Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑΚΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ!!!


        Τελικά τι θα γίνει με όλους αυτούς που φροντίζουν για την ανάπτυξη της Αρκαδίας; Ο κατάλογος των ενδιαφερόμενων και των φροντιστών μας, έχει γίνει τόσο μακρύς, που αισθάνομαι τόσο χορτασμένος από την πολύ ανάπτυξη της Αρκαδίας, ώστε έχω φτάσει στο σημείο να φωνάξω δυνατά: Φτάνει πια τόση ανάπτυξη για μας, ας αναπτύξετε επιτέλους και κάποιον άλλο!!!
            Δεν ξέρω αν έχω δίκιο, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία 15 χρόνια, γίνεται μια παρέλαση στη πόλη μας, παραγόντων που είτε δια της τηλεόρασης, είτε δια των εφημερίδων, είτε δια της επιλογής εκλεκτών χώρων, έχουν βαλθεί σώνει και καλά να μας αναπτύξουνε. Εν τω μεταξύ έχουμε αναπτυχθεί, σαν Αρκαδία, τόσο πολύ που δεν έχουμε που να τη βάλουμε αυτή την ανάπτυξη!!!
            Παρόλα αυτά όμως, να και ο κος Χρυσοχοϊδης!!! Να μας αναπτύξει και αυτός!!! Θέλουμε δεν θέλουμε άλλη ανάπτυξη, αυτός τίποτα. Δεν κάνει πίσω!!!
            Είπε μάλιστα ωραία πράγματα, δια του βήματος, από γνωστό Αρχοντικό της περιοχής μας, ότι η κυβέρνηση που εκπροσωπεί, με τα μέτρα που πήρε και παίρνει κάθε τόσο, δεν θα αναπτύξει μόνο την Αρκαδία, στην συνέχεια θα αναπτύξει και όλη την Ελλάδα!!!
            Όταν το άκουσα, μου ήρθε στο μυαλό μου, χωρίς να το θέλω, ένας συνειρμός:
            Καλά, λέω από μέσα μου. Τόση ανάπτυξη που θα τη βάλουμε; Τι την θέλουμε; Ας πάνε και κάπου πιο πέρα. Έχουν κολλήσει όλοι τους με την Αρκαδία!!!
            Φτάνει πια:
  • Ήδη είμαστε η πιο αναπτυγμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
  • Δεν υπάρχει καθόλου ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους!!!
  • Μαγαζιά ανοίγουν, αντί να κλείνουν, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα!!!
  • Οι νέοι μένουν στο τόπο τους, δεν φεύγουν!!!
  • Τα χωριά της Αρκαδίας σφύζουν από ζωή!!! κ.α
            Μάλιστα από τη μεγάλη ανάπτυξη που μας έχουν φορτώσει όλοι τους, τα τελευταία χρόνια, η Αρκαδία δεν συμπεριλήφθηκε στις επιδοτήσεις που προβλέπει ο τελευταίος Αναπτυξιακός Νόμος της Κυβέρνησης, για κάθε αναπτυξιακή επένδυση.
            Θυμάμαι λοιπόν, κάτι αναπτυξιακά συνέδρια που είχαν γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, πριν από πολλά χρόνια. Μα τι συνέδρια ήταν εκείνα!!! Καλά να είναι εκείνοι που τα διοργανώσανε. Από τότε μέχρι σήμερα τρώμε με χρυσά κουτάλια!!!
            Μάλιστα σε ένα από εκείνα τα συνέδρια, είχε έρθει και ο τότε Πρωθυπουργός, ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και είχε δώσει τα ρέστα του, για την Ανάπτυξη της Αρκαδίας!!!
            Γι΄αυτό λοιπόν δικαιολογημένα διαμαρτύρομαι και θέλω να φωνάξω: Φτάνει πια τόση Ανάπτυξη στην Αρκαδία, υπάρχει και αλλού κόσμος, που πρέπει και θέλει να αναπτυχθεί!!!
            Δεν με ακούει όμως κανείς:
  • Και να, οι υπογραφές προχθές στο Αρχοντικό!!!
  • Και να, οι συμφωνίες, για μεγάλες επενδύσεις!!!
  • Και να, οι συμβάσεις για μεγάλα εργοστάσια, που παρόλο δε χωράνε άλλα, εν τούτοις πολύ αθόρυβα, έγιναν τόσα και τόσα πράγματα για επιπλέον ανάπτυξη στην Αρκαδία!!!
            Μάλιστα είχανε τόση δουλειά, από τις πολλές και μεγάλες συμφωνίες και υπογραφές οι παρευρισκόμενοι, που δεν πρόλαβαν να πιούν ούτε καφέ, αλλά το σπουδαιότερο, ούτε και να φάνε!!!
            Δεν πειράζει όμως. Ας είναι καλά! Αφού ενδιαφέρθηκαν για την επιπλέον ανάπτυξή μας, θα τους το χρωστάμε το φαγητό και τον καφέ. Σημασία έχει ότι θα αναπτυχθούμε και άλλο!!!
            Θα αγοράσουμε όλοι μας, πιο πολλά χρυσά πιρούνια και κουτάλια και τότε θα τους καλέσουμε να φάνε και αυτοί, με τέτοια πιρούνια και κουτάλια. Το δικαιούνται οι άνθρωποι!!! Αυτοί μας ανέπτυξαν άλλωστε!!!
            Ο Θεός να τους έχει καλά!!!

                                                                                        Τάσος Παπαζαχαρίας
Τρίπολη 22-03-2011                                               Μέλος Συντονιστικού Οργάνου
                                                                        της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
                                                                                   ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου