Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Κάποιες ευχές διαφορετικές από τις συνηθισμένες!



 Αγαπητοί μου φίλοι- Αγαπητές μου φίλες!
          Φεύγει σε λίγο και τούτη η χρονιά, η οποία πέρα από τις δυσκολίες της, είχε και τη καλοσύνη να μας φορτώσει και με κάθε είδους εμπειρίες, χρήσιμες για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά το νέο χρόνο που μας έρχεται!
          Οι δυσκολίες είναι γνωστές σε όλους μας, σ άλλον περισσότερο και σ άλλον λιγότερο.
          Οι εμπειρίες όμως είναι λίγο δύσκολο να τις διακρίνει και προπαντός να τις συγκρατήσει κανείς, γιατί μέσα στις δύνες της καθημερινότητας και στο αγκομαχητό του καθένα μας για να τα βγάλει πέρα, οι εμπειρίες πολλές φορές μας προσπερνάνε!
          Γι’ αυτό, τις μέρες αυτές της ανάπαυλας του σώματος, καλό θα είναι να κουράσουμε λίγο μόνο το μυαλό μας!
          Να αναρωτηθούμε κατ αρχάς:
-   Ποιος φταίει για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας;;;
-   Ποιοι κυβέρνησαν και ποιοι αποφάσιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια;;;
-   Ποιοι φώναζαν και κανείς δεν άκουγε αυτά που λέγανε;;;
-   Ποιοι άντεξαν στις σειρήνες της αρπαχτής και του πάρτυ που γινόντανε και δεν προσχώρησαν στα κόμματα της εξουσίας, για να φάνε και αυτοί από τις σάρκες του λαού;;;;
-   Ποιοι τώρα φωνάζουν για τα όσα συμβαίνουν σε βάρος του λαού και προς όφελος των λίγων;;;;
-   Ποιοι συνεχίζουν να ζούνε στη Νιρβάνα της ασυδοσίας, της ρεμούλας, της λαμουριάς και της περιφρόνησης των θεσμών και των νόμων;;;;
-   Ποιοι κυβερνάνε σήμερα και τσιγκουνεύονται  να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας στα Ι.Χ τους καταθέτοντας τις πινακίδες τους, αφού κυκλοφορούν με κρατικά αυτοκίνητα;;;;
-   Ποιοι καλύπτουν απροκάλυπτα, τους φταίχτες  της απόκρυψης και της μη αξιοποίησης των καταστάσεων όλων εκείνων που φοροδιαφεύγουν στο εξωτερικό;;;;
-   Ποιοι καλύπτουν απροκάλυπτα, με φτηνές δικαιολογίες εκείνους που υπέγραψαν αμαρτωλές συμβάσεις σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος;;;;
-   Ποιοι δημιούργησαν και ποιοι χρηματοδοτούν αφειδώς, νεοναζιστικά μορφώματα για να μπουν φραγμός και να οδηγήσουν σε λάθος δρόμο, τη λαϊκή οργή και τη λαϊκή αγανάκτηση;;;
-   Γιατί τα νεοφασιστικά και νεοναζιστικά αυτά μορφώματα δεν υπήρχαν, στα χρόνια που το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του τόπου μας περνούσε μέρες απόλαυσης, φοροασυλίας, ασυδοσίας και αγαλλίασης, με την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ στην εξουσία;;;;;
-   Γιατί τώρα που όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόμενος στην εξουσία, θα τους καταργήσει αυτά τα προνόμια, αυτή την ασυδοσία, τώρα βγάλανε στην επιφάνεια και στη δράση αυτά τα νεοφασιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα;;;;
          Πολλά ποιοι και γιατί, μπορεί ν αραδιάσει κανείς !!
          Μερικά όμως είναι απαραίτητα για να φρεσκάρουν την ταλαιπωρημένη μνήμη μας, από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και της επιδέξιας προπαγάνδας του κατεστημένου!
          Φοβάμαι πως θα σας γίνω κουραστικός και άκαιρος για τις μέρες και τις ώρες που περνάμε!
          Όμως οι ευχές για ΚΑΛΗ  και  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ  ΧΡΟΝΙΑ, είναι άρρηκτα δεμένες με το τι σχεδιάζει να εφαρμόσει στη χρονιά που έρχεται η κυβέρνηση, σε βάρος και σε όφελος ποιών!
Εγώ με τη σειρά μου θέλω να σας ευχηθώ:
-   Να μη δεινοπαθήσει κανένας τη χρονιά που έρχεται και όλοι μαζί σκεπτικοί και συγκρατημένοι να βοηθήσουμε ώστε να υποδεχθούμε το καινούργιο στη ζωή μας: μια νέα κυβέρνηση, με νέους ανθρώπους, για να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν καινούργια πράγματα στη χώρα μας προς όφελος του  λαού της!!!
     ΚΑΛΗ   ΧΡΟΝΙΑ   ΜΕ   ΥΓΕΙΑ  -  ΧΑΡΑ  και ΕΥΤΥΧΙΑ για σας και τους δικούς σας!!!

Τρίπολη  31-12-2013                                      Τάσος  Παπαζαχαρίας
                                                                 www.tasospapazax.blogspot.com

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Παρ΄ ένα σβώλο Μήτρο και διώξε ΄κείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο...


                                                                                     Στίχος απο ποίημα του
                                                                                      Αριστοτέλη Βαλαωρίτη


           Αυτό θα ταίριαζε σαν συμβουλή στον Ελληνικό λαό να κάνει, ύστερα από τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα και  άκουσαν η διάβασαν οι Έλληνες φορολογούμενοι!
          Μια το ένα, Μια το άλλο, μια το παρ’ άλλο, έχουμε βαρεθεί ν’ ακούμε και να διαβάζουμε καθημερινά εν μέσω κρίσης, για Μίζες και Σκάνδαλα αλλά και για λαμουριές μικρών και μεγάλων στελεχών των κυβερνώντων κομμάτων!
          Μετά από τον Λιάπη και τον  Χάρη Τομπούλογλου, πρόεδρο του νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού», έρχονται τώρα και οι αποκαλύψεις του Κάντα,  Γενικού Γραμματέα των εξοπλισμών επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίες όπως λένε έγκυροι δημοσιογραφικοί κύκλοι, θα βάλουν φωτιά στα μπατζάκια του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας!
          Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει άλλη δουλειά τελευταία, από το να σβήνει και να διαγράφει από τα κιτάπια της, στελέχη που προέβησαν σε εγκληματικές πράξεις οικονομικού χαρακτήρα!
          Το δε ΠΑΣΟΚ, θορυβημένο από τις αποκαλύψεις που ήδη έχει καταθέσει στους ανακριτές, ο πρώην Γενικός Γραμματέας των εξοπλισμών, σκέφτεται πολύ σοβαρά να αλλάξει σήμα  και ονομασία και  ψάχνει εν τω μεταξύ να βρει  τρόπο να κρυφτεί μέσα σε ένα νέο κεντροδεξιό πολιτικό σχήμα, όπως είναι εκείνο της «Ελιάς», που ετοιμάζουν πυρετωδώς, εν όψη  Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών εκλογών, παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ!
          Να ξέρουν όμως, ότι δεν τους σώζουν οι διαγραφές στελεχών και οι πολιτικοί ελιγμοί, όποιοι και αν είναι αυτοί και με οποιαδήποτε ονομασία και αν παρουσιαστούν ενώπιον του λαού, στις επερχόμενες εκλογές, γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι κι’ ο Μήτρος,  ο Έλληνας δηλαδή,  ειν’  έτοιμος να πάρει το σβώλο, τη ψήφο του δηλαδή και να διώξει τα σκυλιά  Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή, που του χαλάν το φύτρο, που του τρώνε τις σάρκες του δηλαδή και πίνουν τον ιδρώτα του!!!

Τρίπολη 27-12-2013                          Τάσος  Παπαζαχαρίας
                                                     www.tasospapazax.blogspot.com


       

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Οι ψιλικατζήδες κλέφτες και οι μεγαλοαπατεώνες της Ν.Δ !!!




          Παιδιά, τι είναι κι αυτό που βλέπουμε τελευταία να συμβαίνει στη Ν.Δ;;;;
          Μια σειρά από τα κορυφαία στελέχη της, από τα πιο προβεβλημένα, στο όνομα των οποίων πριν λίγο καιρό οι Νεοδημοκράτες έπιναν νερό και προσεύχονταν να τα έχει ο Θεός καλά για να πηγαίνει η Ν.Δ μπροστά!!! Αυτά τα στελέχη συμπεριφέρονται σαν τα πιο τελευταία κλεφτρόνια και σαν τους πιο τελευταίους απατεώνες!!!
          Οι δίκες και οι καταδίκες τέτοιων στελεχών δίνουν και παίρνουν!!!
          Μέχρι και ισόβια ακούσαμε να τρώει, το πάλαι ποτέ αστέρι της Ν.Δ στη βόρεια Ελλάδα, η αυτού μεγαλειότητα, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος!
          Δεν υπήρχε περίπτωση να επισκέπτεται τη βόρεια Ελλάδα κάποιος από τους πρωθυπουργούς της Ν.Δ και να μην περνούσε από το Δημαρχείο για να δώσει τα διαπιστευτήριά του, στον εξέχοντα άρχοντα Βασίλη Παπαγεωργόπουλο!
          Αυτός για να ανταποδώσει τη τιμητική επίσκεψη του κάθε πρωθυπουργού, όλοι μας θυμόμαστε που κρεμούσε ένα χρυσό πετραχήλι με μια τεράστια σε μέγεθος χρυσή καδένα από το λαιμό, για να θαμπώσει τον επισκέπτη και να τονίσει μ αυτόν τον τρόπο, την κυριαρχία του στη βόρεια Ελλάδα!
          Ζηλεύοντας τη δόξα και το κύρος του γαλάζιου Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, από κοντά και ο μέχρι πρότινος Περιφερειάρχης της Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος και τι δεν έκανε και τι δεν σοφιζόντανε σε κόλπα και μεθόδους για να επισκιάσει τον ανταγωνιστή του Δήμαρχο, σε κύρος και εκτίμηση μεταξύ των μελών και των υπουργών της Ν.Δ !
-  Πότε παρίστανε το Ζορό!
-  Πότε το γαμπρό και έτρωγε τη κανάτα με το νερό στο σβέρκο!
-  Πότε προσπαθούσε να πετάξει ένα τεράστιο χαρταετό!
-  Πότε τριγυρνούσε μέσα στην αγορά και έτρωγε φιστίκια και χαλβά από τους πάγκους των μικροπωλητών!
-  Πότε τραγουδούσε σε λαϊκά κέντρα και παρίστανε το λαϊκό τραγουδιστή!
-  Πότε πήγαινε για ξεκατίνιασμα σε πρωϊνές εκπομπές!
-  Πόσα πότε να μετρήσει κανείς!
-  Και όμως το παιδί του λαού, όπως ήθελε να τον προσφωνούνε, έφαγε και αυτός τη καμπάνα από το Εφετείο της Θεσσαλονίκης και εξέπεσε του αξιώματός του!
-  Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!
-  Να θυμηθούμε τη συμμορία των στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή, που επί πρωθυπουργίας του, φάγανε τα καλύτερα φιλέτα ακινήτων στην Ελλάδα , τα οποία αντάλλαξαν με το νερό της λίμνης,  μεσολαβούντος του Ρασπούντιν των μοναστηριών, ο οποίος ήδη είναι στη φυλακή, αλλά τα στελέχη της Ν.Δ την αποφύγανε με τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών;;;
-  Να θυμηθούμε το φάγωμα των αποθεματικών των ταμείων από τους κουμπάρους, που τα μετατρέψανε σε τοξικά ομόλογα, τα οποία ομόλογα στη συνέχεια εξαϋλωθήκανε;;;
          Κερασάκι στη τούρτα των αμέτρητων σκανδάλων, από στελέχη που βρίσκονταν στη πρώτη γραμμή και κουμαντάρανε τη τύχη μας, ήρθε και έκατσε και ο περιβόητος μέχρι πρότινος υπουργός μεταφορών Μιχάλης Λιάπης!
          Μετά από τα όσα είδανε το φως της δημοσιότητας, περί των περίεργων σχέσεων με την Γερμανική siemens, η οποία του πλήρωσε το αεροπορικό εισιτήριο και το ξενοδοχείο όπου διέμενε κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία,  για υπογραφή συμβάσεων, έχουμε και το πρόσφατο γεγονός, να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες για να αποφύγει τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας, που θα κατέβαλε στο κράτος από το πολυτελές και πανάκριβο Ι.Χ αυτοκίνητό του!
-  Καλά να πάθουμε!
-  Γιατί όταν όλοι μας ακούγαμε, ότι πρόκειται για ένα ψιλικατζή του χειρίστου είδους, κανένας μας δεν το πίστευε!
          Τώρα βέβαια πάνω σε όλα αυτά περιφρονεί και το δικαστήριο, γιατί δεν μπορούσε να μην επισκεφθεί την μακρινή Ταϋλάνδη, έτσι για να σκοτώσει λίγο την πλήξη του και να ξεπεράσει τα προβλήματα που του προκαλεί «η φτώχια του»!
-  Να έχουμε τελειώσει άραγε, με το τελευταίο περιστατικό, με αυτό του Μιχάλη Λιάπη;;;
-  Δεν νομίζω!
          Εδώ όπως ανακοινώθηκε από τα κανάλια, με αφορμή το «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας, μάθαμε ότι και ο πρωθυπουργός μας ο κος Σαμαράς, έχει καταθέσει τις πινακίδες των δύο Ι.Χ αυτοκινήτων που έχει, για να μη πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και προφανώς  φόρο πολυτελείας στο κράτος, γιατί κάτι μου λέει ότι δεν πρέπει να έχει και κανένα ΦΙΑΤάκι των 900 κυβικών!
-  Ντροπή και πάλι ντροπή!
          Ένας πρωθυπουργός με τόσα πλούτη, επειδή κινείται με τα κρατικά αυτοκίνητα, να μην δέχεται να καταβάλει στο δημόσιο το πολύ-πολύ τρείς χιλιάδες Ευρώ, από τέλη και πιθανώς από φόρο πολυτελείας των αυτοκινήτων του, λες και φοβάται μήπως και φτωχύνει!
-   Για να δούμε στη συνέχεια;;;
          Θα τον πιάσουν οι ευαισθησίες του, τουλάχιστον σαν πρωθυπουργός που είναι η θα τον πιάσει και αυτόν κάποια Κυριακή η τροχαία, όταν ίσως βγάλει για μια βόλτα τα αυτοκίνητά του, για να φορτιστούν οι μπαταρίες τους;;;

Τρίπολη 20-12-2013                                     Τάσος  Παπαζαχαρίας
                                                               www.tasospapazax.blogspot.com

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

"Να σε κάψω Γιάννη να σ αλείψω λάδι".


          Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στη περίπτωση της κυβέρνησης η οποία αφού πρώτα φροντίζει να κάψει με τη πολιτική της το λαό, έτσι ώστε να μην έχει τα πιο στοιχειώδη για την επιβίωσή του, από την άλλη τρέχει τώρα να βρει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης και της ηλεκτροδότησης των φτωχών και των εξαθλιωμένων νοικοκυριών γιατί δεν αντέχει στη κριτική που δέχεται πανταχόθεν για την κοινωνική αναλγησία που τη χαρακτηρίζει!!!
          Όμως το αλαλούμ που ζούμε αυτές τις μέρες, να σέρνεται το θέμα της ηλεκτροδότησης των φτωχών συνανθρώπων μας και να μας θυμίζει αυτή η κατάσταση εκείνο που λέμε "από τον Άννα στον Καϊάφα" δηλαδή από τη κυβέρνηση στη ΔΕΗ και από τη ΔΕΗ στους Δημάρχους και από τους Δημάρχους στη κυβέρνηση, εκτός της γελοιότητας που ζούμε, ταυτόχρονα βλέπουμε και διαπιστώνουμε την αδιαφορία της κυβέρνησης και των κοινωνικών υπηρεσιών της, για το πόσο ενδιαφέρονται και για το πόσο παρακολουθούν την αλματώδη πορεία που παρουσιάζει η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση του λαού μας!!!
     -     Ε… βέβαια γιατί να τους ενδιαφέρει;;;
     -     Γιατί να τους απασχολεί;;;
     -    Αφού τα αφεντικά τους οι Τραπεζίτες είναι μες στη καλή χαρά!!!
     -    3,2 δίς Ευρώ κέρδη παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς εν μέσω κρίσης, ύστερα από το δώρο που της έκανε η κυβέρνηση, χαρίζοντάς της το καλύτερο κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας για ένα κομμάτι ψωμί!!!
     -    Μόλις 90 εκατομμύρια Ευρώ!!! Τη τράπεζα που είχε στα περιουσιακά της στοιχεία τη μισή Ελλάδα!!!

Τρίπολη 12-12-2013                                    Τάσος   Παπαζαχαρίας
                                                              www.tasospapazax.blogspot.com

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, άφησε τελικά τη τελευταία του πνοή!

         Ήταν παραμονές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, όταν ένα κοριτσάκι σε κεντρικό δρόμο μιας πόλης του βορά, μέσα στο χιόνι και στη παγωνιά, προσπαθούσε να πουλήσει σπίρτα στους περαστικούς, προκειμένου να βγάλει κάποια χρήματα, για να αγοράσει και να φάει κάτι η άρρωστη και άνεργη μητέρα του!
          Εποχή του Μεσαίωνα! Τότε που οι άνθρωποι βρίσκονταν σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης, χωρίς τα πιο στοιχειώδη πράγματα για τη ζωή!
          Τότε που οι συνθήκες ζωής ενέπνευσαν πολλούς λογοτέχνες και έτσι γράφτηκαν τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά έργα, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η ανθρωπότητα ακόμη και μέσα στη καρδιά της Ευρώπης!
          Σήμερα! Στις μέρες μας! Ύστερα από τόσους αιώνες! Δυστυχώς στη χώρα μας! Βιώνουμε παρόμοια περιστατικά! Βλέπουμε στους δρόμους παρόμοιες εικόνες!
          Ένα κοριτσάκι, 13 μόλις ετών, πριν ακόμα γνωρίσει τη ζωή, χαιρέτησε τον κόσμο τούτο, κάτω από τις πιο σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες!
          Μέσα σ ένα σπίτι που δεν είχε ηλεκτρικό, που δεν είχε θέρμανση και προφανώς τα πιο στοιχειώδη για τη ζωή, πέθανε δίπλα στην άνεργη μητέρα του, η οποία μόλις και γλύτωσε από τα δόντια του χάρου, από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού, που χρησιμοποιούσανε σαν τη μοναδική εστία θέρμανσης μέσα στο φτωχικό τους σπίτι!
      -  Τι να πει κανείς για ανθρώπινα δικαιώματα σε τούτη τη χώρα!
      -  Τι να πει κανείς για κοινωνική δικαιοσύνη, για πρόνοια, για φροντίδα στους ανήμπορους και στους οικονομικά αδυνάτους!
      -  Αν ζούσε σήμερα ο Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, σίγουρα θα έγραφε πολλά λογοτεχνικά έργα, εμπνευσμένος πάντοτε από τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων!
      -  Όλοι εμείς, οι ζωντανοί, τώρα τι κάνουμε;;;
      -  Σφυρίζουμε αδιάφορα;;;
      -  Δεν μας αφορά το θέμα;;;
      -  Δεν είναι κάτι σημαντικό;;;
      -  Δεν έχει να κάνει με την αγαπημένη μας ποδοσφαιρική ομάδα;;;
      -  Είναι πολύ μακριά η Θεσσαλονίκη από τη Τρίπολη;;;;
      -  Η μήπως πιστεύουμε ότι εμάς η κρίση θα μας προσπεράσει;;;
      -  Ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, από το απάνθρωπο αυτό γεγονός και ας τρέξει ο καθένας μας στις πιο απόκρυφες πτυχές τις ψυχής του!
      -  Ίσως εκεί να βρούμε κάποια υπόλοιπα ανθρωπιάς, που να μας έχουν μείνει από τότε που διαβάσαμε σαν παιδιά, το έργο του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και όλους μας πιάναν τα κλάματα!!!!

Τρίπολη 4-12-2013                           Τάσος  Παπαζαχαρίας
                                                   www.tasospapazax.blogspot.com