Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Πως είναι δυνατό οι αιώνιοι γλύφτες της κάθε εξουσίας, τούτη τη φορά να είναι απέναντί της???


           Ήμουνα πραγματικά περίεργος, όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να έβλεπα τι είδους συμπεριφορά θα είχαν τα συστημικά κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες με τη κυβέρνηση αυτή!
Πίστευα και υποστήριζα, ότι θα εγκατέλειπαν τους παλιούς προστάτες τους και παρανόμως χρηματοδότες τους και σε μία νύκτα, θα γλύφανε τη νέα κυβέρνηση, προκειμένου να αποσπάσουν την εύνοιά της!

          Οι υπολογισμοί μου αυτοί διαψεύστηκαν, ύστερα από κάποιες μέρες, κατά τις οποίες, ναι μεν υπήρξανε από τα ΜΜΕ αυτά κάποιες παλινωδίες, τις οποίες όμως σύντομα εγκατέλειψαν, περνώντας στην κατά μέτωπο αντιπαράθεση με την παρούσα κυβέρνηση!

            Με βάση τα μέχρι πρότινος δεδομένα η στάση αυτή των συστημικών ΜΜΕ είναι πρωτόγνωρη και το ενδιαφέρον είναι ότι κάθε μέρα που περνάει γίνονται όλο και πιο επιθετικοί με τη κυβέρνηση της Αριστεράς!

          Εκτός λοιπόν από τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές που προφανώς υπάρχουν, μεταξύ των αφεντικών των ΜΜΕ και μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ότι αυτή η επιθετικότητα, έχει και ως αφορμή, τη στάση της νέας κυβέρνησης απέναντι στην φορολογική ασυλία που είχαν μέχρι τώρα τα ΜΜΕ αυτά!

          Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί μια τέτοια συμπεριφορά, των αιώνιων γλυψιματιών της κάθε εξουσίας, να είναι τούτη τη φορά απέναντι από την εξουσία???

          Η απάντηση βρίσκεται στη λίστα με τις 18 προτάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ των άλλων προβλέπεται και η είσπραξη 250 εκατομμυρίων Ευρώ, από τον διεθνή διαγωνισμό παραχώρησης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, τις οποίες οι κύριοι αυτοί λυμαίνονται δωρεάν 20 και πλέον χρόνια τώρα!

          Ακόμη στη προσπάθεια που κάνει η παρούσα κυβέρνηση να πληρώσουν και άλλοι για τη κρίση και όχι μόνο τα γνωστά υποζύγια μισθωτοί και συνταξιούχοι, ζητάει από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να καταβάλουν το φόρο διαφημίσεων που τόσα χρόνια εισέπρατταν αλλά δεν απέδιδαν στο δημόσιο και είναι αρκετά εκατομμύρια Ευρώ!

          Πως λοιπόν να μην αισθάνονται ενοχλημένοι και να μην επιτίθενται στη νέα κυβέρνηση, βγάζοντας όλο το φαρμάκι τους, οι βαρόνοι της ενημέρωσης του λαού???

          Πως να μην νοσταλγούν τις παλιές καλές ημέρες της πλήρους ασυδοσίας και απεριόριστης χρηματοδότησης με αντάλλαγμα την υποστήριξη των ευεργετών τους???

          Κάποτε όλα τα καλά για τους λωποδύτες και τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος τελειώνουν. Ο λαός μας με τη ψήφο του στις 25-1-2015 έδωσε ρητή εντολή!

          Τέρμα οι επίγειοι παράδεισοι για τους εκλεκτούς του οικονομικού κατεστημένου της χώρας μας!

          Τέρμα και η κόλαση για το λαό, που αυτοί οι ίδιοι μας ρίξανε, φορτώνοντάς μας τα μνημόνια!

Πρέπει να πληρώσουν κάποτε και τα στηρίγματά τους!!!


Τρίπολη 3-4-2015                                                        Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                            www.tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου