Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Το έγκλημα που σχεδιάζουν στη περιοχή της Παλαιόχουνης δέχτηκε χτες το βράδυ το πρώτο ΟΧΙ από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης!!!



           Ο Δήμος Τρίπολης, οι κάτοικοι της Αρκαδίας, οι ξωμάχοι της κοιλάδας της Ασέας, μίλησαν χτες το βράδυ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης και μάλιστα μίλησαν με το πιο αποφασιστικό τρόπο!
          Δε θέλουμε ο τόπος μας, η γη των προγόνων μας, η δική μας και των παιδιών μας, τα χωράφια και τα βοσκοτόπια που ανάθρεψαν γενιές και γενιές ανθρώπων, αυτό το τοπίο που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας και θα το αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας, δεν θέλουμε να μετατραπεί σ ένα απέραντο σκουπιδότοπο!
          Αυτοί που σκέφτηκαν κάτι τέτοιο και πήγανε να το περάσουνε με ύπουλο τρόπο, αυτοί που αποφασίζουν τάχα για μας μπροστά στους χάρτες αλλά χωρίς εμάς, αυτοί που μετράνε μόνο αριθμούς σε χρήματα, σε χιλιόμετρα, σε τόνους και σε κέρδη, θα πρέπει να μάθουν να υπολογίζουν και τις ανθρώπινες ψυχές!
          Δεν είναι δυνατόν στο όνομα των κερδών κάποιων επιχειρηματιών, να ισοπεδώνονται τα πάντα και εκτός από τα βράχια και τα χώματα, να ισοπεδώνεται και η υγεία των ανθρώπων!
          Αυτά ήταν τα μηνύματα που έστειλαν χτες το βράδυ προς κάθε κατεύθυνση, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, όσο και οι κάτοικοι της πανέμορφης και ειδυλλιακής κοιλάδας της Ασέας!
          Το Συμβούλιο κράτησε συνολικά πέντε ώρες! Ήταν ένα συμβούλιο διαφορετικό από τ άλλα, γιατί μίλησε η ψυχή, μίλησαν τα αισθήματα, μίλησαν οι ευαισθησίες των ανθρώπων!
          Πρωταγωνιστής στη συνεδρίαση ήταν το περιβάλλον και η υγεία των ανθρώπων!
          Δεν ήταν η σκοπιμότητα, η συναλλαγή και οι περίεργες δεσμεύσεις και υποσχέσεις!
          Η καθαρότητα των σκέψεων, των απόψεων και των προτάσεων, παρέα με την επιστημονική τεκμηρίωσή τους, ήρθαν και έδεσαν και έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα!
          Ο κάθε Δήμος η μικρές ενώσεις Δήμων, όπου και όσοι το επιθυμούν, να διαχειρίζονται από μόνοι τους τα δικά τους απορρίμματα και να μην προσπαθεί ο ένας Δήμος να φορτώσει στη πλάτη του άλλου Δήμου τα δικά του απόβλητα!
          Αυτή ήταν και συνεχίζει  να είναι η φιλοσοφία της κυρίαρχης άποψης που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και υποστηρίχτηκε από όλους τους συμμετέχοντες!
          Το έγκλημα που σχεδιάζουν κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι, να συγκεντρώσουν τα σκουπίδια της Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη, χωρίς οι άνθρωποι εκεί να παράγουν σκουπίδια και να τους καταδικάσουν εσαεί να κάνουν παρέα με τόνους σκουπιδιών που θα συγκεντρωθούν στο εν λόγω σημείο, αρχίζει το έγκλημα αυτό να βρίσκει τα πρώτα εμπόδια, τις πρώτες αντιδράσεις και ας ελπίζουμε ότι στο τέλος θα αποτραπεί! 
          Σειρά τώρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης έχουν να πάρουν και οι άλλοι Δήμοι της Περιφέρειας ενάντια στα πολλά στραβά που έχει αυτός ο σχεδιασμός της εν λόγω εταιρείας, όπως είναι:
     -    Τα ακριβά κόστη που θα βάλει στις πλάτες των πολιτών!
     -    Η επεξεργασία σύμμεικτων σκουπιδιών που θα αφήνει μεγάλο ποσοστό ακατέργαστων και αναξιοποίητων σκουπιδιών (το 42% του συνολικού όγκου)!
     -    Ένας  ΧΥΤΑ τεραστίων διαστάσεων, που εξ ανάγκης θα προκύψει, εξ αιτίας του μεγάλου ποσοστού υπολείμματος, από τη μη αποτελεσματική διαχείριση λόγω της σύμμεικτης μορφής των σκουπιδιών!
     -    Η υπόγεια και εναέρια ρύπανση! Και πολλά άλλα!
          Οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την απόφαση αυτή, του Δ.Σ του Δήμου Τρίπολης και προπαντός των κατοίκων της περιοχής, γιατί θα οδηγηθούμε σε άσχημες εξελίξεις, με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από πλευράς κατοίκων και τη προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεων αυτών από μεριάς Περιφέρειας, όπως ζήσαμε και είδαμε σε άλλες περιοχές της χώρας μας, εξ αιτίας της εμμονής των κυβερνώντων σε λύσεις, που δεν συνάδουν με το λαϊκό αίσθημα!!!

Τρίπολη 18-1-2014                        Τάσος  Παπαζαχαρίας
                                               www.tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου