Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ


           Μετά από αυτά που βλέπω , που διαβάζω  και που ακούω καθημερινά από χίλιες δυο πηγές, μου έχει δημιουργηθεί εύλογα μια εντύπωση που με προβληματίζει, αν και κατά πόσο, το δούλεμα του Ελληνικού Λαού και στη συνέχεια το πλιάτσικο σε βάρος του, μέσα σε αυτό το θολό τοπίο, μάλλον συνεχίζεται.
           Τη σκυτάλη , πρώτα στο δούλεμα και ως εκ τούτου στον αποπροσανατολισμό, του Λαού, την ανέλαβε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με το στημένο πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ τους, όπου με τις καταφανέστατες αδικίες των διαιτητών, ξεσήκωσαν μια άνευ προηγουμένου κουβέντα σε όλη την Ελλάδα, μακριά και έξω από τα καθημερινά και δύσκολα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Λαός.
            Σε αυτό το δούλεμα, φυσικό ήταν, να υπάρχει και το σχετικό αλατοπίπερο, ώστε να νοστιμίζει την όλη υπόθεση. Έτσι έχουμε: βόμβες , επιθέσεις , σπασίματα , φωτιές και διαδηλώσεις, σε σπίτια ποδοσφαιριστών , σε γραφεία ομάδων , σε λέσχες φιλάθλων και των δυο ομάδων.
             Αφού λοιπόν στήθηκε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο το δούλεμα και ο αποπροσανατολισμός του Λαού, έρχεται στη συνέχεια και το πλιάτσικο, τόσο από την ΕΘΝΙΚΗ , όσο και από την ALPHA BANK, αλλά και από τις υπόλοιπες Τράπεζες , οι οποίες βρήκαν την ευκαιρία να ανακοινώσουν ξαφνικά μια ενδεχόμενη συγχώνευση, με αποτέλεσμα να πουλήσουν στο ρημαγμένο και κατακλεμμένο Λαό, σε υπερβολικές για την εποχή τιμές, εκατομμύρια κομμάτια μετοχών μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
               Το θύμα και τούτη τη φορά, ποιος άλλος από τον «κυρίαρχο» Λαό, ο οποίος έτρεξε να αγοράσει, προσδοκώντας σε κάποια κέρδη από την άνοδο των τιμών, των μετοχών όλων των Τραπεζών, που σηματοδοτούσε η προαναγγελθήσα συγχώνευση της ΕΘΝΙΚΗΣ με την ALPHA BANK.
              Το αποτέλεσμα ήταν να φορτωθούμε με χαρτιά - Μετοχές και να αδειάσουν οι τσέπες μας από ότι είχε απομείνει:
  1. Από τη μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου το 1989.
  2. Από την καθημερινή ληστεία που προκαλεί η Κυβερνητική Πολιτική.
  3. Από την πρόσφατη ληστεία που προκάλεσε το πυροτέχνημα των δυο Τραπεζών.
            Κάποιος  πρέπει να βάλει τέλος σε αυτό το πλιάτσικο. Η Κυβέρνηση από ότι δείχνουν τα πράγματα, αδιαφορεί και μάλλον συνηγορεί, τόσο στο δούλεμα ,όσο και στο πλιάτσικο που συντελείται σε βάρος του Λαού, γιατί ποτέ, παρά τις εξαγγελίες της, δεν έχει πάρει αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα, παρά ακούμε μόνο λόγια και υποσχέσεις.
            Αυτός που  απομένει να βάλει τέλος σε αυτό  το αρρωστημένο σκηνικό, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αφού εμάς  αφορά. Σε μας ξεσπούν όλα. Εμείς πληρώνουμε κάθε φορά το μάρμαρο.
            Οι Τράπεζες , είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλη ανάγκη από ρευστότητα. Η Κυβέρνηση και τι δεν κάνει για να τις ενισχύσει στο θέμα αυτό. Τα δισεκατομμύρια € δίνουν και παίρνουν κάθε τόσο. Μαζί με τα 30 δις € που εγγυήθηκε πρόσφατα, συνολικά έχουν φτάσει τα 120 δις € μέχρι τώρα και όπου να  ναι, κάποια από αυτά τα δις € πρέπει να τα γυρίσουν.
            Το ερώτημα είναι , από πού και πώς θα τα βρουν; Να λοιπόν από πού ενισχύεται η άποψη μου, ότι ένα ακόμη πλιάτσικο έγινε στο όνομα εξοικονόμησης ρευστότητας από τις Τράπεζες και εμείς περί άλλων συζητάμε.
-         Πρέπει να πονηρέψουμε.
-         Πρέπει να γίνουμε πιο ψαγμένοι.
-         Πρέπει να γίνουμε περισσότερο ψιλιασμένοι.
-         Πρέπει να μην τσιμπάμε, γιατί το ψάρι από το τσίμπημα την πατάει.
Εν τω μεταξύ το παραμύθι καλά κρατεί :
            Χιλιάδες φίλαθλοι οργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
            Στάδια γεμίζουν ασφυκτικά με φιλάθλους, ύστερα από το κάλεσμα διοικητικών παραγόντων, προκειμένου να εκφραστεί η δυσαρέσκεια σε  αυτά που συμβαίνουν.
            Χιλιάδες  Λαού συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΝΕΤ, από την οποία ζητούσαν αμερόληπτη ενημέρωση.
            Εμπρηστικές  δηλώσεις μεταξύ των διοικητικών παραγόντων ξεστομίζονται γεμίζοντας τα φύλλα των εφημερίδων και ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα.
Προτάσεις μομφής κατατίθενται εδώ και εκεί.
            Ποδοσφαιριστές  κλάσεως απειλούν με αποχώρηση από τη χώρα μας, επειδή νιώθουν αηδιασμένοι.
            Η Κυβέρνηση απειλεί, για χιλιοστή φορά ,ότι θα πάρει αυστηρά μέτρα (να δούμε πότε τελικά θα τα πάρει και αν θα τα εφαρμόσει).
            Ένας εμφύλιος  πόλεμος απειλείται, με την βοήθεια των αθλητικών εφημερίδων, των οποίων εύχομαι προσωπικά να τον αποφύγουμε.
            Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ανησυχήσει για  τα όσα γίνονται και κάλεσε τον Πιλάβιο για να τον ενημερώσει.
            Πίσω όμως  από αυτό το σκηνικό, πίσω δηλαδή από τις κουρτίνες του θεάτρου που παίζεται ,με ιδιαίτερη μαεστρία κινείται η κυβέρνηση και ο υπουργός των Οικονομικών ,ελέω Βουλής, υπογράφει το τέταρτο κατά σειρά επικαιροποιημένο Μνημόνιο, με πολλά και δυσάρεστα μέτρα σε βάρος του Λαού, τα οποία μάλιστα, προς  μεγάλη έκπληξη όλων μας, ευλόγησε και ο Δεσπότης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στο κυριακάτικο κήρυγμα του μετά τη θεία λειτουργία ,όπως συνηθίζει άλλωστε κάθε φορά.
           Τι όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος μπαμπά !!!!!!!


Τρίπολη 02-03-2011                                                   Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                    Μέλος του Σ.Ο. της  Δημοτικής Κίνησης
                                                                Δήμου Τρίπολης                           
                                                                       ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου