Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Σήμερα γιορτάζουν οι λαοί μία μεγάλη νίκη!



 Σαν σήμερα στις 9-5-1945 οι τελευταίοι ανώτεροι Γερμανοί αξιωματικοί της χιτλερικής τότε Γερμανίας, παραδίδονταν στον Στρατάρχη του Σοβιετικού τότε στρατού Ζούκοφ, που είχε μπει στο Βερολίνο και είχε εξουδετερώσει και τις τελευταίες εστίες αντίστασης των ναζί!

Για τους λαούς τελείωνε ο πιο θανατηφόρος πόλεμος, που το τέρας του Γερμανικού ναζισμού και του Ιταλικού φασισμού, είχαν μπλέξει την ανθρωπότητα!

Σήμερα υπάρχουν αντιδραστικές δυνάμεις, φιλικά προσκείμενες προς τον φασισμό και το νεοναζισμό, που αμφισβητούν τις θηριωδίες των ναζί, αλλά οι φωτογραφίες και τα μνημεία σε κάθε πόλη και χωριό όλων των χωρών,  είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες εκείνων των γεγονότων!

Καθοριστική συμβολή σ αυτή τη σημαντική για την ανθρωπότητα νίκη, ήταν οι νίκη των Σοβιετικών στρατευμάτων κατά των ναζί,  τόσο στο Στάλιγκραντ, όσο και στο Λένιγκραντ!

Ο χίτλερ είχε ρίξει όλες τις δυνάμεις του να κατακτήσει τις δύο αυτές πόλεις της τότε Σοβιετικής Ένωσης,  για να χτυπήσει το καινούργιο που είχε ιδρυθεί τότε πάνω στον πλανήτη μας, το νεαρό Σοβιετικό και Σοσιαλιστικό κράτος!

Όμως δεν τα κατάφερε, παρ όλο που οι δυτικοί Αμερική και Αγγλία,  είχαν αφήσει στη τύχη του το Σοβιετικό κόκκινο στρατό, τη χώρα του και το λαό της!

Παρά τις συνεχείς παροτρύνσεις της τότε Σοβιετικής ηγεσίας, να ανοίξουν οι σύμμαχοι ένα μέτωπο στη δύση, αυτοί αδιαφορούσαν ελπίζοντας ότι οι ναζί θα πνίγανε στο αίμα εκείνο που είχε ιδρυθεί και αποτελούσε κίνδυνο για τα καπιταλιστικά συμφέροντα!

Τα στοιχεία είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας:
*   Τη Κυριακή το πρωϊ στις 22-6-1941 εισέβαλαν οι ναζί στα εδάφη της Σοβιετικής Ένωσης!
*   Τελειώνοντας ο χειμώνας του 1944 νίκησαν οι Σοβιετικοί τα ναζιστικά στρατεύματα και άρχισαν τη προέλαση προς το Βερολίνο!
*   Στις 6- 6 - 1944 άνοιξαν οι δυτικοί το μέτωπο με την απόβαση στη Νορμανδία!

Η θυσία των Σοβιετικών ήταν η μεγαλύτερη από όλους τους λαούς, με την Ελλάδα και το λαό της να βρίσκεται στη δεύτερη θέση!

Αυτό το κατόρθωμα του Σοβιετικού λαού δεν πρέπει εμείς σήμερα να το απαξιώνουμε και να το υποτιμάμε, ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις έγιναν στη συνέχεια και είχαμε αυτά που είχαμε στη χώρα αυτή!

Γιατί το αίμα των Ανθρώπων όταν ξεραθεί,  μοιάζει με σκουριά και εύκολα ξεχνιέται από τις νεώτερες γενιές!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, εκτός από τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων ενάντια στους λαούς, υπάρχει και η εικόνα του άρματος μάχης Τ-34 κατασκευής της Σοβιετικής τεχνολογίας,  που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ναζιστικών στρατευμάτων και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου, ιδιαίτερα μετά τη κατατρόπωση των ναζιστικών αρμάτων μάχης στο Κούρσκ, τοποθεσία στη Σοβιετική Ένωση, όπου οι ναζί νικήθηκαν κατά κράτος,  χάνοντας 3.000 άρματα περίπου στη μάχη αυτή!



Τρίπολη 9-5-2015                                                     Τάσος Παπαζαχαρίας

                                                                          www.tasospapazax.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου