Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ελιά, Ποτάμι, Νέα Ελλάδα, ΔΗΜΑΡ, Κίνημα των 58 κλπ Τα μαξιλάρια του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας!!!



          Πέρασε προχθές από τη βουλή, ένα ακόμη κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μια σειρά νέα αντιλαϊκά μέτρα.
          Είχε κατατεθεί για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και έτσι όπως το παρουσιάσανε στους βουλευτές, το καθιστούν πράγματι αντισυνταγματικό και ο τρόπος ψήφισής του εκβιαστικός.
          Πριν από την ψήφισή του πολλοί βουλευτές είχαν εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή τους ως προς το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, όμως στη συνέχεια αναδιπλώθηκαν και παρουσιάστηκαν μέσα στη βουλή σαν τα καλύτερα παιδιά της συγκυβέρνησης.
          Παρ’ όλα αυτά όμως και τούτη τη φορά υπήρξαν οι απώλειες από το σύνολο των συγκυβερνώντων βουλευτών, όπως του Νικήτα Κακλαμάνη, του Γιώργου Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη.
          Επειδή λοιπόν οι συγκυβερνώντες Σαμαράς και Βενιζέλος δεν γνωρίζουν κάθε φορά τι πρόκειται να τους συμβεί, έχουν τακτοποιήσει το θέμα των απωλειών με τις εφεδρείες που διαθέτουν μέσα στη βουλή και οι οποίες είναι πάντοτε πρόθυμες να αντικαταστήσουν τις όποιες απώλειες υπάρξουν κατά τη ψήφιση ενός νομοσχεδίου.
          Το τελευταίο καιρό επειδή ο αριθμός των συγκυβερνώντων βουλευτών έχει μειωθεί σημαντικά και τούτο οφείλεται στην αντιλαϊκότητα των νομοσχεδίων, αλλά και στο ρυθμό με τον οποίο  έρχονται τέτοια νομοσχέδια για ψήφιση στη βουλή, Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν αναγκαστεί να χρησιμοποιήσουν πολλάκις τις εφεδρείες τους και να ξεσκεπάσουν στα μάτια του λαού τον ρόλο τους.
          Πότε ο Λοβέρδος, πότε ο Αηδόνης, πότε η ΔΗΜΑΡ, πότε κάποιος από τους ανεξάρτητους βουλευτές, όλο και κάποιος βρίσκεται και μπαλώνει το τρύπιο σώβρακο της συγκυβέρνησης!
          Τα ερωτήματα λοιπόν που μπαίνουν επιτακτικά στον κάθε καλοπροαίρετο συνάνθρωπό μας και ψηφοφόρο είναι:
-   Πρέπει η δεν πρέπει, να πάμε στις προσεχείς εκλογές με τις εμπειρίες μας αυτές και να μην στείλουμε στη βουλή τέτοιους βουλευτές με τέτοιο ρόλο;;;;
-   Πρέπει η δεν πρέπει, να βάζουμε στο μικροσκόπιο τη κάθε νέα πολιτική κίνηση, το κάθε νεοπαρουσιαζόμενο κόμμα, τον κάθε όψιμο πολιτικό σωτήρα, τον κάθε νεόκοπο πολιτικό ηγέτη;;;
-   Πρέπει η δεν πρέπει, να προσέλθουμε στις κάλπες ψυλλιασμένοι, εφ όσον βλέπουμε ότι το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας ανακατεύει συνεχώς τη τράπουλα και όλο κάτι μας παρουσιάζει σαν νέο, σαν άφθαρτο, σαν σωτήριο το τελευταίο καιρό;;;;
-   Πρέπει η δεν πρέπει, να πάμε στις κάλπες με περισσότερη προσοχή και να εμπιστευθούμε κάτι το φιλολαϊκό, που δέχεται καθημερινά τα πυρά των καναλαρχών του κατεστημένου και της διαπλοκής;;;;
          Πολλά είναι τα «πρέπει» που πρέπει να πάρουμε υπόψη μας τούτη τη φορά, αν θέλουμε να απαλλαχθούμε δια παντός από τους κρυφούς και ύπουλους συμμάχους του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας.
          Το κατεστημένο φροντίζει και κάνει εγκαίρως τα κουμάντα του!
-   Ας δούμε πόσες και πόσες κινήσεις έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, με τις οποίες ανακατεύει παλιές, αλλά έμπιστες σ αυτό, πολιτικές δυνάμεις και πόσες ονομασίες τους έχει δώσει, έτσι ώστε ο λαός να χάσει το λογαριασμό!
-   Ας δούμε πόσες και πόσες αίθουσες στο κέντρο της Αθήνας, έχουν γεμίσει κάθε τόσο με τα ίδια πολιτικά πρόσωπα, αλλά με διαφορετικό πολιτικό όνομα η τίτλο τη κάθε φορά!
-   Πότε σοβαροί και γραβατωμένοι, γερασμένοι πολιτικοί άνδρες, που τώρα μας εγγυώνται και μας υπόσχονται το φρέσκο, το σύγχρονο, το σταθερό αλλά βαθειά αντιλαϊκό!
-   Πότε με μπλουζάκι μακό από πάνω, με τζίν παντελόνι από κάτω και πάνινα παπούτσια στα πόδια, μας λένε και μας υπόσχονται το διαφορετικό, το νεανικό, το μοντέρνο και το ασυμβίβαστο, αλλά στο βάθος το υποκριτικό και το υστερόβουλο!
-   Πότε με δένδρα:  Ελιά, πλάτανο και βελανιδιά!
-   Πότε με γεωγραφικούς όρους: ποτάμι, λίμνη και θάλασσα!
Μία είναι η αλήθεια!
-   Να τσιμπήσουν ότι καταφέρουν από το εκλογικό σώμα και να μην αφήσουν τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!
-   Γι αυτό τώρα κάνουν τέτοιες κινήσεις!
-   Γι αυτό τώρα παρουσιάζονται έτσι η αλλιώς !
-   Γι αυτό τώρα μία φοράνε τα καλά και την άλλη τα παλιά τους ρούχα!
-   Γι αυτό τώρα τα δίνουν όλα!
-   Επειδή ο κόσμος έχει προσανατολιστεί να προτιμήσει τα ψηφοδέλτια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ!
-   Τόσα χρόνια που δεν είχε δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη βγάζανε και βολευόντουσαν  μόνο με δύο και μόνιμα κόμματα! Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ!!!
-   Δεν είχαν ανάγκη από πολιτικά κόλπα και παγίδες!
-   Δεν είχαν ανάγκη από μάσκες και θεατρικές πολιτικές παραστάσεις!

Τρίπολη  3-4-2014                              Τάσος  Παπαζαχαρίας
                                                    www.tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου