Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δεν είναι και τόσο δύσκολο, η κατάργηση του Μνημονίου!!!

Προχθές, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε τον υπηρεσιακό Υπουργό Εργασίας κο Ρουπακιώτη και του ζήτησε:
- Την κατάργηση της άρσης της μετενέργειας, που αφορά τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και επιβλήθηκε με το Μνημόνιο 2.
- Την αναστολή της Μνημονιακής διάταξης για μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και στους νέους κάτω των 25 ετών, μείωση κατά 32%.
- Το πάγωμα της νέας μείωσης των κυρίων συντάξεων και των επικουρικών!!!
Ο υπηρεσιακός υπουργός εργασίας συμφώνησε και μάλιστα είπε, ότι είχε αναλάβει και από μόνος του μία πρωτοβουλία, ώστε αφού συναντηθεί με εκπροσώπους των Κοινωνικών Εταίρων ( ΣΕΒ και ΓΣΕΕ), να αποφασισθεί κάτι τέτοιο!!!
Μέχρι εδώ όλα καλά!!!
Έλα όμως που την άλλη μέρα, άνοιξε ένας πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλου) και ΣΕΒ (Δασκαλόπουλου), για το ποιος φταίει που επιβλήθηκαν μέσα στο Μνημόνιο 2 αυτές οι αντεργατικές διατάξεις;;;
Έλα που και οι δύο φοβήθηκαν μήπως και γίνει κάτι τέτοιο;;;; Και έτρεξαν να πετάξει ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης, για τα όσα προβλέπει το Μνημόνιο 2 στα θέματα αυτά;;;;
Άρχισαν λοιπόν αυτοί που δεν αποκάλυπταν το χειμώνα που πέρασε, τον υπαίτιο αυτών των αντεργατικών και αντιλαϊκών διατάξεων, να αλληλοκατηγορούνται τώρα ποιος είναι ο υπεύθυνος, ποιος τα ζήτησε όλα αυτά να συμπεριληφθούν μέσα στο Μνημόνιο 2!!!
Πέρα από τις αλληλοκατηγορίες αυτές, που για μας είναι η στάχτη στα μάτια του κόσμου, αφού πολύ καλά γνωρίζουμε ότι και οι δύο μαζί τις βάλανε!!! Πέρα από αυτό, εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, ότι το μνημόνιο είναι κάτι που δεν αφορά και τόσο τους δανειστές μας!!!
Αυτοί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επιτυχία κάποιων στόχων π.χ Να είναι ισοσκελισμένος κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός μας και να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να μην χρειαζόμαστε επιπλέον δάνεια, αλλά με το πλεόνασμα αυτό να αρχίσουμε να ξοφλάμε τα μέχρι τώρα δάνειά μας!!!
Το πώς και με τι μέτρα, εμείς σαν κράτος θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους!!! 
Είναι δική μας υπόθεση και εδώ τώρα άρχισαν οι αποκαλύψεις και οι μπηχτές, πότε και ποιος παρενέβει στην κυβέρνηση και κατάφερε να περάσει τέτοια μέτρα, που θα απαλλάσσουν τους οικονομικά ισχυρούς και θα γονατίζουν τους φτωχούς, τους μη έχοντες, τα γνωστά κάθε φορά υποζύγια, που κουβαλούν στις πλάτες τους, μόνιμα το μεγαλύτερο βάρος των φόρων!!!
Αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι ο Βενιζέλος ήτανε σε ανοιχτή γραμμή με τον Δασκαλόπουλο, πρόεδρο του ΣΕΒ και τον πρόεδρο μιας οργάνωσης των ξενοδόχων της χώρας μας, οι οποίοι απαίτησαν τα μέτρα αυτά και ο Βενιζέλος ως συνήθως τους έκανε τη χάρη!!!
Έτσι λοιπόν η αλλαγή των μέτρων, ποιους δηλαδή θα επιβαρύνουν και πόσο, που περιλαμβάνει το Μνημόνιο 2 είναι δική μας υπόθεση και εύκολα μπορεί να γίνει, αρκεί να εξυπηρετούνται οι στόχοι που αναφέραμε παραπάνω!!!
Γι’ αυτό οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ το χειμώνα μας έλεγαν σε όλους τους τόνους, πως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αφού οι δανειστές μας έχουν πιάσει από το λαιμό!!! Και τώρα, ύστερα από τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ο καθένας τους από μία λίστα αλλαγών που θα κάνουν στο Μνημόνιο 2 αν και εφ όσον γίνουν κυβέρνηση!!! Είναι ανακόλουθοι μεταξύ λόγων και έργων!!!
Η υποκρισία τους στο αποκορύφωμά της!!!
Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που έλεγε, ότι τα μέτρα αυτά είναι καθ’ υπόδειξη των ντόπιων οικονομικά ισχυρών!!! Επαληθεύεται !!!
Η θέση και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα Μνημόνια πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση και περιεχόμενο!!! Είναι εφικτή και πραγματοποιήσιμη!!!
Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι αρχιτέκτονες των μνημονίων Σαμαράς και Βενιζέλος, δεν μπορούν και δεν θέλουν να θίξουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους!!! Ισχύει σε όλο της το μεγαλείο!!!
Τι απομένει λοιπόν;;;; 
Όλοι μας να στηρίξουμε και σ’ αυτές τις εκλογές(17-6-2012) με περισσότερη σιγουριά και πίστη, την αλήθεια, το σωστό, το πραγματοποιήσιμο!!!
Να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ !!! 
Να ψηφίσουμε ελπίδα!!! 
Να ψηφίσουμε αξιοπρέπεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου