Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η Δημοτική Κίνηση Δήμου Τρίπολης «Μαντινειακή Συμπολιτεία, στη πρώτη γραμμή του Αγώνα των Συνδημοτών, για να λυθεί το επικίνδυνο για την υγεία μας πρόβλημα των σκουπιδιών.



     Στόχος μας είναι να δοθεί από τους αρμόδιους λύση στο πρόβλημα της συσσώρευσης και εγκατάλειψης των σκουπιδιών μέσα στη πόλη μας.
        Στην επιτυχία του στόχου αυτού, θέσαμε όλες μας τις δυνάμεις από πολύ νωρίς, με διάφορες συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και με την κινητοποίηση στις 22-2-2013 που ρίξαμε σακούλες με σκουπίδια μπροστά στα γραφεία τόσο του Περιφερειάρχη, όσο και του Δημάρχου.
    Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι, από τη μέρα εκείνη τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Περιφερειάρχης, τουλάχιστον εγκατέλειψαν τη σιωπή τους και την αδράνειά τους και με δηλώσεις στα ΜΜΕ άρχισαν να ρίχνουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες.
       Αυτή τη τακτική του πίνγκ-πόνγκ τη καταγγέλλουμε ως άκρως ανεύθυνη, αφού οι άνθρωποι κινδυνεύουν από επιδημίες και ασθένειες, πολύ δε περισσότερο τώρα που έρχονται οι ζέστες και τα σκουπίδια είναι συσσωρευμένα μέρες τώρα στους δρόμους της πόλης μας.
        Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε έστω και τη τελευταία στιγμή τόσο το Δήμαρχο, όσο και το Περιφερειάρχη να σταματήσουν τις ανούσιες συνεντεύξεις τους και να βρούνε μια λύση, ώστε η πόλη μας να απαλλαχτεί από αυτό τον εφιάλτη.
        Η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ε Ι αμέσως μετά τη λύση που θα δοθεί π.χ μεταφορά των σκουπιδιών σε άλλους ΧΑΔΑ έστω και εκτός Περιφέρειας, χωρίς να περιμένουν την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα επιτρέπει κάτι τέτοιο, Α Μ Ε Σ Ω Σ να αρχίσει η διαχείριση των σκουπιδιών ανά Δήμο, με τη μέθοδο της ανακύκλωσης δηλαδή:
1. Διαλογή των σκουπιδιών στο σπίτι, στη δουλειά, στη βιοτεχνία, στο στρατόπεδο σε οργανικά, ανόργανα και μη ανακυκλώσιμα.
2. Άδειασμα (τουμπάρισμα) της κάθε σακούλας στον ανάλογο κάδο, χωρίς σακούλες σφιχτοδεμένες. Τη σακούλα θα τη ρίχνουμε στα ανόργανα.
3. Τα ανόργανα να πηγαίνουν στο Κέντρο διαλογής για επανάκτηση όλων των χρήσιμων υλικών και τη προώθησή τους στις βιομηχανίες. (ΚΔΑΥ ήδη υπάρχει στη ΒΙ.ΠΕ της πόλης μας, ώσπου να φτιάξει ο Δήμος το δικό του).
4. Τα οργανικά να πηγαίνουν για κομποστοποίηση (Λίπασμα) σε ένα χώρο μακριά από κατοικήσιμη περιοχή π.χ όπου είναι τώρα τα σκουπίδια συσσωρευμένα, ώσπου να φτιάξει ο Δήμος κάτι πιο σύγχρονο. Εκεί με τη βοήθεια ενός φορτωτή θα αναδεύονται κάθε τόσο και σε 6 εβδομάδες μετατρέπονται σε οργανικό χώμα(λίπασμα) χρήσιμο για λουλούδια, πάρκα, χωράφια κλπ.
5. Τα μικρά σε ποσοστό υπόλοιπα(10% περίπου του συνολικού όγκου) αυτών των ως άνω διαχωρισμών και επεξεργασιών, θα μεταφέρονται σαν δέματα σε ΧΥΤΥ.
Όλα τα ανωτέρω είναι εφαρμόσιμα, αμέσως μετά την απομάκρυνση των σκουπιδιών στη μορφή που είναι σήμερα και έτσι όπως είναι ανακατεμένα μέσα στην πόλη μας.
Π Ρ Ο Σ αυτή τη λύση που είναι η πιο φθηνή, η πιο φιλική για το περιβάλλον, η πιο προσοδοφόρα, αφού δημιουργεί θέσεις εργασίας και προπαντός έσοδα στο Δήμο μας,                                               Κ  Α  Λ  Ο  Υ  Μ  Ε  κάθε καλοπροαίρετο συνδημότη μας και κάθε αρμόδιο θεσμικό παράγοντα να ξεκινήσουμε ακόμη και από αύριο, σταυροφορία για να απαλλάξουμε το Δήμο μας δια παντός από το πρόβλημα των σκουπιδιών, αφού όλοι μας γνωρίζουμε οτιδήποτε το διαφορετικό, θα οξύνει το πρόβλημα περισσότερο.
                  
Τρίπολη 8-3-2013                                                   Από τη Γραμματεία της Κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου