Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί συγκινήθηκε ο Τσίπρας???




Δεν μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα πρωθυπουργοί που έχουν περάσει από τούτη τη χώρα, να συγκινούνται κατά την παρουσίαση στο κοινοβούλιο, των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησής τους!

Είναι βλέπετε, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, συνυφασμένο με την αριστερά!
Είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει  τους πραγματικούς αριστερούς Ανθρώπους!
Είναι το συναίσθημα εκείνο, που έχουν μόνο οι πραγματικοί αριστεροί Άνθρωποι!

Οι προηγούμενοι γνώριζαν και  συνειδητά ενεργούσαν, ότι θα φτιάξουν φτωχούς, πεινασμένους, άστεγους, ασθενείς, χήρες και ορφανά!
Γνώριζαν πως η πολιτική τους θα σπείρει φτώχεια και εξαθλίωση!
Διέθεταν προς τούτο την ανάλογη γαϊδουριά (ψυχραιμία το λένε πολιτισμένα), ώστε να μη πτοούνται από τα αποτελέσματα της πολιτικής τους!
Είναι μυημένοι και εκπαιδευμένοι προς τούτο και δεν ιδρώνει τ αυτί τους, για ότι αφήνουν πίσω τους με τη πολιτική που εφαρμόζουν!

Ακούνε για αυτοκτονίες και το βλέπουν σαν κάτι το φυσιολογικό!
Του έπαιρνε του άλλου η τράπεζα το σπίτι και αυτοί απαντούσαν: Ας πρόσεχε!
Φεύγοντας από τη κυβέρνηση ψήφισαν 158 τροπολογίες μέσα σε δύο βράδια στη βουλή, με χαριστικό περιεχόμενο στους κολλητούς τους και δεν φροντίσανε να καλύψουν από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, έστω τη πρώτη κατοικία ενός οικογενειάρχη!

Τώρα έχουμε να κάνουμε με Ανθρώπους, με το άλφα κεφαλαίο!
Έχουμε να κάνουμε με τον γείτονα η τη γειτόνισσα! Με τον φίλο μας η τη φίλη μας! Με ανθρώπους δηλαδή της καθημερινότητας και της διπλανής μας πόρτας!
Είναι οι Άνθρωποι που τους βασανίζουν τα ίδια προβλήματα που βασανίζουν και μας!
Έχουν τις ίδιες ανησυχίες με τις δικές μας!
Έχουν τα ίδια όνειρα με τα δικά μας!
Συναντούν στο δρόμο τους τον συνάνθρωπο που κοιμάται στο δρόμο και τον άλλο που ψάχνει στα σκουπίδια για να βρει κάτι να φάει!

Δεν έχουμε να κάνουμε πια, με γόνους αριστοκρατικών οικογενειών, εφοπλιστών και βιομηχάνων!
Δεν έχουμε να κάνουμε με καταθέτες στις τράπεζες του εξωτερικού και ιδιοκτήτες ακινήτων στο κέντρο του Λονδίνου, ούτε με κείνους που ξεχνούν κάθε τόσο να δηλώσουν στην Εφορεία ένα εκατομμύριο δολάρια!

Έχουμε να κάνουμε με Ανθρώπους, που εκτιμάνε τη θυσία των πατεράδων μας ενάντια στο ναζισμό! Ενάντια στη χούντα! Ενάντια σε κάθε προσπάθεια επιβολής αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μέτρων!
Έχουμε να κάνουμε με Ανθρώπους, που τους πνίγει η αδικία και λένε όπως λέμε όλοι μας φορές-φορές: Άχ και να γινόταν, να ήμουνα για μια μέρα πρωθυπουργός!!!

Ένας τέτοιος από εμάς, είναι και ο Τσίπρας και επόμενο ήταν να συγκινηθεί που ήρθε η ώρα να πάρει στα χέρια του τη τύχη και το μέλλον των συνανθρώπων του, που μένουν και υποφέρουν δίπλα, κάτω η πάνω από το διαμέρισμά του!!!


Τρίπολη  10-2-2015                                                   Τάσος Παπαζαχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου