Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΡΑΣΕ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;


Nα  πάλι  εδώ!  Ύστερα  από  μια μικρή  ξεκούραση, ανάλογη σε χρόνο και έξοδα, με  τηνπαλιοκατάσταση που περνάμε, ξανασηκώνουμε  τα μανίκια μας και μπαίνουμε  στο  μαγκανοπήγαδο της  καθημερινής  μας  ζωής  με ότι  αυτό  συνεπάγεται  από  υποχρεώσεις  και  καθήκοντα.
Δεν  ξέρω  αν  και κατά πόσο ο καθένας μας ξεκουράστηκε, όπως υπαγορεύει  η  παράδοση, στο διάστημα αυτό του καλοκαιριού και των διακοπών, και αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να γίνει, όταν μεγάλα προβλήματα  ακολουθούν  τον  καθένα  μας,  μέρα – νύχτα.
Ο εφιάλτης των υποχρεώσεων που έχει ο καθένας μας, μάλλον θα ήταν πανταχού παρών και ιδιαίτερα την ώρα που ο καθένας ξάπλωνε στο κρεβάτι του  για  να  ξεκουραστεί.  Ιδιαίτερα  φέτος, όπως μου είπε ένας φίλος  ακουγόντουσαν  πολλά  Αχ – Βάχ και πολλοί αναστεναγμοί, από τα διπλανά σπίτια  και  δωμάτια  όπου  έμενε  παίρνοντας  την θέση της φασαρίας, του γέλιου και της μουσικής, όπως γινότανε  άλλες  χρονιές.
Τώρα όμως το καλοκαίρι σιγά – σιγά αποχωρεί και όπου νάναι θα  μας έρθει ο χειμώνας, που είναι  η  κατ΄  εξοχή  εποχή  των μεγάλων  εξόδων  για κάθε οικογένεια, αφού  τότε  χτυπάνε την πόρτα  μας  όλες  οι  μεγάλες ανάγκες.
Τι  όμως προμηνύει; και  τι  μας  περιμένει  από  την  πολιτική  της  κυβέρνησης  ιδιαίτερα  στον τομέα  της  οικονομίας;
Πρόσθετα  μέτρα, απανωτά μάλιστα, με το που θα αρχίσουνε  τα  πρώτα  μπουμπουνητά από τα πρωτοβρόχια και οι πρώτες κρυάδες (δροσούλες)  του  φθινοπώρου.
Πριν  ακόμη  χτυπήσουν  τα  κουδούνια  στα  προαύλια  των σχολείων, θα μας χτυπήσει  την πόρτα ο ταχυδρόμος, φέρνοντας μια σειρά από ειδοποιήσεις   βεβαιωθέντων οφειλών μας  στην Εφορία  και  δεν  θα  είναι  λίγες  αυτές  οι  οφειλές  για  τον  καθένα  μας,  για  το  κάθε  νοικοκυριό.
Όλα αυτά θα είναι εκείνα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (έτσι  το  βαφτίσανε) που ψηφίστηκε με τόση περιπέτεια τον Ιούλιο που μας πέρασε, και  που η ψήφισή του  συνοδεύτηκε με τόσα δακρυγόνα που πέσανε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, που δεν υπάρχει  προηγούμενο, τόσο στην  παλιότερη, όσο  και  στην νεώτερη ιστορία του Ελληνικού  κράτους.
Έτσι την είδε την δουλειά του εκείνη την ημέρα ο Υπουργός προστασίας του πολίτη (τι  ειρωνεία) προκειμένου να διαλύσει το αναρίθμητο  πλήθος  των  διαμαρτυρομένων συνανθρώπων μας που είχε συγκεντρωθεί, ώστε  να  εκδηλώσει  την  αντίθεσή του και να αποτρέψει την ψήφιση, των  αντιλαϊκών εκείνων  μέτρων.
Το ερώτημα που μπαίνει τώρα σε κάθε θιγόμενο και σινάμα καλοπροαίρετο  άνθρωπο  είναι: Καλά τον Ιούλιο  δώσαμε  την μάχη μέσα και έξω από  την  Βουλή.  Φάγαμε  τα  δακρυγόνα  της αρκούδας. Πέσανε όλοι πάνω σε κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούσανε στην ψήφιση των αντιλαϊκών  μέτρων. Τους καταφέρανε και έτσι πέρασε αυτό το περίφημο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών μας. Τι κάνουμε όμως από δω και πέρα;
Η  απάντηση είναι λίγο – πολύ γνωστή και το δίλλημα που μπαίνει στον  καθένα μας  είναι:
·        ωραία  ψηφίστηκε  το  μεσοπρόθεσμο,
·        ωραία  ψηφίστηκαν  τα  μέτρα  που  προβλέπει  το  πρόγραμμα  αυτό,
·        ωραία  θα έρθουν από μέρα  σε  μέρα  τα  σημειώματα  της Εφορίας με  τις  βεβαιωμένες  οφειλές για  τον  καθένας  μας.
Εμείς  τι  θα  κάνουμε;  Θα  σταυρώσουμε  τα  χέρια,  θα  τα  κάνουμε  γαργάρα,  θα πληρώνουμε  συνέχεια;
          Όμως όλα  δείχνουν  ότι  όσο  και  να  πληρώνουμε, το βαρέλι δεν  έχει  πάτο  και δεν πρόκειται  να γεμίσει  ποτέ!
          Ήδη προχθές ο Υπουργός Οικονομίας διέκοψε τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της  Τροϊκας γιατί  απ΄ ότι  διέρρευσε οι  κύριοι αυτοί επειδή  δεν βγαίνουν  τα  νούμερα,  ζήτησαν  να  παρθούν  και  άλλα μέτρα!!!
          Απ΄ ότι  δείχνουν  τα πράγματα  και  απ΄ ότι  λέγαμε  και πριν  ψηφιστεί  το  πρώτο  μνημόνιο  Μάιος 2010, με τέτοια μέτρα σε βάρος και μόνο του εργαζόμενου λαού και των συνταξιούχων δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα  και  έτσι  όλο  μέτρα  θα  παίρνει η Κυβέρνηση  με  αμφίβολο αποτέλεσμα.
          Επειδή  λοιπόν κάθε φορά που είναι να πάρουμε κάποια από τις δόσεις του δανείου από  τους τοκογλύφους της διεθνούς οικονομικής παρέας και επειδή  χρησιμοποιούν  την  κάθε  δόση ως  αφορμή  να εκβιάζουν και να ζητούν και άλλες θυσίες  και  ως  εκ  τούτου  μεγαλύτερη  φτώχεια  του λαού μας, μεαπότερο  στόχο  την  εξαθλίωσή  μας ώστε να πάρουν την όποια δημόσια  περιουσία  μας  για  κομμάτι ψωμί ή  αντί  πινακίου  φακής,  ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η αντίστασή μας σ΄ αυτά τα απεχθή και  ειδεχθή σχέδια  της  ολιγαρχίας  του  πλούτου.
          Οι προηγούμενοι μήνες που πέρασαν, με τον τρόπο και την τακτική που αγωνίστηκαν οι κλάδοι των εργαζομένων αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν απέδωσαν καρπούς, δεν  έφεραν  τα αναμενόμενα  αποτελέσματα και ήδη έχουν καλλιεργήσει  ένα  είδος  ηττοπάθειας  και  απόγνωσης σε όσους συμμετείχαν  σ΄ αυτές  τις  μάχες.
          Αρχίζουν  όμως  να  φαίνονται στον  ορίζοντα  κάποια σημάδια αλλαγής  της  νοοτροπίας  και  της αντίληψης  τόσο  των  εκπροσώπων, όσο και των εργαζομένων κάποιων κλάδων που θίγονται άμεσα  από την χιονοστιβάδα  των  αντιλαϊκών  μέτρων.
          Άκουσα  και  διάβασα  ότι  οι  εκπρόσωποι  των εργαζομένων  στις Αστικές  συγκοινωνίες  και  των άλλων  μέσων  μαζικής  μεταφοράς  (Μ.Μ.Μ.)  στις  μεγάλες   πόλεις,  Αθήνα  και  Θεσσαλονίκη,   ήδη  συζητούν με το Προεδρείο  της Ομοσπονδίας  των ΤΑΞΙ  όλης  της  χώρας  ώστε  να  κινητοποιηθούν  από κοινού  τις  επόμενες μέρες που μας έρχονται δημιουργώντας  ένα  μέτωπο  πιο  μαζικό, πιο συμπαγές,  πιο αποτελεσματικό,  ενάντια  στην  αδιαλλαξία  και  προπαντώς ενάντια στην αλαζονεία  που  χαρακτηρίζει  την κυβέρνηση και  δεν  λέει να ακούσει  μια  στάλα τις  αγωνίες  του  Ελληνικού  Λαού,  για  το  που  οδηγούν τα  μέτρα  της.
Αυτή  η προσπάθεια  που   όλοι  μας  θέλουμε  και  ευχόμαστε  να  ευοδωθεί  και  να  πετύχει, ώστε  να  δείξει  το  δρόμο  σ΄ άλλους  κλάδους εργαζομένων και ελεύθερων  επαγγελματιών,  πρέπει να  συνδυαστεί  και  να συντονιστεί  με  τον αγώνα  που  ήδη  κάνουν  οι  φοιτητές  των Α.Ε.Ι.  και Τ.Ε.Ι.  σε όλη την χώρα με ιδιαίτερη μαζικότητα και μαχητικότητα ενάντια στον Μνημονιακό Νόμο  της Υπουργού  Παιδείας  και  να  δέσει  με την μεγαλειώδη απ΄ ότι  προβλέπεται  κινητοποίηση  της Γ.Σ.Ε.Ε. και  της  ΑΔΕΔΥ  που  θα  γίνει  το  προσεχές  Σάββατο  10-9-2011  στις  6:00  ώρα  το απόγευμα   στην  Θεσσαλονίκη,  όπου για  άλλη  μια  φορά ο Πρωθυπουργός μας,  άλλα  θα  πει  και άλλα  θα  κάνει  από  την  άλλη  μέρα!!!
Κάνουν λοιπόν  την εμφάνισή τους και παίρνουν σιγά – σιγά σάρκα  και   οστά,  ιδέες και προτάσεις που από παλιά υπήρχαν,  αλλά δεν είχαν  εμπεδωθεί  στα  υψηλά  κλιμάκια  των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων τόσο των εργαζομένων, όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες προτάσεις λέγανε ότι μόνο με μια καθολική κινητοποίηση μπορούμε να φέρουμεαποτελέσματα, όπως έγινε σε ένα βαθμό  στις  29 Ιουνίου όπου 500.000 χιλιάδες  λαού  κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και προκάλεσαν για κάποιες ώρες την παραίτηση  του Πρωθυπουργού μας, ο οποίος μέσα στον πανικό και  την  τρομάρα  του  από αυτά  που έβλεπε,  εκλιπαρούσε  τους αρχηγούς  των άλλων κομμάτων  δια  του τηλεφώνου να  του  βρούν  κάποια λύση.
Μπροστά  μας  λοιπόν ανοίγεται ένα πεδίο δόξης λαμπρό!!! Όποιος θίγεται  από  τα  μέτρα  και από  τα  όσα σχεδιάζονται  στο  κοντινό μέλλον να γίνουν, σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού της, έχει την δυνατότητα να  εκφράσει  την  αντίθεσή  του, τον  πατριωτισμό  του και  την  αγάπη για τα παιδιά του, με την συμμετοχή του στην κινητοποίηση αυτή του προσεχούς Σαββάτου  στην Θεσσαλονίκη.
Το  Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο  Αρκαδίας  σταθερό  στη προσπάθεια αυτή, δηλαδή   της επιτυχίας  της κινητοποίησης  και  προπαντός  στην  μαζικότητά της,  θα  δρομολογήσει  λεωφορεία που  θα  ξεκινήσουν   την   Παρασκευή   9-9-2011 και ώρα 9.00  το πρωί από το Εργατικό Κέντρο και τα οποία προηγουμένως  θα  έχουν  περάσει  από  Καλαμάτα  και  Μεγαλόπολη ωρα 8.00 ώστε να διευκολύνουν  τους  ενδιαφερόμενους.
Οι μέρες,  οι ώρες,  οι στιγμές  που  περνάμε  είναι  ιστορικές  και  όλοι μας πρέπει να πάρουμε μέρος  με τον τρόπο του ο καθένας, ώστε να γράψουμε  όπως  εμείς  θέλουμε  την  ιστορία,  και τις εξελίξεις στην πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας και όχι οι Τροϊκανοί  και  οι ντόπιοι  υποτακτικοί  πολιτικοί  του  τόπου  μας. 
Το  καθήκον απέναντι  στα  παιδιά  μας,  μας  προστάζει:   ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ   ΣΤΗΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  το   ΣΑΒΒΑΤΟ   10-9-2011   ώρα   6:00   το  απόγευμα.
Η   τους   τελειώνουμε   ή   μας   τελειώνουν!!
 
Τρίπολη 7/9/2011
                                                                                                 Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου