Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μεγαλειώδης Συγκέντρωση - διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη και το θάψιμό τους από τα γνωστά Μέσα Ενημέρωσης.



           Σμήνη!!! Όχι πλήθη Λαού!!! Όλων των τάξεων και των κοινωνικών διαστρωμάτων, πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, για να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει στη χώρα μας η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ
          Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν μεγαλύτερες σε όγκο και πιο θερμές σε πάθος και ένταση από κάθε προηγούμενη φορά, στοιχείο που μαρτυρά την αντίθεση του Λαϊκού αισθήματος για όλα τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, με θύμα τις Λαϊκές μάζες.
          Το στοιχείο αυτό! Το ντοκουμέντο αυτό! Όπως κάθε φορά έτσι και τούτη, τα υποταγμένα στις κυβερνητικές εντολές ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης), μεγαλοκάναλα και μεγαλοεκδότες, φρόντισαν να το πνίξουν!
           Καμία, μα καμία απολύτως αναφορά, στο τι έγινε στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο και καμία απολύτως εικόνα, από αυτή την ανεπανάληπτη κινητοποίηση του Λαού!
          Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μπαίνει σε αδιέξοδο. Βλέπει να πλησιάζει το τέλος της. Αισθάνεται τη Λαϊκή δυσφορία που πλανάται στην ατμόσφαιρα και κλωτσάει ανεξέλεγκτα, όπως το κάθε ζώο που του βγαίνει η ψυχή του.
          Στο πνεύμα αυτό και τα μεγάλα ΜΜΕ.
          Καταχωνιάζουν ειδήσεις που έχουν να κάνουν με κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων.
          Εξαφανίζουν εικόνες σαν κι’ αυτές, που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη.
          Παραποιούν την εικόνα συγκεντρώσεων, δείχνοντας πλάνα από νωρίτερα η από το τέλος μιας συγκέντρωσης, με αραιές και σκόρπιες τις γραμμές των συγκεντρωμένων.
          Σοφίζονται διάφορα, που θα παρασύρουν το Λαό στην απογοήτευση η τον στρέφουν σε συμπεράσματα περί ύπαρξης υπερφυσικών δυνάμεων, που ψεκάζουν τις πόλεις και άλλα τέτοια!
          Δεν παραλείπουν όμως, να προβάλουν με το παραπάνω και με υπερβάλλοντα ζήλο, εικόνες που έχουν να κάνουν με φωτιές και μολότοφ, με σπάσιμο τζαμιών καταστημάτων κλπ, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να καλλιεργήσουν την εντύπωση στον υπόλοιπο κόσμο που  παρακολουθεί και διαβάζει, ότι οι διαδηλωτές και οι διαμαρτυρόμενοι είναι μόνο λίγες δεκάδες που επιδίδονται σε καταστροφές περιουσιών και τίποτε άλλο.
          Όμως το ψέμα, που τελευταία έχει καταλάβει πρωτεύοντα ρόλο στη κυβερνητική προπαγάνδα, σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα, όπως λέει κι ο Λαός μας, έχει κοντά ποδάρια.
          Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, όλο και περισσότερα στρώματα της κοινωνίας μας ριζοσπαστικοποιούνται, από τη πολιτική της άγριας λιτότητας, των απολύσεων, του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας. Από το γκρέμισμα της υγείας και του κοινωνικού κράτους, την απαξίωση της παιδείας σε όλα τα επίπεδα. Από την ληστρική φοροεπιδρομή στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τα απανωτά χαράτσια στα νοικοκυριά και από τόσα άλλα, τι να πρωτοαναφέρει κανείς.
          Τα κοινωνικά αυτά στρώματα, οι άνθρωποι δηλαδή, μπορούν πλέον να διακρίνουν τη σκοπιμότητα των διαστρεβλώσεων και των παραποιήσεων των γεγονότων, από τη κυβέρνηση και των υποτακτικών της και παίρνουν θέση αντίστασης και αγώνα ενάντια στα όσα σχεδιάζουν και εφαρμόζουν εναντίον τους.
          Ταυτόχρονα βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο που παίζουν, στη πολιτική σκηνή της χώρας μας, το κάθε πολιτικό κόμμα, από τη θέση που παίρνει το καθένα από αυτά, στη πράξη και όχι μόνο στα λόγια.
          Ποιο, πρώτο απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα, παίρνει θέση υπέρ και ταυτόχρονα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις του Λαού και πιο πολιτικό κόμμα, περιορίζεται μόνο και μόνο σε αντιπολιτευτικές κορώνες, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύει μία κινητοποίηση, μέχρι και που την σαμποτάρει.
          Κόμματα παγίδες, έχουν παρουσιαστεί πολλά το τελευταίο καιρό στη χώρα μας, παίζοντας ένα ύπουλο ρόλο, ο οποίος ρόλος, στοχεύει στην παγίδευση της λαϊκής δυσαρέσκειας, με το να υπόσχονται φιλολαϊκές πολιτικές, αλλά στο βάθος του ρόλου τους, κρύβουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους.
          Τα κόμματα αυτά, εμποδίζουν στην ουσία, εργαζόμενους με δεξιές πεποιθήσεις μέχρι πρότινος, να μεταπηδήσουν σε κόμματα αριστερών πεποιθήσεων και φιλολαϊκών προγραμμάτων.
          Τα κόμματα αυτά υιοθετούν, αριστερά συνθήματα και αριστερές θέσεις, παγιδεύοντας έτσι τους εργαζόμενους, ενώ στην πρακτική τους, απέχουν παντελώς από κινητοποιήσεις, δεν υποστηρίζουν τον αγώνα των απολυμένων και ενίοτε συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
          Το ξεσκέπασμα του σκοτεινού και ύποπτου ρόλου τους, πρέπει να το κάνει ο καθένας μας από μόνος του, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μελετώντας την πρακτική των κομμάτων αυτών και όχι τη συνθηματολογία τους, γιατί θα εγκλωβιστεί η ψήφος των  συνανθρώπων μας, σε μια χαμένη υπόθεση για τα λαϊκά συμφέροντα και το συμφέρον του τόπου.

Τρίπολη 10-9-2013                                              Τάσος    Παπαζαχαρίας
                                                                     www.tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου