Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Η περίεργη ευαισθησία του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ!



 Εμπόδιο η κωλυσιεργία μπορεί να υποθέσει κανείς, θέλουν να βάλουν στη κυβέρνηση, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, οι οποίοι προφασιζόμενοι τις διατάξεις του Συντάγματος επιχειρούν να αποτρέψουν την αξιοποίηση όλων των λιστών που έχουν περιέλθει στα χέρια της δικαιοσύνης με καταθέσεις δισεκατομμυρίων Ευρώ από Έλληνες στο εξωτερικό!


Μάλιστα σε συνεργασία οι δύο ως άνω Εισαγγελείς, χωρίς προφανώς να ρωτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, εξέδωσαν και ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιούν την άποψή τους ότι είναι αντίθετοι με την αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεχθεί  με μη νόμιμο τρόπο!

Η αυθαίρετη αυτή πράξη τους είχε σαν αποτέλεσμα να παραιτηθούν τα πέντε από τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίθεσης στη πράξη και στις απόψεις του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα!

Η ενέργεια αυτή των δύο ως άνω Εισαγγελέων, φέρνει στο προσκήνιο ξανά το δικαιολογημένο ερώτημα όλων των πολιτών :

Τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στους κόλπους της δικαιοσύνης στη χώρα μας???

Γιατί παράγοντες της δικαιοσύνης δείχνουν επιλεκτικά την ευαισθησία τους απέναντι στο Σύνταγμα και στους νόμους  της???

Έχουν οι κύριοι αυτοί υπόψη τους ότι τη λίστα Λαγκάρντ τη παρέδωσε στον πρέσβη μας στο Παρίσι η ίδια η κα Λαγκάρντ και τη λίστα της Ρηνανίας – Βεστφαλίας ο ίδιος ο υπουργός των οικονομικών του κρατιδίου αυτού???

Έχουν υπόψη τους οι κύριοι αυτοί ότι ήδη άλλα κράτη από τα πιο πλούσια μάλιστα όπως Γερμανία- Γαλλία και Ιταλία έχουν από καιρό αξιοποιήσει τις λίστες αυτές και έχουν ήδη εισπράξει πολλά δις Ευρώ???

Η ελπίδα μας και η παρηγοριά μας για τα όσα συμβαίνουν μέσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αποτελεί η απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος που με ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε υπέρ της αξιοποίησης αυτών των λιστών και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία αφού την απόφαση την υπερψήφισαν τα 12 από τα 15 μέλη του Δ.Σ της Ένωσής τους!

Σφήνα στην αντιπαράθεση που συμβαίνει μέσα στους κόλπους της δικαιοσύνης υπήρξε και η περίεργη απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθούν τέτοιες λίστες όταν η απόκτησή τους δεν γίνεται με νόμιμο τρόπο!

Κοντά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος που εξερράγη μέσα στη βουλή, δηλώνοντας την αντίθεση του στην αξιοποίηση τέτοιων στοιχείων!
Δικαιολογημένα ο άνθρωπος!

Είχε βλέπετε ταλαιπωρηθεί πολύ τελευταία γιατί έκρυβε χρόνια τη λίστα Λαγκάρντ και  εξαπέλυσε μύδρους κατά της τροπολογίας της κυβέρνησης να αξιοποιούνται οι λίστες αυτές!


Εκτός από τους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο που είχαν καταχωνιάσει για χρόνια στα συρτάρια τους τη λίστα Λαγκάρντ χωρίς να την αξιοποιούν, έρχονται τώρα και οι απόψεις μερικών Εισαγγελέων και Δικηγόρων που υποστηρίζουν εμμέσως το θάψιμο αυτών των λιστών!

Προφανώς δεν έχουν πληροφορηθεί οι κύριοι αυτοί, ότι μόνο μέσα στο Δεκέμβριο αυτό, το δημόσιο εισέπραξε 163 εκατομμύρια Ευρώ από ελέγχους που έγιναν σε μεγαλοκαταθέτες και είχαν να κάνουν με τη φοροδιαφυγή!

Από πόσα κύματα τελικά πρέπει να περάσει μια τέτοια προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος στη χώρα μας???

Ήδη όπως όλοι μας γνωρίζουμε στο τέλος του 2015 εξέπνεε η προθεσμία αξιοποίησης της συγκεκριμένης λίστας και αναγκάστηκε η κυβέρνηση να παρατείνει με νόμο την αξιοποίησή της!

Να γιατί την είχαν θάψει μέσα στα συρτάρια τους οι άνθρωποι!

Περίμεναν το πλήρωμα του χρόνου για την απαλλαγή όσων συμπεριλαμβάνονταν μέσα σ αυτή!

Αλλά ο λαός με τη ψήφο του σε τρείς συνεχόμενες αναμετρήσεις τους χάλασε τα σχέδια φέρνοντας στην εξουσία άλλες δυνάμεις όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με υπουργούς αποφασισμένους να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που θα βάλουν εσκεμμένα κάποιοι στο δρόμο τους!

Έτσι η κυβέρνηση μέσω του υπουργού δικαιοσύνης και του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αντίστοιχα, έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι λίστες θα αξιοποιηθούν και πως η φοροδιαφυγή και η παράνομη εξαγωγή χρήματος στο εξωτερικό, θα παταχθεί ανηλεώς, γιατί είναι ο ιδρώτας του Ελληνικού λαού, ο οποίος Ελληνικός λαός  υποβάλλεται καθημερινά σε θυσίες προκειμένου να σώσει τη χώρα του από τη γάγγραινα της κλεψιάς και της διαφθοράς που μας οδήγησαν σ αυτή την άσχημη οικονομική και κοινωνική κατάσταση!



Τρίπολη 8-1-2016                               Τάσος Παπαζαχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου