Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τα σκουπίδια στα δάση της Αρκαδίας, οι ευθύνες των Δημοτικών αρχών, και η πρόταση της Δημοτικής Παράταξης Δήμου Τρίπολης Μαντινειακής Συμπολιτείας.

Τους πιάσανε τελικά « στα πράσα» που λέει και ο λαός μας. 
Η εύκολη λύση, να κερδοσκοπίσουν σε βάρος των δημοτών του Δήμου μας, δεν κράτησε πολύ. 
Το να εισπράττουν 90 Ευρώ τον τόνο προκειμένου να πάνε τα σκουπίδια στην Αθήνα, όπως λέει η σύμβαση με
 τον Δήμο μας και να ξοδεύουν μόνο 5 Ευρώ χώνοντάς τα γύρω-γύρω της Τρίπολης σε διάφορες δασικές τοποθεσίες, ήτανε μία εύκολη κερδοσκοπία από τους εφευρέτες της, αλλά να που «ο θεός αγαπάει μεν τον κλέφτη, αγαπάει όμως και το νοικοκύρη» που λέει ο λαός μας..
Τα χώνανε στα άγρια μεσάνυχτα για να μη τους δει κανείς, αλλά όπως λέει και ο λαός μας «μια του κλέφτη – δυο του κλέφτη, τρείς και τον τσακώσαμε».
Τους πιάσανε λοιπόν και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο.
Η Δημοτική αρχή λέει ότι φταίει ο εργολάβος που έκανε του κεφαλιού του χωρίς να ξέρουμε εμείς απολύτως τίποτα, ο δε εργολάβος και οι οδηγοί του, μετά τη σύλληψή τους στην αστυνομία δήλωσαν ,ότι θα μιλήσουν αργότερα.
Έτσι η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι τον Αύγουστο», πάλι καθώς λέει ο λαός μας.
Τι θα γίνει όμως από δω και πέρα με τα σκουπίδια;;;;;;;
Εδώ και 6 χρόνια ακριβώς η Δημοτική κίνηση «Τρίπολη Ανθρώπινη πόλη» όπως λεγόντανε τότε η σημερινή «Μαντινειακή Συμπολιτεία» λόγω Καποδιστριακού τότε και τώρα Καλλικρατικού Δήμου, είχε μιλήσει πρώτη για την εναλλακτική λύση με τη μέθοδο της ανακύκλωσης.
Είχαμε μιλήσει και στο λαό με ημερίδα που οργανώσαμε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, αλλά και στους αρμόδιους Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο (υπεύθυνο για τα σκουπίδια) και Περιφερειάρχη με παραστάσεις και επιστολές επανειλημμένως.
Τους είχαμε επισημάνει, ότι λίαν προσεχώς θα αντιμετωπίσουμε σαν κοινωνία μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια αν δεν πάρουμε έγκαιρα μέτρα και πιο συγκεκριμένα αν δεν ακολουθήσουμε την εναλλακτική μέθοδο διαχείρισης των σκουπιδιών, εκείνης της ανακύκλωσης.
Βέβαια τότε όλοι τους αναγνώριζαν την ορθότητα της πρότασής μας, απ όλες τις πλευρές, όπως λέγανε, αλλά μας απαντούσαν ότι κάτι τέτοιο τώρα δεν μπορεί να γίνει, αφού μας πιέζουν τα πρόστιμα που θα μας επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά από 6 ακριβώς χρόνια βρισκόμαστε σαν Δήμος και σαν κοινωνία, στο ίδιο σημείο, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για τα σκουπίδια μας, παρά μόνο μεγάλες υποσχέσεις και παχιά λόγια ακούμε από τους αρμόδιους.
Μια η Περιφέρεια!!! Υπόσχεται ότι θα λύσει το πρόβλημα σύντομα!!!!
Μια ο Φορέας των Δήμων, ο περιβόητος ΦΟ.Δ.Σ.Α!!!
Μια ο Δήμος μας!!!! 
Αλλά τίποτα δεν γίνεται μέχρι τώρα, για να λυθεί το πρόβλημα αυτό!!!
Αντίθετα γίνονται πολλά, προς άλλη όμως κατεύθυνση!!!!! Όπως:¨
Το χώσιμο των σκουπιδιών δεξιά-αριστερά!!!!
Το σκόρπισμα των σκουπιδιών σε δρόμους και σε ρέματα!!!!
Η δημιουργία μιας νέας χωματερής κοντά στο νεκροταφείο!!!
Η ύπαρξη της παλιάς χωματερής στο πλάτωμα{Φιλικούς}!!!!
Το ταξίδι των σκουπιδιών στις χωματερές των Λιοσίων, του Μεσολογγίου και ποιος ξέρει που αλλού!!!
Και τελευταία η κερδοσκοπία σε βάρος των Δημοτών, όπως αποκαλύφθηκε!!!!
- Αρμόδιοι……Ακούστε για μια ακόμη φορά την πρόταση της «Μαντινειακής Συμπολιτείας»!!!!
- Αρμόδιοι……Αν συνεχίσετε να κωφεύετε το πρόβλημα θα οξυνθεί περισσότερο!!!
- Αρμόδιοι……Αν δεν θέλετε να ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις, εφαρμόστε από αύριο την πρόταση της «Μαντινειακής Συμπολιτείας»!!!!
- Αρμόδιοι……Εμείς αν χρειαστείτε βοήθεια, προς την κατεύθυνση αυτή, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου