Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Με τ’ αυτιά κάτω και κουνώντας την ουρά του, συναντήθηκε ο Σαμαράς με την Μέρκελ σήμερα και τον Ολάντ αύριο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Όλοι μας γνωρίζουμε από τις εμπειρίες μας στη ζωή, πως συμπεριφέρεται κάποιος, όταν θέλει να δηλώσει τις προθέσεις του, για πλήρη υπακοή, για πλήρη υποταγή.
Είναι γνωστή η γλώσσα του σώματος και από το ζωικό βασίλειο, που χρησιμοποιεί ένα ζώο, όταν θέλει να δηλώσει την υποταγή του, απέναν
τι σε ένα άλλο ζώο ή απέναντι στο αφεντικό του.
Στην καθημερινότητά μας το βλέπουμε συχνά στην συμπεριφορά του σκύλου μας, όταν προσπαθεί να δείξει πειθαρχία, υπακοή και προπαντός υποταγή στον αφέντη του, όταν του επιζητά διακαώς μια χάρη.
Τα αυτιά χαμηλά, τα πόδια λυγισμένα, η κοιλιά να σέρνεται στο δάπεδο και η ουρά να πηγαίνει με ένταση πέρα δώθε και ενίοτε κάτω απ τα σκέλια του.
Εδώ σε έχω, συλλογίζεται το αφεντικό του!!!
Έτσι μπράβο, τώρα είσαι καλό παιδί!!! Του λέει με κομπασμό.
Έλα όμως, που κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους ανθρώπους, αφού και μείς είμαστε ένα κομμάτι του ζωικού βασιλείου!!!
Έτσι και ο πρωθυπουργός μας, τρανή απόδειξη του λόγου το αληθές!!!
Συναντήθηκε σήμερα με την Μέρκελ και αύριο με τον Ολάντ.
Επέλεξε να συναντηθεί μαζί τους μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης υπακοής, απόλυτης υποταγής στις ορέξεις και στα κελεύσματα των συνομιλητών του!!!
Επέλεξε να συναντηθεί μαζί τους, δείχνοντας εκ των προτέρων τις προθέσεις του για πλήρη συμμόρφωση στις επιταγές τους, στις υποδείξεις τους και προπαντός στις απαιτήσεις τους!!!
Έτρεξε να κουνήσει την ουρά του από την προηγούμενη μέρα, στέλνοντας το μαντάτο στην Μέρκελ, ότι αύριο στη συνάντηση μαζί της θα έχει κατεβασμένα τα αυτιά και την ουρά κάτω από τα σκέλη του!!!
Έτρεξε να δώσει τέλος στην απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από την Γερμανική Εταιρεία Siemens του ποσού των 2 δισεκατομμυρίων Ευρώ, από απάτες της Εταιρείας που διέπραξε σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος και την οποία αποζημίωση διεκδικούμε σαν Δημόσιο με πολλές ελπίδες επιτυχίας!!!
Κούνησε άσπρο μαντήλι από μακριά ο Πρωθυπουργός μας!!! Πριν καν φτάσει στο Βερολίνο!!!
Έριξε άσπρη πετσέτα στο καναβάτσο!!! Παραδεχόμενος την ήττα του.
Παραδόθηκε από την Αθήνα ακόμη, πριν καλά-καλά ξεκινήσει!!!
Τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς, από μία τέτοια συνάντηση με τέτοιο πνεύμα και σε τέτοιο κλίμα;;;;
Μα φυσικά τίποτα!!! Απολύτως τίποτα!!!
Τίποτα, πήραμε και τότε, όταν ο τότε Πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάστηκε μπροστά στην Μέρκελ με τα χέρια σταυρωμένα σε θέση προσευχής και είχε κατεβασμένο το κεφάλι, όταν η Μέρκελ τον παρατηρούσε με αυστηρότητα, για την κοτσάνα που πέταξε σχετικά με το δημοψήφισμα αν θυμάστε, μέσα η έξω από το Ευρώ.
Τίποτα, πήραμε και τότε, όταν ο Βενιζέλος σαν νέος υπουργός οικονομίας, παρουσιάστηκε μπροστά στον Σόϊμπλερ και αυτοσυστήθηκε κλείνοντας ευλαβικά το γόνι του.
Τίποτα, μα απολύτως τίποτα δεν έχουμε πάρει μέχρι τώρα, στην νεότερη ιστορία μας, από τους δήθεν συμμάχους μας και τώρα συνεργάτες μας, όταν πηγαίναμε μπροστά τους, με κατεβασμένα τα’ αυτιά μας και κουνώντας την ουρά μας!!!.
Τίποτα δεν θα πάρουμε ποτέ μας, αν συνεχίσουμε την ίδια τακτική!!!
Τίποτα δεν πρόκειται να πάρουμε, όταν η Μέρκελ λέει δυο φορές να εφαρμόσετε τα συμφωνηθέντα και ο Σαμαράς το επαναλαμβάνει τέσσερες φορές στην συνέντευξη, που δώσανε, αμέσως μετά την συνάντηση!!!
Και τι θα είναι αυτό που θα πάρουμε, όταν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα κατά τον κο Σαμαρά και την κα Μέρκελ;;;;;
Μάλλον θα είναι το λάδι, που θα μας ρίξουν στα μάτια μας, λίγο πριν μας κατεβάσουν στον λάκκο μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου