Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη!!! Κάπως έτσι μεταμορφώνεται η πλατεία Πετρινού!!!

Πριν ένα περίπου χρόνο, όταν ακόμη δεν είχαν αρχίσει τα έργα για την ανάπλαση της πλατείας Πετρινού στην πόλη μας, είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου και τις ενστάσεις μου, για τη μορφή που θα έπαιρνε και την εικόνα που θα έδειχνε η πλατεία μας, με βάση την μακέτα που είχε κυκλοφορήσει τότε!!!
Είχα γράψει τότε στα Μέσα Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, αλλά και είπα με συνέντευξη στην τοπική τηλεόραση, ότι από τα όσα μας δείχνει η μακέτα του έργου, η πλατεία Πετρινού θα μεταμορφωθεί σε κρανίου τόπο!!!
Είχα επίσης με επιστολή μου προς τον κο Δήμαρχο, εκφράσει τις ανησυχίες μου αυτές και τις αντιρρήσεις μου, για το τι επρόκειτο να γίνει με την πλατεία μας αυτής, που για κακή μας τύχη βρίσκεται και στο μέσον της πόλης μας!!!
Η Τρίπολη υποστήριζα, έχει ανάγκη από πράσινο και δυστυχώς μια σειρά από παρεμβάσεις των Δημοτικών αρχών τείνουν να το εξαφανίσουν!!!
Κατέληγα με την πρόταση, ότι ένα τέτοιο έργο, πολύ σημαντικό για την εικόνα της πόλης μας, αλλά και για το μικροκλίμα της περιοχής, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχει να κάνει με την υγιεινή διαμονή των κατοίκων της, πρέπει να γίνει πράξη ύστερα από Πανελλαδικό Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και όχι όπως αποφασίστηκε, υπό την πίεση του χρόνου για προεκλογικούς και μόνο λόγους, από την τότε Δημοτική Αρχή, που επεδίωκε την επανεκλογή της!!!
Ως συνήθως, τέτοιες προτάσεις, από τους Διοικούντες απορρίπτονται!!! Αφού πρυτανεύει η βιασύνη να παρουσιάσουν έργο!!! Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις και έτσι η πόλη μας σημαδεύεται η τραυματίζεται άσχημα και βαριά για τα επόμενα αρκετά χρόνια!!!
Σήμερα χιλιάδες τόνοι μπετό έχουν πέσει επί της πλατείας μας και χιλιάδες πλάκες γρανίτη έχουν αντικαταστήσει το λιγοστό πράσινο, που υπήρχε πριν αρχίσουν τα έργα της καταστροφής και όχι της ανάπλασης, καθιστώντας έτσι την πλατεία σε ένα αφιλόξενο σεληνιακό τοπίο!!!
Ότι υποθέταμε και μαντεύαμε τότε!!! Το βλέπουμε τώρα με τα μάτια μας!!!
Υπάρχει άραγες κανείς, από τους συμπολίτες μας, που να είναι ευχαριστημένος από τα όσα βλέπει να γίνονται, επί της τόσο κεντρικής και σημαντικής για την πόλη μας, πλατείας Πετρινού;;;;;;;
Περιμένω από κάποιους, κάποιες απαντήσεις!!!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σε όλα τα Υπουργεία υπάρχουν δύο και τρείς υποψήφιοι για το καθένα!!! Μόνο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από την πρώτη στιγμή, υποψήφιος είναι ένας και μοναδικός!!! Ποιος λέτε;;;;; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης!!!! Γιατί;;;;;;;

Όταν η Ντόρα αλλάζει στρατόπεδο, πολιτικό εννοείται!!! Η κίνησή της αυτή σίγουρα συνοδεύεται από ανταλλάγματα!!!
Στην περίπτωση που προσχώρησε στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να κλείσουν το δρόμο προς την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί πρέπει να παίξανε μεγάλα παιχνίδια!!! Και να πήρε πανάκριβες υποσχέσεις!!!
Μία από αυτές, πρέπει να ήταν και η υπουργοποίηση του αδελφού Κυριάκου, στο σημαντικής σημασίας από πλευράς τζόγου, Υπουργείο Περιβάλλοντος-Βιομηχανίας και Ενέργειας!!!
Όταν μιλάμε για τζόγο, εννοούμε την αποκρατικοποίηση των καλύτερων και πιο κερδοφόρων Επιχειρήσεων του Δημοσίου, όπως ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Ελληνικά Πετρέλαια!!! Και οι χορηγήσεις αδειών από το Δημόσιο, για πάσης φύσεως Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(ΑΠΕ), όπως Ανεμογεννήτριες- Φωτοβολταϊκά-Γεωθερμία – Υδροηλεκτρικά κλπ!!! Ως επίσης και για το γιγαντιαίο πρόγραμμα Ήλιος!!!
Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, το τι πρόκειται να γίνει με το αρμόδιο Υπουργείο και τους επιχειρηματικούς ιδιωτικούς Ομίλους, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μεγάλα μερίδια από τις ως άνω Επιχειρήσεις φιλέτα του Δημοσίου!!!
Γι’ αυτό λοιπόν κλείδωσε από πολύ νωρίς το όνομα του Κυριάκου στο πιο σημαντικό Υπουργείο!!! Και μάλιστα χωρίς να ακούγεται να παίζει στο Υπουργείο αυτό και άλλο όνομα!!!
Θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις αποφάσεις του Υπουργείου αυτού, για τις ποιο πάνω υποθέσεις και τότε θα βγάλουμε πιο ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα!!!
Καλό θα είναι πάντως, να κρατήσουμε τα παραπάνω, στην μνήμη μας!!!!

Χαιρετισμός σε όλους εκείνους, με τους οποίους περάσαμε μαζί - συζητώντας, το προεκλογικό διάστημα!!!

Φίλοι και φίλες. 
Με πολύ αγάπη για όλους σας, αλλά και με απέραντο σεβασμό, στην επιλογή που κάνατε με την ψήφο σας, την Κυριακή που πέρασε, για το ποιο κόμμα θα μας κυβερνήσει από τώρα και στο εξής, οφείλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, για την ωραία παρέα που κάναμε και τον πολιτισμένο διάλογο που είχαμε μεταξύ μας, σε όλο αυτό, το αρκετά μεγάλο, προεκλογικό διάστημα!!!
- Εσύ, Εγώ, Όλοι μας!!! Με την ψήφο μας, επιλέξαμε σε ποιον θα ακουμπήσουμε τις ελπίδες μας, για μια καλύτερη πορεία της χώρας μας και μια καλύτερη ποιότητα ζωής του λαού της!!!
- Εσύ, Εγώ, Όλοι μας!!! Με την ψήφο μας, γυρίσαμε σελίδα στη ζωή μας και γράψαμε ιστορία για τη χώρα μας, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας, για τον εαυτό μας!!!
- Εσύ, Εγώ, Όλοι μας!!! Με την ψήφο μας, αναλάβαμε την ευθύνη για το τι θα γίνει, για το τι θα δούμε και για το τι θα ζήσουμε από δω και πέρα!!!
- Εσύ, Εγώ, Όλοι μας!!! Με την ψήφο μας, αποφασίσαμε την Κυριακή που πέρασε, για όλα και για όλους!!!
- Τώρα θα απολαύσουμε τους καρπούς της ψήφου μας!!!
- Όμως, δεν θέλω και δεν πρέπει, να ακουστεί ξανά το σύνθημα «Όλοι το ίδιο είναι»!!!
- Όμως, δεν θέλω και δεν πρέπει, να ακουστεί ξανά το σύνθημα « Να καεί-Να καεί, το μπουρδέλο η βουλή»!!!
- Όπως, δεν θέλω και δεν πρέπει, να ακουστεί ξανά το σύνθημα « Να στηθούν-Να στηθούν και οι τρακόσοι στο Γουδί»!!!
Αντίθετα, από όσα συνθήματα ακούσαμε τον χρόνο που πέρασε και για να μην ξαναπέσουμε θύματα στις παραπάνω γενικότητες, θα πρέπει:
- Να χαρίσουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας, ώστε να παρακολουθούμε τι λέει, τι κάνει και τι ψηφίζει το κάθε κόμμα και ο κάθε βουλευτής μέσα στη βουλή!!!
- Να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτιά μας, ώστε να βλέπουμε, να ακούμε και να διαβάζουμε την στάση που κρατάει το κάθε κόμμα και ο κάθε βουλευτής, απέναντι σε κάθε νόμο που ψηφίζεται μέσα στη βουλή!!!
- Μόνο τότε θα έχουμε δική μας άποψη, δική μας εικόνα, δική μας γνώμη για το κάθε κόμμα και για τον κάθε βουλευτή!!!
- Μόνο τότε θα είμαστε αυτόνομοι σε συμπεράσματα και σε συνθήματα!!!
- Μόνο τότε θα κρίνουμε σωστά και αντικειμενικά το κάθε κόμμα και τον κάθε βουλευτή!!!
- Μόνο τότε θα γίνουμε υπεύθυνοι!!!
- Αυτό επιβάλει η λογική!!!
- Αυτό επιβάλει ο πολιτισμός μας!!!
- Αυτό επιβάλει η Δημοκρατία, που είναι λέξη Ελληνική και παγκοσμίως γνωστή!!!
- Αυτό πάει να πει, ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!!!
- Στη ζωή, άλλη λύση δεν υπάρχει!!! Και πάλι σας ευχαριστώ!!!

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο αυταρχισμός, οι χούντες, ο φασισμός και ο ναζισμός, εμφανίζονται κάθε φορά που κινδυνεύουν τα προνόμια του οικονομικού κατεστημένου!!!

Η χώρα μας δυστυχώς, έχει πολλές φορές δοκιμάσει στο σβέρκο της, αυταρχικές και φασιστικές μορφές εξουσίας!!!
Αυτό οφείλεται στο ότι ο Ελληνικός λαός, πάντοτε ζούσε υπό τον ζυγό μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και πάντοτε αγωνιζόντανε να αποτινάξει από τους ώμους του τα συμφέροντα αυτά!!!
Όταν ο αγώνας του αυτός, έφτανε σε οριακά σημεία, τότε ένοιωθε βαρύ τον πέλεκυ αυταρχικών και φασιστικών μορφών εξουσίας!!!
Αν κάνουμε μία συνοπτική αναδρομή στην πλούσια από αγώνες ιστορία μας, αυτό θα το διαπιστώσουμε πολύ εύκολα!!!
1. Μεσούσης της επανάστασης του 21, όταν ο Κολοκοτρώνης και ο Υψηλάντης μιλήσανε για κατάργηση των προνομίων των κοτζαμπάσηδων, οι οποίοι στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας ξεζούμιζαν τον κόπο και τον ιδρώτα των φτωχών Ελλήνων, είχαμε αμέσως τον εμφύλιο πόλεμο με αποτέλεσμα την παρ ολίγον κατάπνιξη της επανάστασης από τον Ιμπραήμ και την άνανδρη δολοφονία του γιού του Κολοκοτρώνη Πάνου, εδώ δίπλα στου Θάνα, από ανθρώπους των κοτζαμπάσηδων!!!
2. Κατά την διάρκεια της Βαβαροκρατίας υπό τον βασιλιά Όθωνα, έλαβαν χώρα πλήθος λαϊκών εξεγέρσεων, με αποκορύφωμα εκείνη του στρατηγού Μακρυγιάννη, που ζητούσαν Σύνταγμα και ελευθερίες, αλλά ο Όθωνας, χρησιμοποιώντας παρακρατικούς, χτυπούσαν με λύσσα κάθε τέτοια προσπάθεια!!!
3. Μετά έρχεται η Μικρασιατική καταστροφή, η ανταλλαγή των πληθυσμών, η μεταφορά 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων στην Ελλάδα, οι οποίοι ζητούσανε δουλειά, τροφή και στέγη, αλλά το οικονομικό κατεστημένο απάντησε με την δικτατορία του Πάγκαλου (παππούς του γνωστού μας Πάγκαλου) ώστε να πνίξει κάθε αγώνα και κινητοποίηση του φτωχού και ξεριζωμένου λαού!!!
4. Στη συνέχεια έχουμε την Αμερικάνικη οικονομική κρίση, η οποία μετέφερε τις άσχημες για τους λαούς επιπτώσεις της και στην Ευρώπη (κάτι αντίστοιχο ζούμε και σήμερα) και τότε το οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας απάντησε στις κινητοποιήσεις του λαού μας για δουλειά, ψωμί και φάρμακα, με την δικτατορία του Μεταξά, που έστειλε στα ξερονήσια χιλιάδες λαϊκούς αγωνιστές, από τους οποίους αρκετοί δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους και στα παιδιά τους!!!
5. Μετά έχουμε τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα μας, αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, επειδή οι Πατριώτες αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης, θελήσανε και απαιτήσανε μία πιο δίκαιη Ελλάδα, τότε αντιμετωπίσανε, την αντίρρηση των οικονομικών και πολιτικών κύκλων που καλοπερνάγανε στο Κάϊρο κατά τη διάρκεια της κατοχής και έτσι αρχίσανε τις διώξεις σε βάρος των αγωνιστών και του λαού γενικότερα χρησιμοποιώντας προς τούτο, όλους τους συνεργάτες των Γερμανών τους γνωστούς σε όλους μας Γερμανοτσολιάδες!!!
6. Στη συνέχεια είχαμε τους αγώνες του λαού για περισσότερη δημοκρατία, οι οποίοι αγώνες είναι γνωστοί από την ιστορία μας ως αγώνες του114, οι οποίοι σημαδεύτηκαν από δολοφονίες αγωνιστών όπως ο Πέτρουλας, ο Λαμπράκης, ο Μανδηλαράς, ο Τσαρουχάς και οι 19 δολοφονημένοι στον Γοργοπόταμο, από παρακρατικούς που χρησιμοποιήθηκαν από την τότε πολιτική και οικονομική εξουσία της χώρας μας και όπως αποδείχθηκε και αποκαλύφθηκε με την δίκη και την καταδίκη του αρχηγού της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη ύστερα από την δολοφονία του Λαμπράκη, ότι ήταν ο αρχιτέκτονας της δολοφονίας και της ίδρυσης της παρακρατικής οργάνωσης ‘καρφίτσα’ που μέλη της σκοτώσανε τον αγωνιστή της Ειρήνης και συμπατριώτη μας, Γρηγόρη Λαμπράκη!!!
7. Μετά από αυτό το διάστημα και επειδή ο λαός μας δεν το έβαζε κάτω, μας επιβάλανε την χούντα των συνταγματαρχών{μια ομάδα παραστρατιωτική) που ενεργούσε κάτω από τη μύτη της τότε εξουσίας και εκλήθει να βάλει τέρμα με τα τάνκς, στις διεκδικήσεις του λαού για ψωμί-παιδεία- ελευθερία, υπό τις ευλογίες των ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων που στη διάρκεια της δικτατορίας {χούντας} αλωνίζανε την πατρίδα μας και αλωνιστικά δεν δίνανε!!! Αν θυμάστε τον περιβόητο Τόμ Πάππας!!!!
8. Τώρα πάλι, επί των ημερών μας, ύστερα και από τις άσχημες επιπτώσεις, που έφερε στη κοινωνία μας η οικονομική κρίση και επειδή ο λαός δεν αντέχει την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και θέλει να παρθούν μέτρα προς άλλη κατεύθυνση, δηλαδή να πληρώσει και το οικονομικό κατεστημένο που είναι στο απυρόβλητο!!! Αγωνίζεται και παλεύει να φέρει στην εξουσία δυνάμεις φιλολαϊκές, φιλοεργατικές!!! Δυνάμεις που θα βάλουν σε άλλο δρόμο τη χώρα μας, στο δρόμο της ανακούφισης των φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας μας και επιβάρυνσης των στρωμάτων εκείνων που μέχρι τώρα την βγάζουν καθαρή, από την οικονομική πολιτική, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων!!! Σ’ αυτές τις στιγμές τις πολύ κρίσιμες για τον λαό μας, για την τύχη του, για το μέλλον του!!! Που τις στιγμές αυτές τις χαρακτηρίζουν σκληροί αγώνες!!! Παρουσιάζονται από το πουθενά κάποιες ομάδες ανθρώπων, που από την μια μεριά τις βλέπουμε να βοηθάνε τα ΜΑΤ σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού και για την καταστολή των αγώνων του!!! Και από την άλλη μεριά, παρουσιάζονται υπερασπιστές του λαού και προστάτες των συμφερόντων του!!!
Οι δυνάμεις αυτές, υποθάλπονται και συντηρούνται σε καιρούς ακίνδυνους για το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας, αλλά αναλαμβάνουν δράση όταν ο λαός αμφισβητήσει κυριαρχίες κάποιων οικογενειών που για δεκαετίες είναι καθισμένες στις πλάτες του!!!
Οι δυνάμεις αυτές μεταμορφώνονται, αλλάζουν πρόσωπο, ανάλογα με την περίπτωση και χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν από τα αφεντικά τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους!!!
Αλλάζουν συνθήματα και τα προσαρμόζουν σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και τις διεκδικήσεις!!! 
Στρατολογούν μέλη από τα κοινωνικά στρώματα εκείνα που είναι εξαθλιωμένα από τις πολιτικές των κυρίαρχων οικογενειών, αλλά πιστεύουν όμως ότι με την βία θα βρούνε λύση τα πολλά και μεγάλα προβλήματά τους!!!
Πρέπει να προσέξουμε!!!
Πρέπει να προβληματιστούμε!!!
Πρέπει να γίνουμε περισσότερο υποψιασμένοι!!!
Πρέπει να διαβάσουμε την ιστορία!!!
Πρέπει να κάνουμε τις συγκρίσεις μας!!!
Να μαντέψουμε τι κρύβεται πίσω από το σύνθημα : Εμπρός να πάρουμε τις χαμένες Πατρίδες μας!!!
Να το συγκρίνουμε με το σύνθημα του Χίτλερ τότε ότι: Το Γκτάντς της Πολωνίας είναι Γερμανικό!!! Και έτσι ξεκίνησε ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος!!!
Να μαντέψουμε τι κρύβεται πίσω από τον τίτλο, την ονομασία αυτών των ομάδων: Εθνικοσοσιαλιστές!!!
Να το συγκρίνουμε με τον τίτλο, την ονομασία του κόμματος του Χίτλερ τότε, για να αποσπά την συμπάθεια του Γερμανικού λαού: Εθνικοσοσιαλιστικό!!!
Να μαντέψουμε τι κρύβεται πίσω από το σύνθημα: Φωτιά και τσεκούρι στους ξένους!!!
Να το συγκρίνουμε με το σύνθημα του Χίτλερ τότε: Φωτιά και τσεκούρι στους Εβραίους!!!
Να – να – να !!! Πολλά να !!! Χρειάζονται να κάνουμε!!!
Γιατί οι στιγμές που περνάμε σαν χώρα και σαν λαός, είναι για τους νέους μας πρωτόγνωρες και πολύπλοκες!!!
Το τοπίο είναι θολό και τα πράγματα τα κάνουν οι επιτήδειοι πολύ πιο δύσκολα!!!
Μέσα σε τέτοιες καταστάσεις, ψαρεύει ο φασισμός και ο ναζισμός!!!
Μέσα στην απελπισία του καθένα μας έρχεται και σου μιλάει πάνω στον πόνο σου!!!
Ώσπου να σε κερδίσει!!! 
Να σου δηλητηριάσει την ψυχή!!! 
Και τότε να σε στρέψει ενάντια στον κάθε αγωνιστή που θέλει να γκρεμίσει την κυριαρχία του φταίχτη, του υπεύθυνου για την κατάντια μας!!! 
Γι αυτό στο τέλος, ο φασισμός, ο ναζισμός, οι χούντες, όπου και αν έγιναν, εκτέλεσαν, φυλάκισαν, εξόρισαν, εξόντωσαν μόνο τους αριστερούς!!! 
Μόνο τους αιώνιους αντιπάλους της ολιγαρχίας του πλούτου!!!

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας έδειξε πως πρέπει να γίνεται ο Προεκλογικός Αγώνας των κομμάτων!!

Το Δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης που παραβρέθηκε και έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό!!!
- Μου αρέσει το επίπεδό σας!!! Μου αρέσει ο πολιτισμός σας!!! Μου αρέσει η κουλτούρα σας!!!
- Ενώ τα άλλα κόμματα μιλάνε για αριθμούς, για υποσχέσεις, για ρουσφέτια!!!
- Εσείς συζητάτε και ανταλλάσσετε απόψεις για σοβαρά κοινωνικά προβλήματα!!!
- Είστε για τον Δήμο μας, ένα σοβαρό και αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο!!!
Είναι αλήθεια!!! 
Αυτή είναι η διαφορετικότητα του ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας μας!!!
- Ούτε χτυπήματα στην πλάτη!!! 
- Ούτε καταγραφή σε λίστα προσωπικών αναγκών!!! 
- Ούτε μοίρασμα καρτών με τηλέφωνα και διεύθυνση για συνάντηση μετά τις εκλογές στο γραφείο του βουλευτή!!! 
- Ούτε – Ούτε – Ούτε!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι διαφορετικό και το διαπίστωσε εύκολα κάποιος που παραβρέθηκε χθες βράδυ στο Μεγάλο Καφενείο της πόλης μας!!!
- Πέντε εξαιρετικοί άνθρωποι: Πανεπιστημιακοί, Συγγραφείς και Καλλιτέχνες, μας μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας καθημερινά!!!
