Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΠΩΣ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ!!! 

  Όταν πριν από μερικούς μήνες έγραφα, προσπαθώντας να εξηγήσω την υπόθεση Στρός Κάν, εξηγούσα, ότι όλα έδειχναν ένα στραβοπάτημά του, μια συνέντευξή του δηλαδή, στην οποία αποκάλυψε τον περίεργο και ανεξήγητο ρόλο του Πρωθυπουργού μας Γιώργου Παπανδρέου, στα οικονομικά δρώμενα της χώρας μας –και όχι μόνο. Τότε κάποιος να χαρακτήριζε τα όσα έγραφα ως υπερβολές.
            Έλα όμως που η εξέλιξη της υπόθεσης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επιβεβαίωση του ότι, τον τελευταίο καιρό ο Στρός Κάν δεν είχε σε βάρος του τίποτα το μεμπτόν, εκτός από εκείνο της Δημόσιας συνέντευξής του, όπου αποκάλυπτε τις συνεννοήσεις με το νεοεκλεγέντα τότε Πρωθυπουργό μας, πολύ πριν αποκαλυφθεί και πάρει Διεθνή  δημοσιότητα « το μεγάλο βάθος »  της οικονομικής κρίσης, στην οποία είχε περιέλθει η χώρα μας. (Σχετικό άρθρο μου αναρτήθηκε στο tasospapazax.blogspot.com και δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο ,ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ).
            Όπως είχα υποστηρίξει τότε, ο Στρός Καν, υπερέβη τα εσκαμένα με τις δηλώσεις του και αποκάλυψε το ρόλο του Πρωθυπουργού μας, ο οποίος με τα λεγόμενα του, τις κινήσεις και τις αποφάσεις του, προκάλεσε αναταραχή στις Διεθνής αγορές, με αποτέλεσμα τις πολύ δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας. (τα επιτόκια των δανειστών μας εκτοξεύτηκαν στα ύψη , φέρνοντας έτσι τη χώρα μας σε απαγορευτική δανειοληπτική δυνατότητα, ρίχνοντας την, στην αγκαλιά της τρόικας και των Διεθνών τοκογλύφων).
            Με απαίτηση λοιπόν των υψηλά ιστάμενων παραγόντων της Διεθνούς πολιτικής σκηνής και ειδικότερα του εβραίϊκου οικονομικού λόμπυ και κατ΄ επέκταση των Αμερικάνων, ο Στρός Κάν τιμωρήθηκε για το ολίσθημά του εκείνο, με τον πιο σκληρό και πρωτόγνωρο τρόπο (για τα μέχρι τότε Διεθνή δεδομένα) , με αποκορύφωμα τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση από την ηγεσία του Δ.Ν.Τ.
Αφού λοιπόν του επιβλήθηκε η ως άνω τιμωρία, μαζί με τον σχετικό διασυρμό και τον εξευτελισμό στη Διεθνή σκηνή, στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα σχετικό μήνυμα σε όλους τους Διοικούντες και τους κατέχοντες υψηλές θέσεις , ώστε να είναι στο εξής πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και να μην ξεσκεπάζουν όσα δεν πρέπει να ξεσκεπάζουν, για την διατήρηση της λεγόμενης «νέας τάξης πραγμάτων» Διεθνώς, τώρα, μετά από λίγο καιρό, ούτε γάτα ούτε ζημιά!!!Μπορεί να γίνει μέχρι και πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας!!!
            Όμως ο ευεργετηθείς από τη τιμωρία του Στρός Κάν, που είναι ο Πρωθυπουργός μας ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέλαβε ταυτόχρονα την «ιερή υποχρέωση» να ανταποδώσει τα όσα από τους ευεργέτες του εισέπραξε!!! Απαγόρευσε να αποπλεύσουν από λιμάνια της χώρας μας, 7 καράβια φορτωμένα με Διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα και αγαθά πρώτης ανάγκης) με προορισμό το λιμάνι της Γάζας. Το φορτίο θα παραδιδόταν στον ταλαιπωρημένο Παλαιστινιακό λαό , λόγω του αποκλεισμού που του έχει επιβληθεί, με το έτσι θέλω από τους Ισραηλίτες , κόντρα σε αποφάσεις Διεθνών Οργανισμών.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στις πολιτικές συμπεριφορές της χώρας μας , τουλάχιστον στα τελευταία 50 χρόνια. Μάλιστα πριν υπογράψουμε τη συμφωνία συνεργασίας με το Ισραήλ , προσφέραμε βοήθεια και διευκολύνσεις επανειλημένως στον αδύναμο και κατατρεγμένο Παλαιστινιακό λαό.
Μάλιστα, οι λιμενικές αρχές της χώρας μας δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, συλάβανε και κρατείται ακόμα υπό περιορισμό, ένας από τους κυβερνήτες των πλοίων, με πρόσχημα την ανυπακοή του στις εντολές της Ελληνικής Κυβέρνησης. Άκουσον!!! Ακουσον!!!
Ποιοί εξυπηρετούνται όμως από αυτή την πρωτοφανή και πρωτόγνωρη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης;
Χωρίς δυσκολία κάποιος θα απαντήσει!! Ποιός άλλος από τους Ισραηλινούς;
Όλοι μας γνωρίζουμε, πως συμπεριφερθήκανε πέρισυ τέτοιο καιρό, οι Ισραηλινοί σε τρία τότε καράβια με ανάλογη ανθρωπιστική βοήθεια, όταν αυτά πλησίαζαν, χωρίς να έχουν μπεί ακόμα, στα χωρικά ύδατα της Παλαιστίνης, στα ανοιχτά του λιμανιού της Γάζας.
Ενώ τα τρία καράβια βρίσκονταν ακόμα σε Διεθνή ύδατα, επενέβησαν οι Ισραηλινοί με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, λες και είχανε απέναντί τους τον πιο ισχυρά εξοπλισμένο και βάρβαρο εχθρό. Σκότωσαν μάλιστα εννέα ανθρώπους από το Τούρκικο καράβι, που επέμενε να περάσει τον κλειό και να δώσει τη βοήθεια στους εδώ και χρόνια αποκλεισμένους Παλαιστίνιους της Γάζας.
Το Ισραήλ εκτέθηκε τότε Διεθνώς και αυτή του η κίνηση, το έχει αναγάγει στον «τσαμπουκά» της περιοχής. Μάλιστα παρά λίγο τότε, να δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.
Τούτη τη φορά, οι ευεργέτες του Πρωθυπουργού μας, στην υπόθεση Στρός Κάν , απαίτησαν τα αυτονόητα. Απαίτησαν να μην επιτρέψει τον απόπλου των εφτά καραβιών από τα Ελληνικά λιμάνια, όπου έχουν συγκεντρωθεί, φορτωμένα με την ανθρωπιστική βοήθεια, και τούτο γιατί;
Γιατί μεταξύ των εφτά καραβιών, είναι και ένα επανδρωμένο με Αμερικάνους ανθρωπιστές και οι Ισραηλινοί θα βρίσκονταν σε δύσκολη θέση αν έπρεπε να επιτεθούν σε καράβι με Αμερικάνους υπηκόους. Γιατί βλέπετε αυτοί δεν είναι ούτε Τούρκοι!!!ούτε Έλληνες!!! για να τους σκοτώσουν αν χρειαστεί, χωρίς να δώσουν λόγο σε καμία Αρχή, σε κανένα Διεθνές δικαστήριο π.χ. της Χάγης, όπως έγινε τον περασμένο χρόνο!!!
            Έτσι λοιπόν ο Πρωθυπουργός μας, ανταποδίδει με τον καλύτερο τρόπο, την ευεργεσία που εισέπραξε από τα αφεντικά του, με την τιμωρία του Στρός Κάν, ο οποίος ξεσκέπασε πριν ένα χρόνο, την περίεργη στάση και το ρόλο του, βγάζοντας, στην κυριολεξία από μια δύσκολη θέση που θα βρίσκονταν τώρα οι Ισραηλινοί , όταν θα αναγκάζονταν να φερθούν απάνθρωπα , σε ανθρώπους της Διεθνούς Κοινότητας που θα ήταν πάνω στα εφτά καράβια, ιδιαίτερα όταν μεταξύ αυτών είναι τρανταχτά ονόματα της τέχνης, του πολιτισμού και των επιστημών και κατέχουν προπάντων Αμερικανική υπηκοότητα!
            Άξιος λοιπόν ο μισθός του Πρωθυπουργού μας, που παίζει με τόση ικανότητα το ρόλο του ευργετιθέντος και του ευεργέτη, παρέα με τους πιο σκοτεινούς κύκλους της Διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ζωής , με τα όσα δεινά συνεπάγεται για τη χώρα μας και το λαό της, ένας τέτοιος ρόλος και που δεν έχει ποτέ σταμάτημα στο πάρε-δώσε μεταξύ τους!!!
Εμείς!! Θα μπούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους;

Τρίπολη 12-7-2011 Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου