Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ήταν νέοι. Έφτιαχναν όνειρα. Ήταν όμως φτωχοί!!!

-  Όταν ο θάνατος σου κτυπήσει τη πόρτα από προχωρημένα γεράματα, μπορεί να είναι και γλυκός.
-  Όταν ο θάνατος έρθει να σε λυτρώσει από ασθένεια η οποία σε έχει φορτώσει με πολλές δυσάρεστες περιπέτειες, μπορεί να είναι και καλοδεχούμενος.
-  Όταν όμως ο θάνατος έρχεται να σε συναντήσει στη πιο όμορφη, στη πιο δημιουργική, στη πιο ευχάριστη και ανέμελη ηλικία, τότε είναι άδικος και ο πόνος που προκαλεί στους οικείους, είναι πικρός κι’ αβάσταχτος.
-  Αυτό έγινε με τους δύο σπουδαστές της Λάρισας και μακάρι να μη συμβεί και με τους άλλους τρείς που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.
-  Πέντε νέοι άνθρωποι στη καλύτερη ηλικία της ζωής, εκεί που έφτιαχναν όνειρα και έκαναν σχέδια για το μέλλον τους, δεν ρώτησαν τη φτώχεια τους αν τους το επιτρέπει.
-  Η κοινωνία της Λάρισας που τους γνώριζε και έζησε από κοντά αυτή τη τραγωδία, αντέδρασε με το πιο κατάλληλο τρόπο.
-  Πραγματοποίησε αυθόρμητα μία διαδήλωση ενάντια στο φταίχτη που καταδίκασε τους νέους αυτούς ανθρώπους να φύγουν από τη ζωή τόσο άδικα και τόσο πρόωρα.
-  Έγινε μία διαμαρτυρία με τη συμμετοχή πλήθους ανθρώπων, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά των μνημονίων και της πολιτικής που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση.
-  Είναι γνωστός ο αίτιος κι΄ είναι γνωστή η αιτία!!! Όπως λέει και ο ποιητής!!!
-  Όλοι μας ξέρουμε πλέον το δήμιο που έχει πάρει τη ζωή  χιλιάδων μέχρι τώρα αθώων συνανθρώπων μας. Άλλων από την οικονομική καταστροφή που πάθανε και  άλλων από τις συνέπειες της φτώχειας που περνάνε.
-  Όλοι μας ξέρουμε ότι αυτή η συγκεκριμένη, αντιλαϊκή, φιλομνημονιακή πολιτική της κυβερνητικής τρόικας, θ’ αφήσει πίσω της πόνο, δυστυχία, φτώχεια, εξαθλίωση, αρρώστιες και θανατικό.
-  Ήδη καθημερινά βλέπουμε και ζούμε τις συνέπειες με τον πιο τραγικό και απάνθρωπο τρόπο.
-  Εκτός από εκείνα που μαθαίνουμε ότι συμβαίνουν στη χώρα μας, ήδη τα βλέπουμε και τα βιώνουμε μέσα στο σπίτι του ο καθένας μας.
-  Ο άδικος χαμός των σπουδαστών στη Λάρισα, είναι ένας μόνο κρίκος στην ατέλειωτη αλυσίδα των θανάτων που προκαλούν στους συνανθρώπους μας οι συνέπειες αυτής της πολιτικής.
-  Είναι η συνέχεια των τριών μικρών παιδιών που κάηκαν στον ύπνο τους από τη ξυλόσομπα σε ένα χωριό της Καβάλας, είναι συνέχεια από τον ασθενή που κάηκε στο ψυχιατρείο της Τρίπολης, είναι συνέχεια από τον 56χρονο που μόλις χθες έχασε και αυτός τη ζωή του από πυρκαγιά στο σπίτι του.
-  Πως θα δικαιωθούν οι συνάνθρωποί μας αυτοί που αποτελούν το μακρύ κατάλογο των θυμάτων αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής;;;;;
-  Πως θα δικαιωθούν οι μελλοθάνατοι που θα συμπληρώνουν καθημερινά το μακάβριο αυτό  κατάλογο;;;;
-  Ποιος είναι αυτός, από την κοινωνία μας που να πιστεύει ότι μπορεί και να τη βγάλει καθαρή, από μία τέτοια λαίλαπα, από μια τέτοια καταστροφή;;;;;
-  Λιγότερα  λοιπόν δάκρυα για τους φοιτητές που έφυγαν από τη ζωή!!!.
-  Περισσότερος αγώνας και πιο έγκυρες υποσχέσεις στα μέχρι τώρα θύματα, ότι θα  αγωνιστούμε σαν λαός, ώστε να είναι αυτοί, οι τελευταίοι νεκροί μας!!!!
 Τρίπολη 2-3-2013                                                                                                   
 Τάσος Παπαζαχαρίας (www.tasospapazax.blogspot.com)