Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τους πήρε το ποτάμι τους πήρε ο ποταμός!!!


          Είναι ένα γνωστό Δημοτικό άσμα, που έχει γίνει και σύνθημα στα χείλη του λαού μας, όταν θέλουμε να δείξουμε την απελπιστική κατάσταση που έχει περιέλθει μία ομάδα ανθρώπων η κάποιο φυσικό μεμονωμένο πρόσωπο!
          Ο λόγος στη προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο του τόπου μας!
          Η αλήθεια είναι ότι μέρα με τη μέρα οι άνθρωποι αυτοί περιέρχονται σε δύσκολη  κατάσταση, αφού όλα τα στοιχεία  δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και γνωρίζουν πολύ καλά το τι θα συμβεί σχετικά με τα συμφέροντά τους!
          Ψάχνουν λοιπόν τρόπους να φτιάξουν αναχώματα, εμπόδια δηλαδή, σ αυτό το ορμητικό λαϊκό ποτάμι, που καθημερινά φουσκώνει όλο και πιο πολύ και απειλεί να παρασύρει στο διάβα του κάθε προνόμιο του κατεστημένου!
          Αφού προσπάθησαν να φτιάξουν ένα νέο πολιτικό πόλο, τον λεγόμενο «οι 58» η «την Ελιά» και επειδή βλέπουν ότι τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαϊκό, το δικό μας ποτάμι, φτιάχνουν τώρα ένα δικό τους ποτάμι, με τον εκλεκτό τους τον κο Θεοδωράκη!
-   Ένα παιδί ταϊσμένο και ποτισμένο από τα χρήματα του γνωστού δημοσιογραφικού συγκροτήματος!
-   Ένα παιδί που επί σειρά ετών υπηρετεί με τον ανάλογο σεβασμό και την ανάλογη προθυμία το συγκρότημα και κατ’ επέκταση το κατεστημένο!
-   Ένα παιδί που αμέσως το αγκάλιασαν οι νεκροθάφτες των λαϊκών συμφερόντων, οι καναλάρχες και τα τσιράκια τους!
-   Στάζουν μέλι από το στόμα τους, όταν μιλάνε για τον δικό τους Σταύρο!
          Μάλλον θα μείνει από νερό το ποτάμι τους, όπως έγινε και με «την ελιά» τους, που μαράθηκε νωρίς-νωρίς, δίχως να προλάβει να φτιάξει τους καρπούς της!

Τρίπολη 28-2-2014                                                           Τάσος  Παπαζαχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου