Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Στην εποχή της εικονομαχίας μας μετέφερε χθές ο Αντώνης Σαμαράς!


           Η έλλειψη προβολής κυβερνητικού έργου από τη συγκυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου, φυσικό είναι να μας μεταφέρουν οι κύριοι αυτοί σε περασμένες εποχές, που χάνονται στο βάθος των αιώνων που πέρασαν!
           Με μια επίθεση, στα καλά καθούμενα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ ο κος Σαμαράς, φωτογραφούμενος μπροστά σε μία εικόνα της Παναγίας, ορκίστηκε ότι οι εικόνες των Θείων δεν πρόκειται να κατέβουν από τους δημόσιους χώρους!
           Να λοιπόν πόσο εύκολο είναι, από τις δυνάμεις του σκότους, της δεισιδαιμονίας και των μεταφυσικών επικλήσεων, να αφήνουν τα παρόντα και εν ριπή οφθαλμού, να γυρίζουν τη διαμάχη των εκλογών πίσω και μάλιστα πολύ πίσω, στο δεύτερο ήμισυ του 8ου Μ.Χ αιώνα και στις αρχές του 9ου Μ.Χ αιώνα!
           Ήταν η περίοδος της εικονομαχίας, που δίχασε σε βάθος τον λαό της τότε Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με πολύ, μα πάρα πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα, σε όλους τους τομείς της τότε κοινωνικής ζωής!
           Εικονολάτρης λοιπόν ο πρωθυπουργός μας, σαν μία νέα έκδοση της βασίλισσας Θεοδώρας, ορκίζεται πίστη στις εικόνες των Θείων και ότι δεν πρόκειται να αφήσει να κατέβουν από τους δημόσιους χώρους!
           Μόνο που δεν μας αποκάλυψε, ποιος είναι από τους πολιτικούς μας, η νέα έκδοση του Αυτοκράτορα Λέοντα Γ! ο οποίος το έτος 726 μ.χ αποφάσισε να κατεβάσει από την είσοδο των ανακτόρων του την εικόνα του Χριστού μας και πυροδότησε έτσι έναν εμφύλιο σπαραγμό, που κράτησε ως το 842 μ.χ, όταν πέθανε ο τελευταίος εικονομάχος Αυτοκράτορας Θεόφιλος και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Αυτοκρατορίας η βασίλισσα Θεοδώρα, αφού ο διάδοχος του Αυτοκρατορικού θρόνου Μιχαήλ Γ! ήταν ανήλικος!
           Στο διάστημα αυτό του εμφυλίου σπαραγμού, μεταξύ εικονολατρών και εικονομάχων, όπως είχε χωριστεί τότε η κοινωνία της Αυτοκρατορίας:
-     Έγιναν αιματηρές μάχες!
-     Θυσιάστηκε στα πεδία των μαχών, η αφρόκρεμα του Βυζαντινού στρατού!
-     Χάθηκαν σπουδαίοι στρατηγοί, απαραίτητοι για την αντιμετώπιση των ξένων εισβολέων!
-     Ξοδεύτηκαν όλα τα χρήματα του δημόσιου ταμείου!
-     Και οι εχθροί της Αυτοκρατορίας, βρήκαν την ευκαιρία να κατακτήσουν τα μισά και πλέον εδάφη της Αυτοκρατορίας!
-     Τα οποία για να τα ανακτήσει, ξόδεψε χρόνο, ανθρώπινες ψυχές χρήματα και πολύ πόνο!
           Σ αυτή την εποχή επιθυμεί να μας μεταφέρει, η αυτού μεγαλειότητα, ο σύγχρονος Βυζαντινός Αυτοκράτορας Αντώνης Σαμαράς???
           Τα τότε δυσάρεστα γεγονότα και αποτελέσματα για την Αυτοκρατορία του, θέλει να μας κληροδοτήσει ο νέος Βυζαντινός Αυτοκράτορας???
           Από τέτοιες διαμάχες του 8ου και 9ου μ.χ αιώνα έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία μας???
           Η επιδιώκει να σκεπάσει τα οξυμένα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας, με προβλήματα εκείνης της μακρινής εποχής???
           Η κρίση ανήκει στον καθένα μας!!!



Τρίπολη 13-1-2015                                                           Τάσος Παπαζαχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου