Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο Ελληνικός Λαός γράφει τη δική του ιστορία!


           Έβαλα δύο συμβολικές φωτογραφίες από πίνακες του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου Ντελακρουά, οι οποίες απεικονίζουν γεγονότα που ενέπνευσαν την Ανθρωπότητα και ξεσήκωσαν τους λαούς, όπου δή στον πλανήτη μας, για να αποκτήσουν την ελευθερία τους και την Ανεξαρτησία τους!

          Η πρώτη δείχνει την κατάληψη των φυλακών της Βαστίλλης στις 14 Ιουλίου του 1789, απ όπου απελευθερώθηκαν όλοι οι έγκλειστοι αγωνιστές της ελευθερίας και η άλλη απεικονίζει την ελευθερία να οδηγεί στη νίκη, τους επαναστατημένους Γάλλους στα οδοφράγματα του Παρισιού!

          Βέβαια οι σκηνές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις μέρες μας, αλλά τα συνθήματα που πρόταξε τότε, ο εξεγερμένος πληθυσμός του Παρισιού, είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε και στις μέρες μας!
     
          ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΙΣΟΤΗΤΑ - ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ήταν τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα τις μέρες εκείνες στο Παρίσι και αφού τα σκόρπισε ο άνεμος στα τέσσερα σημεία του πλανήτη μας, έφτασαν επιτέλους αργά το βράδυ της Κυριακής και στη θέση Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας!

          Ήταν ο τόπος συγκέντρωσης του λαού της Αθήνας, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βροντοφώναξε προς το συγκεντρωμένο πλήθος, ότι η μεγάλη νίκη του Ελληνικού λαού στις εκλογές που έγιναν σημαίνει: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΙΣΟΤΗΤΑ - ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ!
         
          Ήρθε η ώρα προφανώς και ο Ελληνικός λαός να γράψει ιστορία και σαν μια νέα Γαλλική Επανάσταση, με τα ίδια συνθήματα, να ξεσηκώσει τους λαούς της σημερινής Ευρώπης, ιδιαίτερα του νότου, για τους οποίους τα τότε συνθήματα, είναι και γι αυτούς επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε!

Τρίπολη 27-1-2015                                                    Τάσος Παπαζαχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου