Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!


Η Κυβέρνηση μέσα στα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, (μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο), χρησιμοποιεί, κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, ανάλογα βέβαια και με την κατάσταση που επικρατεί.
            Ένα προσφιλές εργαλείο, που φαίνεται ότι αποδίδει παρά πολύ, για να πετύχει τον στόχο της, είναι η διάσπαση της κοινωνικής συνοχής, βάζοντας ένα μέρος του Λαού (της κοινωνίας) να στρέφεται εναντίον του άλλου.
            Θύμα αυτής της τακτικής της Κυβέρνησης, έχουν πέσει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, οι εργαζόμενοι τόσο στο Δημόσιο τομέα, όσο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, που είναι οι ΔΕΚΟ(Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Οφέλειας όπως είναι : ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ-ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ κλπ)
  • Πότε λοιπόν ο ένας και πότε ο άλλος, ανάλογα με τα σχέδια της Κυβέρνησης.
  • Λιγότερο ο ένας και περισσότερο ο άλλος, ανάλογα με τις δυσκολίες που έχει η Κυβέρνηση, γεγονός πάντως είναι ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, έχουν κατά καιρους βρεθεί, στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης(τηλεόραση-ραδιόφωνο-εφημερίδες).
            Το άσχημο είναι ότι η Κυβέρνηση, βρίσκει συμμάχους μέσα στο Λαό και έτσι διευκολύνεται ώστε να πραγματοποιεί τα σχέδιά της αυτά, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με την παραχώρηση (βλέπε ξεπούλημα) αυτών των επιχειρήσεων στους ιδιώτες, καλύτερα να λέμε στους οικονομικούς παράγοντες του τόπου μας και όχι μόνο.
            Θύμα τον τελευταίο καιρό(εδώ και 6 μήνες περίπου)των σχεδίων της Κυβέρνησης, έχουν πέσει και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.
            Η Κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει κάθε μέθοδο και κάθε τρόπο, προκειμένου, να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων σε αυτή, που αντιστέκονται γιατί δε θέλουν, η πιο κερδοφόρα και η πιο ισχυρή Δημόσια Επιχείρηση, να πέσει στα χέρια των τοκογλύφων, ντόπιων και ξένων, όπως σχεδιάζει αυτές τις μέρες, να κάνει η Κυβέρνηση.
            Και τι δεν έχει ακουστεί από τα κανάλια και από τις εκπομπές τους, σε βαρος των εργαζομενων, με αριστοτεχνικό τρόπο, προκειμένου να κάνουν την κοινή γνώμη να συνηγορήσει προς τούτο!!
            Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο! Όλα αυτά που με μαεστρία  σερβιρίζονταν για τόσο καιρό, μαζί με την ζηλοφθονία που έχει κυριέψει τον απλό κόσμο, από εκείνα που ακούγονται για υψηλούς μισθούς και  υψηλές συντάξεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, έχουν λειάνει το έδαφος και έχουν στρώσει με ροδοπέταλα το δρόμο ώστε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και αντιπολίτευση(ΝΔ, Μπακογιάννη και Καραντζαφέρης), να δώσουν τη ΔΕΗ στους τοκογλύφους, προκειμένου να τους καλοπιάσουμε και να μας δανείζουν, με αλμυρά επιτόκια, όποτε υπάρχει ανάγκη, όπως μας λένε τώρα.
            Αλλά τη μισή ΔΕΗ, δηλαδή το 49,5% ήδη το έχουνε πουλήσει νωρίτερα, χωρίς να έχει λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας και πριν, να μιλάμε για χρεοκοπία και όλα τα σχετικά, όπως και τον ΟΤΕ και πολλές άλλες τέτοιες κερδοφόρες Δημόσιες επιχειρήσεις. Οι άνθρωποι είναι υπάλληλοι και υποτακτικοί του Οικονομικού κατεστημένου και όχι ότι θέλουν να σώσουν τη χώρα μας και το Λαό της. Ας μας πούν πόσα χρήματα ήδη έχουν πάρει από τις πωλήσεις αυτές και τι τα έχουν κάνει !!!

            Μέσα σε αυτό, το προδοτικό για τα συμφέροντα της χώρας μας παιχνίδι, μπαίνουν σαν παίχτες και κάποιοι αφελείς της κοινωνίας μας ,οι οποίοι  κολλημένοι στις κομματικές τους επιλογές(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Μπακογιάννη, ΛΑΟΣ) χωρίς να εξετάζουν απολύτως τίποτα , χωρίς να προβληματίζονται καθόλου ,  με πολύ ελαφρά την καρδία , σαν παπαγαλάκια , κατηγορούν ασυστόλως και αδιακρίτως όλους τους εργαζόμενους, σε αυτές τις Δημόσιες επιχειρήσεις.
            Το χειρότερο που μπορούν να προσφέρουν με την τακτική τους αυτή  στον τόπο, είναι η φτώχεια και η κακομοιριά που θα πέσουν στις κοινωνίες, ιδιαίτερα σε εκείνες, που ζουν και υπάρχουν, από τους μισθούς και τις συντάξεις , τόσο των Δημοσίων υπαλλήλων, όσο και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
            Μια τέτοια κοινωνία είναι και  η κοινωνία της Τρίπολης αλλά και της Μεγαλόπολης , που βρίσκονται πολύ κοντά μας και μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, κάθε μέρα που περνάει.
            Η Τρίπολη συγκεκριμένα είναι γνωστό , ότι δεν έχει άλλο βιοποριστικό έσοδο εκτός εκείνου των συντάξεων και των μισθών των εργαζομένων και συνταξιούχων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Είναι μια πόλη , χωρίς πρωτογενή  παραγωγή  και έτσι το όποιο βιοτικό επίπεδο έζησαν και ζουν οι κάτοικοί της, έχει να κάνει μόνο και μόνο από την ύπαρξη πολλών Δημόσιων Υπηρεσιών και από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ τα τελευταία σαράντα χρόνια που έφεραν ,οι δραστηριότητες αυτές ,εκατοντάδες εργαζόμενους στην πόλη, με καλές αποδοχές και τελευταία ,εκατοντάδες συνταξιούχους με καλές συντάξεις .
            Αυτές οι καλές αποδοχές (μισθοί) και οι συντάξεις ανέβασαν το επίπεδο ζωής, γιατί κοντά σε αυτούς, βρήκαν δουλειά(απασχόληση) χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες και τεχνίτες πάσης φύσεως , όπως ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω:
Έμποροι, εισοδηματίες από ενοίκια, μπετατζήδες, κτίστες, σοβατζήδες, μπογιατζήδες, ξυλουργοί, πατωματζήδες, αλουμινάδες, σιδεράδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, σερβιτόροι, μεσίτες, ράφτες και μοδίστρες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, χειριστές μηχανημάτων, ωδεία, σχολές χορού και πολεμικών τεχνών ,κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων,  ιδ. Υπάλληλοι σε καταστήματα και εταιρίες , ξενοδοχοϋπάλληλοι, αντιπροσωπείες και συνεργεία αυτοκινήτων κ.λ.π - κ.λ.π
            Όλος αυτός ο κόσμος, όλη αυτή η κοινωνία έφτιαξε οικογένειες, μεγάλωσε, μόρφωσε, σπούδασε και αποκατέστησε τα παιδιά του , αρκετά ικανοποιητικά, ειρηνικά και ευτυχισμένα.
            Τώρα όμως με τα πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης,(πρώτο μνημόνιο)  που άρχισαν να εφαρμόζονται εδώ και ένα περίπου χρόνο και τα οποία μέτρα, είχαν και έχουν, σα στόχο, κυρίως τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ), η κοινωνία μας άρχισε να ζει, τις πρώτες αρνητικές δοκιμασίες και επιπτώσεις, χωρίς ακόμη να δούμε και να ζήσουμε τα χειρότερα!!!
            Πρέπει λοιπόν , με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και χωρίς φθόνο, ο ένας για τον άλλο συνάνθρωπό του, να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και να καταλήξουμε στη διαπίστωση , ότι όταν σε μια πόλη πέφτουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χρήματα, τότε η κοινωνία αυτής της πόλης, έχει να οφελειθεί ,  από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο επαγγελματία, από τον χειρότερο έως τον καλύτερο τεχνίτη, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο εισοδηματία!!!
            Γιατί ο μισθός και η σύνταξη , όσο υψηλά και αν είναι , κάπου εδώ μέσα στη κοινωνία μας θα ξοδευτούν και σε όλων τη τσέπη μας θα μπαινοβγαίνουν, αρκεί μόνο και μόνο, να μη βγούνε στο εξωτερικό και πάνε σε ξένες τράπεζες, όπως έχουν κάνει και είναι σε όλους μας γνωστό, «οι ευπατρίδες» κατά τα άλλα βιομήχανοι και μεγαλέμποροι του τόπου μας!!!
               Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ,Ορυχεία και Εργοστάσιο, ξεκινούν αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης αντί πινακίου φακής !!! Χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε τον αγώνα αυτό, γιατί το αποτέλεσμα, πολλαπλώς ,θα επηρεάσει την τσέπη όλων μας!!!

Τρίπολη 7-6-2011
                                                             
Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου