Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Τρίπολης «Μαντινειακή Συμπολιτεία»


Αγαπητοί Συνδημότες.
           Οι πρόσφατες αναφορές του Περιφερειάρχη μας, που έγιναν σε κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με το Δήμαρχο Τρίπολης, σχετικά με την επεξεργασία των σκουπιδιών στη περιοχή Παλαιόχουνης, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
             Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας λένε, ότι επειδή αντιδράσανε οι κάτοικοι της Νεμέας, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή να μαζευτούν τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου στη περιοχή τους, σχεδιάζουν τώρα να τα συγκεντρώνουν στη Παλαιόχουνη και εκεί να γίνεται η επεξεργασία τους, η οποία επεξεργασία δεν ξέρουμε ακόμη τη μορφή θα έχει.
             Όλες οι ενδείξεις μας λένε, ότι αυτή η επεξεργασία θα είναι η καύση τους, αφού θα συγκεντρώνονται πρώτα σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας, εκεί θα γίνονται δέματα με τη βοήθεια των δεματοποιειτών και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στη περιοχή της Παλαιόχουνης όπου θα τους γίνεται η περαιτέρω επεξεργασία τους, δηλαδή η καύση τους.
             Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ατμόσφαιρα της περιοχής θα κατακλύζεται από καρκινογόνα αέρια, τα οποία παράγει η καύση των σκουπιδιών και ακόμα οι δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής θα είναι απρόβλεπτες.
                                   Κ  Α  Λ  Ο  Υ  Μ  Ε
Όλους τους συνδημότες μας, κατοίκους της περιοχής Παλαιόχουνης, να απαιτήσουν από τον Δήμαρχο του Δήμου μας,  να συνεδριάσει επί τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο, να ζητήσουν να ενημερωθούν υπεύθυνα για το τι πρόκειται να γίνει στην περιοχή τους, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, ως όφειλε ο Δήμαρχος να κάνει και στη συνέχεια να αποφασίσουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι για το αν επιθυμούν να γίνει το οτιδήποτε και με ποιους όρους!

Φίλοι και φίλες της περιοχής.
-         Αντισταθείτε στη μετατροπή της περιοχής σας σε κρανίου τόπο!
-         Αντισταθείτε στη μετατροπή της περιοχής σας, σε χωματερή της Πελοποννήσου!
-        Αντισταθείτε στη δηλητηρίαση της ατμόσφαιρας, του περιβάλλοντος, της ίδιας της ζωής.
-         Ζητήστε να διαχειρίζεται ο κάθε Δήμος τα σκουπίδια του με φιλικές για τη ζωή και το περιβάλλον μεθόδους, όπως είναι η Ανακύκλωση!



Από τη Γραμματεία της «Μαντινειακής Συμπολιτείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου