Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ο Σαμαράς με Βαρουφάκεια ενδυμασία στο Κιλελέρ!

           Με ενδυμασία της καθημερινότητας, αλλά με έκδηλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ντύσιμο του Βαρουφάκη, ο Σαμαράς εμφανίστηκε στο Θεσσαλικό κάμπο, υποδύοντας το ρόλο ενός σύγχρονου Μαρίνου Αντύπα, τον οποίο δολοφόνησαν οι τότε ομοϊδεάτες του Σαμαρά στις 8 Μαρτίου το 1907, διότι παρακινούσε τους κολίγους του κάμπου να ξεσηκωθούν εναντίον των τσιφλικάδων, οι οποίοι τσιφλικάδες, πήραν στη κατοχή τους τη γη, όταν αποχώρησαν το 1881 οι Τούρκοι, τότε που η Θεσσαλία πέρασε στο Ελληνικό κράτος!


          Χωρίς γραβάτα λοιπόν και χωρίς τα λαμέ κοστούμια, τα προερχόμενα εξ Αγγλίας και με ένα πουκάμισο αποχρώσεως ηλεκτρίκ, αυτό που καθιέρωσε ο Βαρουφάκης, το παιδί του λαού, ο Αντώνης θυμήθηκε τους αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου και προσπάθησε να τους ξεσηκώσει ενάντια της κυβέρνησης του Τσίπρα, που συστηματικά χρόνια τώρα τους πίνει το αίμα!


Η υποκρισία δεν έχει όρια!!!


          Όπως ο Χατζηγάκης με τα Εγγλέζικα κασμίρια του, είχε καβαλήσει σε ένα τρακτέρ και έλεγε στους αγρότες ότι όταν θα έλθει η Ν.Δ στην εξουσία θα λύσει όλα τα προβλήματά τους, αλλά μετά τους λύσσαξε στη φορολογία!


          Όπως η Μπατζελή, με γόβα στιλέτο, με ταγέρ κριστιάν ντιόρ και τσάντα Σανέλ, περπατούσε μέσα στα χωράφια για να συναντήσει τους αγρότες και να τους πείσει να εγκαταλείψουν τα αγωνιστικά τους μπλόκα και να μην ακούν τη Ν.Δ διότι το ΠΑΣΟΚ αυτό θα έλυνε τα προβλήματά τους!


          Έτσι και ο Σαμαράς, διορθώνοντας όμως τα λάθη των προαναφερόμενων, με ντύσιμο τύπου Βαρουφάκη, προφανώς επιδιώκοντας να τύχει της ίδιας αποδοχής από τους αγρότες με εκείνης του Βαρουφάκη, πήγε να τους πει, ότι τούτη τη φορά η Ν.Δ και γω προσωπικά, εφ όσον επανέλθουμε στην εξουσία, θα σας λύσουμε τα προβλήματά σας!


            Και επειδή όπως τον συμβούλεψαν προφανώς οι σύμβουλοί του, η ενδυμασία και τα λόγια δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα, θυμήθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του, ότι κάπου εκεί, υπάρχει και ένα μνημείο στην μνήμη των πεσόντων αγροτών από τις σφαίρες του στρατού, που έστειλε η κυβέρνηση των τότε ομοϊδεατών του Σαμαρά, για να καταπνίξει όπως και έγινε την εξέγερση των κολίγων στις 6 Μαρτίου του 1910 !


          Έφυγε η εξουσία με τη ψήφο του λαού πρόσφατα από τα χέρια του Σαμαρά και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Σαμαράς φορώντας τη προβιά του φιλοαγρότη και με την ενδεδειγμένη σεμνότητα και ταπεινότητα, αφού τώρα βρίσκετε στην αντιπολίτευση, κατέθεσε και το στεφάνι προς τιμή των πεσόντων αγροτών, που διεκδικούσαν τη γη από τ αφεντικά τους!


          Πολύ ωραίος, δασκαλεμένος και πετυχημένος στο ρόλο της αντιπολίτευσης ο Σαμαράς, πολύ δε περισσότερο στο ρόλο του τιμητή των αγώνων και των θυσιών των αγροτών που αγωνίζονται κάθε τόσο, για να βελτιώσουν τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους!



Τι να κάνουμε όμως εμείς??? Θέλουμε δε θέλουμε θα το αντέξουμε κι αυτό!!!





Τρίπολη 22-6-2015                                                     Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                           www.tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου