Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ντόπιοι και ξένοι αντίπαλοι της πατρίδας μας!




          Ξέραμε ότι σ αυτή τη προσπάθεια της νέας κυβέρνησης, να βάλει φρένο στη φτώχεια και την εξαθλίωση της κοινωνίας μας, ότι θα έχει αντιπάλους το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κορμό τη Γερμανία, αλλά δεν ξέραμε ότι θα έχουμε εξ ίσου σκληρούς αντιπάλους και μέσα στη χώρα μας!

          Εκτός λοιπόν από τα γεμάτα με φαρμάκι λόγια του Σόϊμπλερ για τις κινήσεις της Ελλάδας να διεκδικήσει τις κατοχικές αποζημιώσεις  και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο από τη Γερμανία και τις βολές του ενάντια στον υπουργό οικονομίας τον Γιάννη Βαρουφάκη, έχουμε και τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, επικεφαλής του "Ποταμιού" που στάζανε χολή και ξύδι για τη κίνηση αυτή της διεκδίκησης από τη Γερμανία των όποιων οφειλών της!

Είναι η δεύτερη φορά που το "Ποτάμι" παίρνει θέση κατά αυτών των διεκδικήσεων!

          Η πρώτη ήταν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν καταψήφισε αντίστοιχη πρόταση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να καταβάλει η Γερμανία τις όποιες οφειλές της προς την Ελλάδα, με το αιτιολογικό ότι ήταν μία επιπόλαιη και απροετοίμαστη πρόταση, που δεν θα είχε την ανάλογη επιτυχία!

          Τώρα ξανά τοποθετήθηκε αρνητικά απέναντι στην ανασυγκρότηση της Εθνικής Επιτροπής διεκδίκησης των όποιων οφειλών της Γερμανίας προς τη χώρα μας, με το αιτιολογικό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε σκληρές διαπραγματεύσεις και κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε την επιτυχία τους!

Αυτή η συμπεριφορά ταιριάζει απόλυτα σε κείνο που λέει ο λαός μας: Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πονεί!

          Ας ελπίζουμε ότι πίσω από αυτή την παρελκυστική τακτική του Σταύρου δεν κρύβονται κάποια περίεργα και ανεξήγητα συμφέροντα, αλλά ο ίδιος και το κόμμα του, ανησυχούν πράγματι για το καλό της χώρας μας και του λαού της!!!

Τρίπολη  13 – 3 – 2015                                           Τάσος  Παπαζαχαρίας
                                                                         www.tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου