Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



        Τον τελευταίο καιρό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αρκαδίας, μας έχει εντυπωσιάσει ευχάριστα, από την πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη δράση του, που έχει να κάνει με τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.
        Έσπασε με τη δράση του αυτή, την παθητική στάση όλων των άλλων Επιστημονικών φορέων και Συλλόγων του νομού μας και έχει μπει μπροστά, με αποφασιστικότητα στον αγώνα που κάνει η Κοινωνία μας καθημερινά, τα δύο τελευταία χρόνια, ενάντια στην φορομπηχτική πολιτική τόσο της κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και αυτής του Παπαδήμου.
        Η στάση αυτή , η τόσο ευεργετική για την κοινωνία μας, για όσους παρακολουθούν από κοντά τα δρώμενα της περιοχής μας, δεν ήλθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ήλθε από τη συστηματική και χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας, δουλειά και προσπάθειες της νυν Διοίκησης του Συλλόγου και προπαντός εκείνης του Προέδρου της, Δημήτρη Κωστόγιαννη.
       Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες, ο προλεταριοποιημένος Επιστημονικός κόσμος και η κοινωνία μας γενικότερα, οφείλει για τη στάση αυτή του Δικηγορικού Συλλόγου, τις ευχαριστίες της, τα συγχαρητήριά της και ακουμπά τις ελπίδες της σ’ αυτό το νέο που σιγά-σιγά γεννιέται τόσο εδώ στον τόπο μας, όσο και σε όλη την χώρα μας!!!
       Γεννιέται το κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη φοροκαταιγίδα και στη χιονοστιβάδα των μέτρων (χαράτσια), που απειλούν με εξαθλίωση τους μικρούς, τους αδύναμους, τους ανήμπορους συμπολίτες μας, να τα αντιμετωπίσουν.
       Γεννιέται επίσης η ελπίδα , από την ίδρυση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρκαδίας που και σ αυτό, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε και παίζει, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αρκαδίας, με τις υπηρεσίες που προσφέρει δωρεάν, σε όσους τις έχουν μεγάλη ανάγκη και αδυνατούν, λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασής τους, να τις πληρώσουν!!!
       Γεννιέται ακόμη η σιγουριά και η βεβαιότητα της νίκης, που πηγάζουν από τον αγώνα, τις συμβουλές, τις γνώσεις και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει συχνά-πυκνά ο Σύλλογος των Δικηγόρων σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και άλλους Φορείς του νομού μας, ενάντια στο λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ.
      Για την κατάργηση του χαρατσιού αυτού και την προστασία των συμπολιτών μας, που δεν το πλήρωσαν για διάφορους λόγους, από ενδεχόμενο κόψιμο του ρεύματος στα σπίτια τους από τη ΔΕΗ, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, εξώδικη αίτηση στο Πρωτοδικείο Τρίπολης, με την οποία ζητάει να απαγορευτεί στη ΔΕΗ ένα τέτοιο ενδεχόμενο!!!
     Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αρκαδίας, εκτός αυτής της ανυπολόγιστης και πολύτιμης κοινωνικής προσφοράς του, συντελεί ταυτόχρονα και σε ένα άλλο, εξ ίσου σημαντικό και εξ ίσου πολύτιμο και χρήσιμο έργο, στην παρούσα φάση που περνάει η χώρα μας και ο Λαός της.
        Δείχνει το δρόμο, με τις ενέργειές του και τη δράση του, στους άλλους Επιστημονικούς Φορείς της περιοχής μας, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, και να προσφέρουν και οι άλλοι τις υπηρεσίες τους.
        Αυτό το έχει ανάγκη η κοινωνία μας συνολικά, αλλά και ο καθένας μας μεμονωμένα, οπότε και ο κάθε Επιστήμονας μπορεί να βρει λιμάνι και καταφύγιο μέσα σε μια τέτοια συλλογικότητα , έτσι ώστε να μη βρεθεί ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ σ αυτή την κρίση!!!
        Τα πεδία όπου μπορεί, ο κάθε επιστήμονας να δραστηριοποιηθεί και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του, είτε σαν άτομο, είτε σα σύλλογος, είναι:
       Το Κίνημα ενάντια στα χαράτσια, που ο αριθμός τους και η συχνότητά τους ήδη μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αδιέξοδο, τόσο σαν χώρα, όσο και σαν άτομα η οικογένεια και
       Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρκαδίας, που αυτή τη στιγμή στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο, ιδρύθηκε από 22, τους πιο μαζικούς, τους πιο σημαντικούς και προπαντός, τους πιο αντιπροσωπευτικούς Συλλόγους και Φορείς του νομού μας.
       Αυτά τα δύο κοινωνικά εργαλεία, σε τέτοιες δύσκολες εποχές, πρέπει να στηριχθούν απ’ όλους μας και προπαντός από τους γιατρούς της περιοχής μας, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας, τις οποίες ας μη ξεχνάμε ότι μας τις έχουν επιβάλλει Τρόικα – Κυβέρνηση και τοκογλύφοι από κοινού, σίγουρα θα συνοδευτούν και από αδυναμία ασφαλιστικής κάλυψης εκατοντάδων ακόμα και χιλιάδων συμπολιτών μας ένεκα της ανεργίας και ως εκ τούτου της αδυναμίας να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας για φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη.
       Σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή, για τους ενήλικες μιας οικογένειας και προπαντός για τα παιδιά τους, ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού μας, μπορεί να παίξει σημαντικό, πολύτιμο, χρήσιμο και καθοριστικό ρόλο για την υγεία των συμπολιτών μας!!!
       Παρόμοιο ρόλο, υποσχέθηκαν ότι πολύ σύντομα θα παίξουν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με τις δωρεάν υπηρεσίες τους, που θα προσφέρουν στα παιδιά των άνεργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, θα γλυτώσουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας από τη στασιμότητα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με όλες τις γνωστές συνέπειες, σε μια λιγότερο μορφωμένη κοινωνία!!!

Δικηγόροι της περιοχής μας!!!.

Πρόεδρε και μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου!!!

Θερμά σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε μαζί με μας, για μας, για σας, για όλους μας!!!

Δικηγόροι φίλοι και συναγωνιστές!!!.

Σε σας έπεσε ο κλήρος τούτη τη φορά, να ανοίξετε το δρόμο της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συμπόρευσης, όλων των κοινωνικών ομάδων και στρωμάτων μεταξύ τους!!!

Το παράδειγμά σας, ας γίνει ο φάρος που θα φωτίζει και θα οδηγεί και άλλους  Επιστημονικούς Φορείς, στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην Αλληλεγγύη και στη συμπαράσταση, κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας!!!

                                                                                  Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                         Μέλος του Συντονιστικού Οργάνοu 
                                                                   Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
                                                                                                               ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
                                                                                                      tasospapazax.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου