθούν στα νύχια του ιδιώτη, αφού όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ο ιδιώτης πλέον της Δωδώνης, μοιράζει επιταγές εξοφλητέες σε ένα περίπου χρόνο!

          Φτιάξανε ύστερα από κάποιες διαδικασίες που χρειάζονται, τον συνεταιρισμό "Γιαννιώτκο" και μέσα από αυτόν έχουν τοποθετήσει αυτόματους πωλητές φρέσκου και ακατέργαστου γάλακτος στα Γιάννενα και όχι μόνο!

           Ο κόσμος ανταποκρίνεται με πάθος στη κίνηση αυτή των κτηνοτρόφων και έτσι έχουν από τη μία πλευρά φρέσκο γάλα κατ ευθείαν από το ζώο, χωρίς μηχανικές παρεμβολές και από την άλλη, στηρίζουν τη προσπάθεια αυτή των κτηνοτρόφων της περιοχής τους, αφού του προσφέρουν γάλα ημέρας και σε πολύ φτηνή τιμή σε σχέση με κείνα που είναι στο ράφι των σούπερ μάρκετ!

          Να λοιπόν που κάθε ιδέα, η οποία φέρνει όλο και πιο κοντά εκείνο που ιδρύθηκε στη καρδιά της κρίσης στη χώρα μας και το μάθαμε σαν κίνημα χωρίς μεσάζοντες,
λύνει πολλά προβλήματα της περίεργης κατά τ άλλα αγοράς στη χώρα μας!

          Όπου υπάρχει μυαλό και θέληση, η ιδέα αυτή του κινήματος χωρίς μεσάζοντες, γεννιέται και αντρειεύει!!!

Οi φωτογραφίες πιο πάνω, μας δείχνουν του γραπτού το αληθές!!!




Τρίπολη 13-6-2015                                               Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                      www.tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου