Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τι κερδίζουμε από τη συμφωνία ύστερα από τις διαπραγματεύσεις με τους Εταίρους μας!


Ύστερα από την εξαντλητική και λεπτομερή διερεύνηση εναλλακτικής λύσης σε διεθνές επίπεδο!

Ύστερα από πέντε μήνες γράψε σβήσε και τ αμέτρητα δρομολόγια στις Βρυξέλλες των μελών της Ελληνικής αντιπροσωπείας, όλα δείχνουν ότι μέσα στη βδομάδα που διανύουμε η υπόθεση διαπραγμάτευση θα πάρει τέλος!

Ύστερα από τα όσα γράφτηκαν και από τα πολλά που ακούστηκαν μέσα σ αυτούς τους πέντε μήνες, ότι θα συμφωνηθούν με τους Εταίρους δανειστές μας και που στόχευαν στη τρομοκράτηση του λαού και ιδιαίτερα των μισθωτών και των συνταξιούχων!!

Τώρα πλησιάζει η ώρα του απολογισμού!

Στη συνεδρίαση της Συνόδου κορυφής χτες το βράδυ, φαίνεται ότι καταλήξαμε σε μία συμφωνία, που μάλλον θα οριστικοποιηθεί τη Πέμπτη που μας έρχεται!

Από έγκυρες κυβερνητικές πηγές μαθαίνουμε, ότι τα οφέλη της συμφωνίας αυτής θα είναι τα παρακάτω:


1. Αποφεύγουμε μέτρα σε βάρος του λαού ύψους 15,4 δισ. Ευρώ, τα οποία ήταν συμφωνηθέντα από τη προηγούμενη κυβέρνηση για να παρθούν μέσα στην εξαετία 2015 - 2020 μέσω των πρωτογενών πλεονασμάτων. Τώρα θα πληρώσουμε μόνο 8.2 δις. Ευρώ!


2. Παραμένουν τρείς αντί δύο οι συντελεστές Φ.Π.Α, με τις υπηρεσίες των ΔΕΚΟ για νερό και ρεύμα, αλλά και για την εστίαση, να παραμένουν στο 13% από το 23% που θέλανε οι δανειστές μας!


3. Στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές: Διατηρείται το ΕΚΑΣ, καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία, που θα εξαύλωνε τις συντάξεις κύριες και επικουρικές και δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης!


4. Επανέρχεται ο θεσμός των Συλλογικών συμβάσεων που γιατρεύει τον μεσαίωνα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει σήμερα και ανοίγει ο δρόμος για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα!


5. Τα επί πλέον οικονομικά βάρη μετατοπίζονται στους έχοντες και κατέχοντες και δεν ακουμπούν καθόλου τα λαϊκά στρώματα, που είχαν μέχρι τώρα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών της κρίσης!

Τη Πέμπτη θα έχουμε να γράψουμε τα τελικά αποτελέσματα της συμφωνίας, οπότε θα είμαστε και πιο συγκεκριμένοι!!!



Τρίπολη23-6-2015                                                    Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                         www.tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου