Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ !!! ΤΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!!!



    Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει αυτές τις μέρες, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και από δηλώσεις Κυβερνητικών παραγόντων, για τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν την Κυριακή που πέρασε στο κέντρο της Αθήνας!!!
    Όλοι παρουσιάζονται έκπληκτοι μπροστά στον φακό, για την έκταση των καταστροφών και απορούν για τα κίνητρα εκείνων που τις διέπραξαν!!!
    Επειδή ποτέ μέχρι σήμερα η κοινωνία μας δεν μπόρεσε να πάρει μία ξεκάθαρη απάντηση από κάποιον αρμόδιο περί της τάξης Υπουργό!!! Παρ’ όλο που κάτι τέτοιο γίνεται πυκνά-συχνά και συμπίπτει πάντοτε με μια μεγαλειώδη κινητοποίηση-διαδήλωση του Λαού!!! Θα προσπαθήσω να φωτίσω με το άρθρο μου αυτό, το πιο σκοτεινό κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας!!!
    Όλα ξεκινάνε από τότε, λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου Νο 1, τον Μάϊο του 2010, όταν στον τελευταίο όροφο της Ιπποκράτους αριθ….. , όπου είναι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, γινόντουσαν εντατικά σεμινάρια από Αμερικανούς συμβούλους, οι οποίοι δίδαξαν στα ανώτερα στελέχη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να ελέγχουν την αντίδραση του Λαού, από τα αντιλαϊκά μέτρα, που προβλέπουν τα μνημόνια!!!
    Δεν ήταν λοιπόν καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι, μετά ακριβώς από εκείνα τα σεμινάρια, άρχισαν να αυξάνουν αλματωδώς, χρόνο με τον χρόνο, τα μυστικά κονδύλια στους προϋπολογισμούς των πιο σημαντικών Υπουργείων και προπαντός εκείνου της Δημόσιας Τάξης, των Εσωτερικών και των Εξωτερικών!!!
    Μάλιστα, για αυτή την ύποπτη ραγδαία αύξηση αυτών των κονδυλίων, για την χρήση των οποίων, ο κάθε Υπουργός δεν λογοδοτεί πουθενά και σε κανέναν, είχε κάνει τότε αλλά και την επανέλαβε πρόσφατα, ερώτηση στην βουλή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με τις οποίες ζητούσε εξηγήσεις, για ποιο λόγω συμβαίνει αυτή η αλματώδης αύξηση των μυστικών κονδυλίων και από 18 εκατομμύρια Ευρώ το 2009, έφτασαν τα 70 εκατομμύρια Ευρώ για το 2012!!!
    Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο!!! Κανείς Υπουργός, αλλά και κανένας άλλος από την Κυβέρνηση, δεν μπήκε στον κόπο να δώσει μία εξήγηση, αφού δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποκαλυφθεί, ότι με τα χρήματα αυτά, θρέφεται και συντηρείται το παρακράτος!!! Δηλαδή όλοι οι μηχανισμοί που χρησιμοποιεί η εκάστοτε Κυβέρνηση για να πετυχαίνει τους κάθε φορά στόχους της!!!
    Ιδιαίτερα, τα δύο τελευταία χρόνια, με τόση αντιλαϊκή πολιτική, όλοι μας καταλαβαίνουμε, ότι απαιτούνται πολλά «παπαγαλάκια», πολλές εφημερίδες, πολλά κανάλια, πλήθος ρουφιάνων, στρατός ολόκληρος συνεργατών, που θα βοηθάνε στην επιτυχία των στόχων της Κυβέρνησης!!! Πολύ δε περισσότερο, όταν οι στόχοι αυτοί, όπως είπαμε, είναι βαθειά αντιλαϊκοί!!!
    Όλη αυτή η συμμορία των ανθρώπων, που υπηρετούν την κάθε κυβέρνηση και ως εκ τούτου το υπάρχον πολιτικό σύστημα, με τις αντιλαϊκές επιλογές του, το άσχημο είναι ότι πληρώνεται, η συμμορία αυτή, από την τσέπη του ίδιου του Ελληνικού λαού, μέσω της ληστρικής υπέρ φορολόγησής του και το χειρότερο είναι ότι δεν την πληρώνει καθόλου!!! Δεν δίνει ούτε ένα ευρώ!!! Το σύστημα που υπηρετεί!!! Βιομήχανοι , εφοπλιστές και οι υπηρέτες τους, Υπουργοί, Υφυπουργοί και όλος ο ανώτερος διοικητικός μηχανισμός του.!!!
    Η αλήθεια είναι ότι, από πολύ παλιά, κάθε φορά που το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας, ένιωθε την ανάγκη στήριξης από αυτόν τον μηχανισμό, πάντοτε αυξάνονταν τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων!!!
    Σε αυτή την άθλια λοιπόν ιστορική παράδοση, στηριζόταν και στηρίζεται η εύλογη και δικαιολογημένη ερώτηση που κατέθεσε ξανά τις τελευταίες μέρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας!!!
Απάντηση, το γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε από κανέναν αρμόδιο!
    Γνωρίζουμε όμως, ότι αυτό το παιχνίδι που παίζει εδώ και δεκαετίες το σύστημα, έχει πλέον αποκαλυφθεί στα μάτια του λαού, για τους παρακάτω λόγους :
    1. Κάθε φορά που γίνεται ογκώδης διαδήλωση του λαού και η οποία πρέπει να διαλυθεί, παρουσιάζονται κάποιοι άνθρωποι με περίεργη αλλά ομοιόμορφη περίπου αμφίεση και εξοπλισμό, οι οποίοι ενεργούν ομαδικά, προκαλούν με τις πράξεις τους τα ΜΑΤ,τα οποία στη συνέχει χτυπούν και ρίχνουν δακρυγόνα προς τους ειρηνικούς διαδηλωτές!
    2. Τα άτομα αυτά, κινούνται και ενεργούν με ιδιαίτερη άνεση, έχοντας την καταφανέστατη ανοχή των ΜΑΤ , τα οποία αντί να τους εμποδίσουν, ασχολούνται με την απομάκρυνση των ειρηνικών διαδηλωτών!
    3. Όσες φορές και αν έχουν συλληφθεί, μερικοί από τους ανθρώπους αυτούς, στη συνέχεια, όλος περιέργως, αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίσουν τον σκοτεινό ρόλο και έργο τους!
    4. Όσες φορές και αν έχουν προκαλέσει, οι άνθρωποι αυτοί, μεγάλες καταστροφές σε βάρος της περιουσίας, τόσο του δημοσίου όσο και απλών πολιτών, αν και οι καταστροφές αυτές έχουν φτάσει σε τεράστια ύψη, καμιά έρευνα δεν έχει καταλήξει σε απόδοση ευθυνών, παρόλο που οι καταστροφές αυτές φορές-φορές, συνοδεύονται με την απώλεια ανθρώπινων ζωών!!!. Βλέπε τράπεζα Marfin , όπου τρείς άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί!!!
    5. Το πιο ανεξήγητο είναι, ότι ενώ οι άνθρωποι αυτοί εστιάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον φακό των καναλιών και από κάμερες που έχουν τοποθετηθεί, σε στρατηγικά σημεία υποτίθεται της Αθήνας, εν τούτοις ποτέ δεν έγινε ούτε μια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη , καθιστώντας έτσι τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τις κάμερες εντελώς άχρηστα!!! Εκτός και αν τοποθετήθηκαν για άλλους σκοπούς!! Δηλαδή να επισημαίνουν ποιοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις!!!
    6. Οι άνθρωποι αυτοί, πολλές φορές βρίσκονται απομονωμένοι από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών, όπως βλέπαμε πρόσφατα στην πλατεία Συντάγματος και εύκολα τα ΜΑΤ αν ήθελαν, θα μπορούσαν να τους κυκλώσουν και να τους συλλάβουν, όμως άντ’ αυτού, προτιμούσαν το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό που είναι : Λίγο μπροστά τα ΜΑΤ – λίγο πίσω οι άνθρωποι αυτοί και το αντίθετο επί ώρες!!!
    7.Οι πιο τρανταχτές αποδείξεις, για τον συγκεκριμένο ρόλο που παίζουν οι άνθρωποι αυτοί, είναι τα αναρίθμητα βίντεο και φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν την αρμονική συνεργασία τους με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που σε πολλές περιπτώσεις απολαμβάνουν την φροντίδα και την προστασία τους. Βλέπε καλοκαίρι μπροστά στη Βουλή, όπου και τους φυγάδευσαν μέσα στο προαύλιο!!!
    Αναρίθμητοι είναι οι λόγοι, με τους οποίους, εύκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς, ότι αυτοί οι άνθρωποι εκτελούν συγκεκριμένες εντολές, χρηματοδοτούνται από τα Υπουργεία, απολαμβάνουν την πλήρη προστασία των δυνάμεων καταστολής και ανταποδίδουν τις υπηρεσίες τους, για χάρη του σάπιου αντιλαϊκού πολιτικού συστήματος!!!!
    Η διαφορά μας με τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι, ότι αλλού η χρήση αυτών των μηχανισμών, γίνεται με πιο ξεκάθαρο τρόπο, π.χ.
    - Στην Αγγλία, πριν από περίπου πέντε μήνες, όταν βγήκαν στους δρόμους εκατομμύρια Άγγλοι, διαμαρτυρόμενοι για ένα νόμο που ψήφιζε η κυβέρνηση ενάντια στη δημόσια παιδεία, ο πρωθυπουργός Κάμερον, έκανε επίσημη έκκληση στην ακροδεξιά της Αγγλίας να βοηθήσει την αστυνομία για την καταστολή και διάλυση των συγκεντρώσεων!!! Έτσι βλέπαμε στις τηλεοράσεις, ακροδεξιούς δίπλα-δίπλα με τα ΜΑΤ, να χτυπάνε και να ρίχνουν δακρυγόνα ενάντια στους διαδηλωτές!!!
    - Στην Πορτογαλία, πριν από δύο μήνες περίπου, επίσημα ο πρωθυπουργός, κάλεσε τους ακροδεξιούς να συνδράμουν στο έργο των δυνάμεων καταστολής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις που γίνονταν ενάντια στα αντιλαϊκά
μέτρα της κυβέρνησης!!! Λόγω μνημονίων και εκεί!!!
    - Αν γυρίσουμε πίσω στο χρόνο, όλοι μας γνωρίζουμε από τις αποκαλύψεις που έγιναν στη δίκη της Νυρεμβέργης, μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, από πρωτοκλασάτα στελέχη του Χίτλερ, όπου δικάζονταν για τα εγκλήματά τους, σε βάρος της ανθρωπότητας, ότι με ιδέα του Γκέμπελς και διαταγή του Χίτλερ!!! Κάηκε το Ράϊσταγκ- Βουλή της Γερμανίας!!! Προκειμένου να ενοχοποιήσουν την αριστερά και να κηρύξουν διωγμό εναντίον της!!!!!
    - Στην πατρίδα μας, πριν εκδηλωθεί το πραξικόπημα – Χούντα των συνταγματαρχών , παρακρατικοί έριξαν στις μηχανές μιας ίλης τεθωρακισμένων στον Έβρο, ζάχαρη και αχρήστευσαν τις μηχανές, προκειμένου να φτιάξουν κλίμα εκφοβισμού και αποσταθεροποίησης της χώρας από την αριστερά και με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσουν το πραξικόπημά τους!!!
    - Άξιος λοιπόν ο μισθός τους, τόσο των προβοκατόρων παρακρατικών, όσο και των Υπουργών που τους καθοδηγούν και τους προστατεύουν, χρόνους πολλούς!!! Γιατί τώρα μπορεί να καίνε και να καταστρέφουν!!! Παλιότερα όμως, σκοτώνανε εν ψυχρώ ανθρώπους!!! Όπως τον Πέτρουλα, τον Λαμπράκη, τον Μανδηλαρά, τον Τσαρουχά, την Κανελλοπούλου και τόσους άλλους!!!
    - Άλλα τόσα και περισσότερα, θα μπορούσε να απαριθμήσει κάποιος που παρακολουθεί τα γεγονότα!!!
- Κάποιος που έχει μνήμη και καταγράφει τα επεισόδια!!!
- Κάποιος που έχει στοιχειώδη λογική για να τα εξηγεί!!!
- Κάποιος που διαβάζει ιστορία και διδάσκεται από το παρελθόν!!!
     - Αφού όλοι μας γνωρίζουμε, ότι το πολιτικό σύστημα, εδώ και αιώνες, είναι το ίδιο που μας κυβερνά και πάντοτε χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους και τις ίδιες πρακτικές, με μικρές μόνο παραλλαγές κάθε φορά, προκειμένου να διαιωνίζει την κυριαρχία του!!!!!


                                                                                  Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                         Μέλος του Συντονιστικού Οργάνοu 
                                                                   Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
                                                                                                               ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
                                                                                                      tasospapazax.blogspot.com 

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κάποιοι πήγαν τελευταίοι στο ΠΑΣΟΚ, βρήκαν τις κατσαρόλες άδειες, φύγαν και τώρα θέλουν να σώσουν την κοινωνία μας.


    Δεν είναι πολύ μακριά!!! Δεν πέρασε πολύς καιρός!!!
Όταν κάποιοι «αγωνιστές» του γλυκού νερού!!! Βαρέθηκαν να είναι εκτός πανηγυριού!!!Έξω από το πάρτυ!!!Απόντες από τα συμπόσια που απολάμβαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ!!! και επειδή αισθάνονταν άβολα με αυτή τους την απουσία!!! Βαπτίστηκαν ορθόδοξοι Πασόκοι!!! Φόρεσαν την κελεμπία του φανατικού υποστηρικτή των Πασοκικών απόψεων και ιδεοληψιών!!! Φωτογραφήθηκαν, όπως συνηθίζεται με Πασοκικούς παράγοντες, προκειμένου να αποκτήσουν κάρτα ελευθέρας διακίνησης εντός του ΠΑΣΟΚ!!! και Όταν υποβλήθηκαν σε όλη αυτή την ανωτέρω διαδικασία με επιτυχία!!! Τι; Λέτε ότι έπαθαν οι άνθρωποι !!!
     Διαπιστώσανε ότι οι κατσαρόλες μέσα στο οινομαγειρείο του ΠΑΣΟΚ ήτανε άδειες!!!. Βρήκανε πεταμένα κάτω στο πάτωμα κουτάλες, πιρούνια και μαχαίρια!!! Βρήκανε αφημένα πάνω στα τραπέζια μόνο κόκαλα κι αυτά πολύ καλά ξεκοκαλισμένα!!! Απουσίαζαν οι μάγειροι και οι σερβιτόροι!!! Και έτσι, μείνανε με τις πετσέτες κρεμασμένες στο λαιμό και τα μανίκια τους ανασηκωμένα!!!!
     Ωωωω!!! Τι προδοσία είναι αυτή !!! Ανέκραξαν μετά μανίας!!! Βλέποντας την ως άνω εικόνα εγκατάλειψης των οινομαγειρείων του ΠΑΣΟΚ.
     Kάνοντας στροφή μόνο 90 μοιρών, αγανακτισμένοι από την προδοσία, πήρανε το δρόμο της επιστροφής περίλυποι στην αρχή, αλλά αισιόδοξοι στην συνέχεια, αφού έχουν σχεδιάσει να καταγγείλουν με κάθε ευκαιρία και σε κάθε τόνο, το φαγοπότι και την ατσαλιά που βρήκαν και άφησαν πίσω τους οι του ΠΑΣΟΚ, διακηρύσσοντας ότι αυτοί πλέον θα σώσουν την κοινωνία μας από τη ρεμούλα και την ασυδοσία!!!
     Άμοιροι!!! Αφελείς!!! Ανόητοι!!! Αφήσατε τόσα χρόνια την ευκαιρία, με τα Λουκούλλεια γεύματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ!!! και αποφασίσατε να πάτε την τελευταία στιγμή!!! Καλά να πάθετε!!! Τώρα όμως με άδεια τα στομάχια σας!!! Τα σάλια σας να τρέχουν !!!και Τα έντερά σας να γουργουρίζουν!!! Δεν θα ’χετε τη δύναμη και το κουράγιο να τρέξετε!!! Να φωνάξετε!!! Να πείσετε τον Ελληνικό Λαό, ότι εσείς θα τον σώσετε!!!
     Προσοχή όμως, μήπως από την πρεμούρα σας ξεχάσετε και τρέχετε στα χωριά και στις πόλεις, με την πετσέτα του φαγητού κρεμασμένη στο λαιμό και τα μαχαιροπίρουνα στα χέρια σας!!! Όχι για τίποτε άλλο!!! Αλλά μήπως κατά λάθος ή από απροσεξία βγάλετε κανένα μάτι!!! 

                                                                                   Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                         Μέλος του Συντονιστικού Οργάνοu 
                                                                   Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
                                                                                                               ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
                                                                                                      tasospapazax.blogspot.com