- Εξήγησαν τα βαθύτερα αίτια της όξυνσης αυτών των προβλημάτων και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την λύση τους!!!
- Όλα έγιναν τόσο όμορφα, τόσο πολιτισμένα, τόσο ανθρώπινα, έτσι όπως ταιριάζει στην παράδοσή μας και στον πολιτισμό μας!!!
- Ούτε φουσκωμένα μπράτσα!!!
- Ούτε τατουάζ στους σβέρκους!!!
- Ούτε άναρθρες κραυγές!!!
- Ούτε συνθήματα και βωμολοχίες ενάντια στους αντιπάλους!!!
Αντίθετα, πείρε ο καθένας μας μια γεύση, για το τι θα πει Αριστερά και τη Ελλάδα θέλει να φτιάξει!!!
- Όπως είπε ο Πανεπιστημιακός Σεβαστάκης: Μας μάθανε να είμαστε δήθεν!!! Όχι τι γνώσεις έχεις και τι βγαίνει από το στόμα σου!!! Αλλά τι έχεις, τι φοράς και που συχνάζεις!!!
- Όπως είπε ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου Τάσος Πετρόπουλος: Μας τα πήρανε όλα!!! Εκείνα που με αγώνες κερδίσανε οι πρόγονοί μας, τις προηγούμενες δεκαετίες!!!
- Όπως είπε η Πανεπιστημιακός κα Σαλίμπα: Έχουνε την οικονομική δύναμη αυτοί, αλλά εμείς έχουμε τη δύναμη της επικοινωνίας μέσα από το διαδίκτυο!!!
- Όπως είπε ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και λογοτέχνης Στέλιος Ελληνιάδης: Εμείς φτιάξαμε μια Ελλάδα υπερήφανη και αξιοπρεπή και τώρα την καταντήσανε Ελλάδα της φτώχιας, της υποτέλειας, της ζητιανιάς και της οσφυοκαμψίας !!! 
- Όπως είπε, συγνώμη δεν είπε, αλλά τραγούδησε στο τέλος η Νάντια Καραγιάννη και η κομπανία Φίλοι του Στέλιου, Ελληνικά έντεχνα και ρεμπέτικα τραγούδια!!!
- Μια ατμόσφαιρα γεμάτη, από αγάπη, από αλληλεγγύη, από όρεξη και διάθεση ώστε να φτιάξουμε και να παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές κάτι το ξεχωριστό!!!
- Αυτή είναι η Ελλάδα της Δημοκρατίας, του πολιτισμού, της ευαισθησίας, της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς!!!
- Δεν είναι η Ελλάδα της μαύρης μπλούζας, του στιλέτου στην κωλότσεπη, του καδρονιού στο χέρι, του τατουάζ στα φουσκωμένα μπράτσα, στους χοντρούς σβέρκους και στις υπεραναπτυγμένες πλάτες!!! 
- Δεν είναι η Ελλάδα, η χώρα της κλωτσιάς, της γροθιάς, του μαχαιρώματος και της επιθετικότητας!!!
- Αλλά που να βρεθεί η ψυχραιμία και η πνευματικότητα στην Ελλάδα του Κωστόπουλου, του Θέμου, της μαγκιάς, του ριξίματος, του βολέματος και της αρπαχτής!!!
- Ελπίζουμε, πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε να νικήσουν σ αυτές τις εκλογές: Οι πανανθρώπινες αξίες και τα πανανθρώπινα ιδανικά που μας άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας από τους αρχαιοτάτους χρόνους και με τα οποία μπολιάσαμε ολόκληρη την ανθρωπότητα!!!!!
- Κύριοι και συναγωνιστές για μια καλύτερη Ελλάδα!!! Σεβαστάκη, Σιώκο, Πετρόπουλε, Ελληνιάδη και αγαπητές μου κυρίες και συναγωνίστριες Σαλίμπα, Νάντια Καραγιάννη με την κομπανία σου!!! 
- Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που μας χαρίσατε μια τόση πολύτιμη και ευχάριστη βραδιά!!!
- Ποιο πολύ ευχαριστούμε την συντρόφισσα Γιαννούλη Αντωνία, υποψήφια βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την ωραία της ιδέα να οργανώσει και να πραγματοποιηθεί αυτή η εξαιρετική βραδιά που έγραψε ιστορία για την πόλη μας και τους ανθρώπους της!!!