Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ!


Το τι γέλιο έπεσε την Κυριακή το πρωί, δεν λέγετε!!!
Έβλεπα τηλεόραση, πίνοντας τον καφέ και χαλαρώνοντας λίγο από το καθημερινό μαρτύριο της εβδομάδας που πέρασε.
Το τι τραβάει ένας ελεύθερος επαγγελματίας στην διάρκεια της εβδομάδας, είναι ένα άλλο θέμα που χωράει μεγάλη συζήτηση, γι αυτό το πρωινό της Κυριακής με καφέ - διάβασμα και τηλεόραση είναι πράγματι μια μικρή όαση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα κάνοντας, που και που ζάπινγκ, έπεσα στην περίπτωση. Σε μια περίπτωση που με έκανε, να ρίξω το γέλιο της αρκούδας!!
Στο κανάλι της ΝΕΤ «Σαββατοκύριακο» με τον Τάκη Σπηλιοτόπουλο ήταν καλεσμένη, η πρώην Υπουργός Γεωργίας Κατερίνα Μπατζέλη. Φτιαγμένη και στολισμένη στη πένα, όπως συνήθως παρουσιάζεται, προστέθηκε και αυτή, στον μακρύ κατάλογο των Κυβερνητικών παραγόντων, που έχουν επιστρατευθεί, προκειμένου να παρουσιάσουν με τα πιο μελανά χρώματα, την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας και ότι επιβάλετε, να πάμε όλοι να πληρώσουμε τα χαράτσια, προκειμένου να πάρουμε την 6η δόση από την Τρόικα, για να σταθούμε στα πόδια μας!!
Επειδή αυτό το παραμύθι, έχει καταντήσει αρκετά βαρετό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση νέα αντιλαϊκά μέτρα, κάνω έτσι και γυρίζω κανάλι, μήπως και βρώ κάτι άλλο, πιο ενδιαφέρον, χωρίς να με συναρπάζει και ιδιαίτερα η παρουσία της κας Μπατζέλη, παρόλο που είχε βάλει τα δυνατά της, εν όψη της τηλεοπτικής αυτής εμφάνισης!!!
Τότε, ως εξ ουρανού δώρο, βλέπω στο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Κυριακή με δράση» ποιον άλλο; Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κο Μόσιαλο, να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Διευθυντή του Ελεύθερου Τύπου, δημοσιογράφο κο Αλμυρά, υποστηριχτής ουσιαστικά της Ν.Δ, να λέει και να υποστηρίζει ότι η παρούσα Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι ανεπαρκής και μάλλον η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε εκλογές.
Αρχίζει λοιπόν ο κος Μόσιαλος, με τις ιδιαίτερες ικανότητες που διαθέτει, να υποστηρίζει το έργο της Κυβέρνησής του και να τα παρουσιάζει όλα ρόδινα, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ο κος Αλμυράς.
- Δεν μπορεί! Αναρωτήθηκα με αυτό που βλέπουν τα μάτια μου και ακούνε τα αυτιά μου!!
- Πως είναι δυνατόν! Να συμβαίνει κάτι τέτοιο είπα και ενστικτωδώς πατάω ΝΕΤ.
- Πράγματι μπροστά μου, πάλι η κα Μπατζέλη, με ένα θλιβερό και φανερά καταβεβλημένο ύφος στο πρόσωπο, που είχε φορέσει προσωρινά, συνέχιζε να ισχυρίζεται, ότι όλα είναι μαύρα και άραχνα και ότι αν δεν πάμε να πληρώσουμε, αν δεν εφαρμόσουμε τις εντολές της Τρόικας, αν δεν γίνει συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων, ώστε να εξαναγκάσουν τον Λαό σε υποχρεωτική πειθαρχία, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, τότε το μέλλον για τη χώρα μας θα είναι πολύ ζοφερό!!
Ξαναγυρίζω στο ΣΚΑΙ, πάλι τα ίδια!! Σταθερός ο κος Μόσιαλος να υποστηρίζει :
  • Ότι όλα πάνε καλά!
  • Ότι η Κυβέρνηση έχει να επιδείξει ένα πολύ αξιόλογο έργο!
  • Ότι έχουν προχωρήσει μια σειρά από βαθιές τομές στην λειτουργία της Δημόσιας ζωής!
  • Ότι έχουν μαζευτεί τα οικονομικά της χώρας και πολύ σύντομα θα έχουμε το περιζήτητο πρωτογενές Δημοσιονομικό πλεόνασμα, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να αρχίσει η αναπτυξιακή πορεία της χώρας!
  • Ότι σίγουρα έχουμε εξασφαλίσει την 6η δόση του δανείου και αλλα παρομοια.
Μα καλά λέω!!
  • Είναι δυνατόν, στο ένα κανάλι όλα για τη χώρα μας να είναι μαύρα και στο άλλο κανάλι να είναι άσπρα;
  • Που τελικά βρίσκετε η αλήθεια;
  • Ποιος από τους δυο λέει την πραγματικότητα; Και με έπιασε χωρίς να το θέλω ένα ασταμάτητο νευρικό γέλιο!
Μου δημιουργήθηκε αυτομάτως η πεποίθηση ότι:
  • Ανάλογα με την περίπτωση, δεχόμαστε και την ανάλογη προπαγάνδα!
  • Ανάλογα με το θέμα που συζητιέται στον αέρα, ακούμε και μας λένε τα ανάλογα επιχειρήματα!
Πολύ πιστεύω ότι πηγαίνοντας για εκλογές θα έχουμε τα πάνω – κάτω.
  • Εκεί που τώρα, τα πράγματα για τη χώρα μας, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά άσχημα, εκεί θα γίνουν αυτομάτως υπέροχα!!
  • Εκεί που τώρα, το σκύψιμο της μέσης, μπροστά στους Ευρωπαίους εταίρους μας, είναι στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα θεωρείτε επιβεβλημένο, γιατί δεν γίνεται αλλιώς, προκειμένου να πάρουμε κάθε φορά την δόση,
  • Εκεί θα δούμε και θα ακούσουμε λεονταρισμούς, μεγαλόσχημα λόγια και θαυμάσιες υποσχέσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο!!
Δεν έχουν τον Θεό τους!!
Όποιος έχει την όρεξη να τους παρακολουθήσει για λίγο καιρό από κοντά, θα καταλάβει το θέατρο που παίζετε σε βάρος μας!
Η απάντηση σε αυτή την πρακτική:
  • Είναι η αντίδραση του Ελληνικού Λαού!
  • Είναι η απόφαση του καθένα μας, να πάρει την τύχη του στα χέρια του!
  • Είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί, στην τεχνητή πίεση που μας ασκούν, ώστε να πληρώνουμε αγωγγίστως και αδιαμαρτύρητα τα απανωτά χαράτσια τους!
  • Είναι η στάση που θα κρατήσει ο καθένας μας, απέναντι στη νέα υποδούλωση της χώρας μας που επιχειρείται, με την μοντέρνα μέθοδο της οικονομικής ασφυξίας!
  • Είναι το καθήκον μας, ώστε να μην πέσει η χώρα μας και ο λαός της, στην εξαθλίωση, στην μιζέρια, στην δεισιδαιμονία και την μοιρολατρία!
  • Είναι το πατριωτικό αίσθημα που πρέπει να ξυπνήσει μέσα μας, προκειμένου να μην προδώσουμε όλους εκείνους τους προγόνους μας, που άφησαν τα κορμιά τους στην πρώτη γραμμή των χαρακωμάτων κατά το παρελθόν, μαχόμενοι για την διαφύλαξη της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και των Εθνικών μας δικαιωμάτων!!
Γι αυτό πρέπει όλοι μας, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του Νομαρχιακού Τμήματος Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, που είναι τα κατεξοχήν αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα εκπροσώπησης των εργαζομένων και να συμμετάσχουμε την Παρασκευή 30-9-2011 και ώρα 8 το βράδυ, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, όπου θα καταθέσουμε (θα δώσουμε) τα μπιλιετάκια των χαρατσιών που μας στέλνουν το ένα πίσω από το άλλο και τα οποία θα σταλούν όλα μαζί πακέτο, πίσω στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με τον τίτλο «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ» .
Είναι η ελάχιστη, η πιο ανώδυνη πράξη αντίδρασης, αντίστασης, διαμαρτυρίας, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, απέναντι σε αυτά που σχεδιάζουν σε βάρος μας.
- Το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο.
- Στον καθένα μας επαφίεται, η προστασία και η εφαρμογή του Συντάγματος.
- Όχι άλλες πλατείες Κλαθμώνος.
- Ναι στη «ΝΕΑ πλατεία Συντάγματος» την Παρασκευή 30-9-2011 ώρα 8 το βράδυ στη πόλη μας. Έτσι θα μετονομάσουμε την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.
- Η κατάσταση απαιτεί, να γίνει ο καθένας μας, ένας νέος Μακρυγιάννης!!
- Το λέει άλλωστε και ο ποιητής:

Μπαρμπαγιάννη Μακρυγιάννη
πάρε μαύρο γιαταγάνι,
και έλα στη ζωή μας πίσω
το στραβό να κάνεις ίσιο.



Τρίπολη 28-09-2011                                                                 Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ευχαριστήρια Επιστολή


Παιδιά! Με αφορμή τα γενέθλιά μου και τις ευχές που μου στείλατε, αν και θα ήθελα να σφίξω σε έναν – έναν και μια – μια ξεχωριστά το χέρι και να αντευχηθώ, Υγεία – χαρά – και ευτυχία , τόσο προσωπική, όσο και οικογενειακή, γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει και γι αυτό σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, για τις ευχές σας και τα καλά σας λόγια.
Με την ευκαιρία θέλω να σας εκμυστηρευτώ, ότι το καλύτερο δώρο για μένα, είναι να ξέρω ότι διαβάζετε τα κείμενά μου και δεν πάει η προσπάθεια που κάνω στο βρόντο. Βέβαια το πιο καλό κι από το καλύτερο δώρο, είναι να μάθω ότι τα κείμενά μου αρέσουν συγχρόνως. Πέρα από αυτά και πάλι σας ευχαριστώ!!


Τρίπολη 20-09-2011

Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣH


Ήτανε Κυριακή μεσημέρι. Επιστρέφαμε από τη Θεσσαλονίκη όπου είχαμε πάει με το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, για να συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, έξω από το Βελλίδιο πνευματικό κέντρο, όπου συνηθίζεται να γίνεται τα τελευταία χρόνια, η καθιερωμένη αλλά αφερέγγυα ως προς το περιεχόμενο της, ομιλία του εκάστοτε Πρωθυπουργού, με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Είχαμε φτάσει περίπου στο ύψος του Πλαταμώνα, λίγο πριν τα Τέμπη, όταν ακούσαμε από το ραδιόφωνο του λεωφορείου, την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία γνωστοποιούσε στον Ελληνικό Λαό, το νέο χαράτσι, με βάση την ακίνητη περιουσία του καθένα μας.
Μέσα στις εξηγήσεις, που προσπαθούσαμε να δώσουμε, ύστερα από το σχετικό ξάφνιασμα που πάθαμε, αρχίσαμε σιγά σιγά να κατασταλάζουμε στα συμπεράσματα μας.
Εγώ προσωπικά δεν αιφνιδιάστικα!!! Μπορώ να πω, με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ότι περίμενα κάτι τέτοιο και δε δίστασα να εκφράσω δυνατά τις σκέψεις μου, για τα όσα προηγουμένως άκουσαν τα αφτιά μου.
  • Μα τι περιμέναμε!! Εφώναξα με σιγουριά, για το ορθόν των διαπιστώσεών μου συνέχισα λέγοντας:
  • Αφού η συγκέντρωση και η διαμαρτυρία των Θεσσαλονικιών, για τον υποβιβασμό της ομάδας του Ηρακλή, είχε περισσότερο κόσμο και ιδιαίτερα περισσότερο πάθος!! Τι περιμέναμε να κάνει η Κυβέρνηση;
  • Αφού λοιπόν τόνισα, γινότανε σε άλλο μέρος η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σε άλλο μέρος συγκεντρωθήκαν οι οπαδοί του ΠΑΜΕ και σε άλλο συγκεντρώθηκαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ!!
  • Αφού λοιπόν κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα, για το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας, που είναι η συλλογική δράση, γιατί λοιπόν να καταλαβαίνει από αντιδράσεις η Κυβέρνηση; Γι αυτό προχωράει ασυγκράτητη και παίρνει το ένα μέτρο συνέχεια του άλλου!!!
  • Έτσι βγάζουν οι Κυβερνώντες τα συμπεράσματα τους είπα και έτσι κάνουν τις εκτιμήσεις τους και στη συνέχεια παίρνουν τις όποιες αποφάσεις τους!!
  • Το Σάββατο που πέρασε, ήταν για την Κυβέρνηση μια ευκαιρία, να αφουγκραστεί και να γραδάρει (να τσεκάρει δηλαδή), την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος, ύστερα από τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα που έχει πάρει, στα δυο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας.
  • Το τσεκάρισμα (γραδάρισμα) είπα, έγινε με τον πιο αξιόπιστο τρόπο!!!
  • Στη μια μεριά, η συγκέντρωση για την προστασία του μισθού, του μεροκάματου, της ασφάλισης, της σύνταξης, της πρόνοιας, του δικαιώματος στην εργασία, του δικαιώματος στην υγεία και στην παιδεία και στην άλλη μεριά, η συγκέντρωση για την προστασία του Ηρακλή, να μην υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!!
  • Από την μια μεριά, η συγκέντρωση ανθρώπων που αγωνιούσαν για το σήμερα και το αύριο των παιδιών τους, της οικογένειας τους, αλλά και για το μέλλον της πατρίδας μας!! Και από την άλλη μεριά, η συγκέντρωση ανθρώπων που αγωνιούσαν για το μέλλον της ομάδας τους, του Ηρακλή Θεσσαλονίκης!!!
  • Δυο συγκεντρώσεις, συνέχισα να λέω, με διαφορετικούς σκοπούς, με διαφορετικούς στόχους και αγωνίες!!
  • Δυο συγκεντρώσεις, που έδειχναν για το τι απασχολεί και ενδιαφέρει στην εποχή μας, στις μέρες μας, τον Έλληνα!!
  • Γι αυτό λοιπόν, όλο το βράδυ οι κυβερνώντες, έβγαλαν με την ησυχία τους τα πιο ασφαλή συμπεράσματα τους και με βάση αυτά, πήραν και τις αποφάσεις τους.
  • Ζύγισαν με ακρίβεια τα δεδομένα, τόνισα με έμφαση, όπως:
  • Το που υπήρχε περισσότερος κόσμος,
  • Το που υπήρχε περισσότερο πάθος,
  • Το που υπήρχε περισσότερη νεολαία, που είναι η πιο σκληρά δοκιμαζόμενη από την ανεργία και καταλήξανε με σιγουριά, να πάρουν και άλλα νέα μέτρα, όπως εκείνο της φορολόγησης των ακινήτων, μικρών και μεγάλων, παλαιών και νέων, φτωχικών και πολυτελέστατων!!
  • Ας είναι καλά το ποδόσφαιρο, με τα όποια προβλήματα του!!
  • Ας είναι καλά η σωτηρία του Ηρακλή και για όλα τα άλλα θα φροντίσει η κυβέρνηση!!
  • Πάλι καλά! Φώναξα με δύναμη για να με ακούσουν όλοι, μέσα στο λεωφορείο.
  • Πάλι καλά, που ανακοίνωσε το νέο χαράτσι, ο Βενιζέλος την Κυριακή το μεσημέρι και δεν το ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββατου, αμεσως μετά το τέλος των δυο συγκεντρώσεων, δηλαδή εκείνης της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και εκείνης του Ηρακλή!!
  • Πάλι καλά, που μας άφησε να φτάσουμε μέχρι τον Πλαταμώνα (κοντά στα Τέμπη) και δεν μας το ξεφούρνισε πρωί πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά το πρωινό μας ξύπνημα!! Και κατέληξα λέγοντας:
  • Ας είναι καλά, η ανοχή που έδειξε και δεν μας ψυχοπλάκωσε. Εμάς, που πήγαμε από την Τρίπολη στη Θεσσαλονίκη, για να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε, για τα όσα μέτρα παίρνει κάθε τόσο!!


    Τρίπολη 15-9-2011                                              Τάσος Παπαζαχαρίας
                                                                 Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
                                                         Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
                                                                      ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
                                                                                    tasospapazax.blogspot.com

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΡΑΣΕ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;


Nα  πάλι  εδώ!  Ύστερα  από  μια μικρή  ξεκούραση, ανάλογη σε χρόνο και έξοδα, με  τηνπαλιοκατάσταση που περνάμε, ξανασηκώνουμε  τα μανίκια μας και μπαίνουμε  στο  μαγκανοπήγαδο της  καθημερινής  μας  ζωής  με ότι  αυτό  συνεπάγεται  από  υποχρεώσεις  και  καθήκοντα.
Δεν  ξέρω  αν  και κατά πόσο ο καθένας μας ξεκουράστηκε, όπως υπαγορεύει  η  παράδοση, στο διάστημα αυτό του καλοκαιριού και των διακοπών, και αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να γίνει, όταν μεγάλα προβλήματα  ακολουθούν  τον  καθένα  μας,  μέρα – νύχτα.
Ο εφιάλτης των υποχρεώσεων που έχει ο καθένας μας, μάλλον θα ήταν πανταχού παρών και ιδιαίτερα την ώρα που ο καθένας ξάπλωνε στο κρεβάτι του  για  να  ξεκουραστεί.  Ιδιαίτερα  φέτος, όπως μου είπε ένας φίλος  ακουγόντουσαν  πολλά  Αχ – Βάχ και πολλοί αναστεναγμοί, από τα διπλανά σπίτια  και  δωμάτια  όπου  έμενε  παίρνοντας  την θέση της φασαρίας, του γέλιου και της μουσικής, όπως γινότανε  άλλες  χρονιές.
Τώρα όμως το καλοκαίρι σιγά – σιγά αποχωρεί και όπου νάναι θα  μας έρθει ο χειμώνας, που είναι  η  κατ΄  εξοχή  εποχή  των μεγάλων  εξόδων  για κάθε οικογένεια, αφού  τότε  χτυπάνε την πόρτα  μας  όλες  οι  μεγάλες ανάγκες.
Τι  όμως προμηνύει; και  τι  μας  περιμένει  από  την  πολιτική  της  κυβέρνησης  ιδιαίτερα  στον τομέα  της  οικονομίας;
Πρόσθετα  μέτρα, απανωτά μάλιστα, με το που θα αρχίσουνε  τα  πρώτα  μπουμπουνητά από τα πρωτοβρόχια και οι πρώτες κρυάδες (δροσούλες)  του  φθινοπώρου.
Πριν  ακόμη  χτυπήσουν  τα  κουδούνια  στα  προαύλια  των σχολείων, θα μας χτυπήσει  την πόρτα ο ταχυδρόμος, φέρνοντας μια σειρά από ειδοποιήσεις   βεβαιωθέντων οφειλών μας  στην Εφορία  και  δεν  θα  είναι  λίγες  αυτές  οι  οφειλές  για  τον  καθένα  μας,  για  το  κάθε  νοικοκυριό.
Όλα αυτά θα είναι εκείνα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (έτσι  το  βαφτίσανε) που ψηφίστηκε με τόση περιπέτεια τον Ιούλιο που μας πέρασε, και  που η ψήφισή του  συνοδεύτηκε με τόσα δακρυγόνα που πέσανε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, που δεν υπάρχει  προηγούμενο, τόσο στην  παλιότερη, όσο  και  στην νεώτερη ιστορία του Ελληνικού  κράτους.
Έτσι την είδε την δουλειά του εκείνη την ημέρα ο Υπουργός προστασίας του πολίτη (τι  ειρωνεία) προκειμένου να διαλύσει το αναρίθμητο  πλήθος  των  διαμαρτυρομένων συνανθρώπων μας που είχε συγκεντρωθεί, ώστε  να  εκδηλώσει  την  αντίθεσή του και να αποτρέψει την ψήφιση, των  αντιλαϊκών εκείνων  μέτρων.
Το ερώτημα που μπαίνει τώρα σε κάθε θιγόμενο και σινάμα καλοπροαίρετο  άνθρωπο  είναι: Καλά τον Ιούλιο  δώσαμε  την μάχη μέσα και έξω από  την  Βουλή.  Φάγαμε  τα  δακρυγόνα  της αρκούδας. Πέσανε όλοι πάνω σε κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούσανε στην ψήφιση των αντιλαϊκών  μέτρων. Τους καταφέρανε και έτσι πέρασε αυτό το περίφημο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών μας. Τι κάνουμε όμως από δω και πέρα;
Η  απάντηση είναι λίγο – πολύ γνωστή και το δίλλημα που μπαίνει στον  καθένα μας  είναι:
·        ωραία  ψηφίστηκε  το  μεσοπρόθεσμο,
·        ωραία  ψηφίστηκαν  τα  μέτρα  που  προβλέπει  το  πρόγραμμα  αυτό,
·        ωραία  θα έρθουν από μέρα  σε  μέρα  τα  σημειώματα  της Εφορίας με  τις  βεβαιωμένες  οφειλές για  τον  καθένας  μας.
Εμείς  τι  θα  κάνουμε;  Θα  σταυρώσουμε  τα  χέρια,  θα  τα  κάνουμε  γαργάρα,  θα πληρώνουμε  συνέχεια;
          Όμως όλα  δείχνουν  ότι  όσο  και  να  πληρώνουμε, το βαρέλι δεν  έχει  πάτο  και δεν πρόκειται  να γεμίσει  ποτέ!
          Ήδη προχθές ο Υπουργός Οικονομίας διέκοψε τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της  Τροϊκας γιατί  απ΄ ότι  διέρρευσε οι  κύριοι αυτοί επειδή  δεν βγαίνουν  τα  νούμερα,  ζήτησαν  να  παρθούν  και  άλλα μέτρα!!!
          Απ΄ ότι  δείχνουν  τα πράγματα  και  απ΄ ότι  λέγαμε  και πριν  ψηφιστεί  το  πρώτο  μνημόνιο  Μάιος 2010, με τέτοια μέτρα σε βάρος και μόνο του εργαζόμενου λαού και των συνταξιούχων δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα  και  έτσι  όλο  μέτρα  θα  παίρνει η Κυβέρνηση  με  αμφίβολο αποτέλεσμα.
          Επειδή  λοιπόν κάθε φορά που είναι να πάρουμε κάποια από τις δόσεις του δανείου από  τους τοκογλύφους της διεθνούς οικονομικής παρέας και επειδή  χρησιμοποιούν  την  κάθε  δόση ως  αφορμή  να εκβιάζουν και να ζητούν και άλλες θυσίες  και  ως  εκ  τούτου  μεγαλύτερη  φτώχεια  του λαού μας, μεαπότερο  στόχο  την  εξαθλίωσή  μας ώστε να πάρουν την όποια δημόσια  περιουσία  μας  για  κομμάτι ψωμί ή  αντί  πινακίου  φακής,  ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η αντίστασή μας σ΄ αυτά τα απεχθή και  ειδεχθή σχέδια  της  ολιγαρχίας  του  πλούτου.
          Οι προηγούμενοι μήνες που πέρασαν, με τον τρόπο και την τακτική που αγωνίστηκαν οι κλάδοι των εργαζομένων αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών, δεν απέδωσαν καρπούς, δεν  έφεραν  τα αναμενόμενα  αποτελέσματα και ήδη έχουν καλλιεργήσει  ένα  είδος  ηττοπάθειας  και  απόγνωσης σε όσους συμμετείχαν  σ΄ αυτές  τις  μάχες.
          Αρχίζουν  όμως  να  φαίνονται στον  ορίζοντα  κάποια σημάδια αλλαγής  της  νοοτροπίας  και  της αντίληψης  τόσο  των  εκπροσώπων, όσο και των εργαζομένων κάποιων κλάδων που θίγονται άμεσα  από την χιονοστιβάδα  των  αντιλαϊκών  μέτρων.
          Άκουσα  και  διάβασα  ότι  οι  εκπρόσωποι  των εργαζομένων  στις Αστικές  συγκοινωνίες  και  των άλλων  μέσων  μαζικής  μεταφοράς  (Μ.Μ.Μ.)  στις  μεγάλες   πόλεις,  Αθήνα  και  Θεσσαλονίκη,   ήδη  συζητούν με το Προεδρείο  της Ομοσπονδίας  των ΤΑΞΙ  όλης  της  χώρας  ώστε  να  κινητοποιηθούν  από κοινού  τις  επόμενες μέρες που μας έρχονται δημιουργώντας  ένα  μέτωπο  πιο  μαζικό, πιο συμπαγές,  πιο αποτελεσματικό,  ενάντια  στην  αδιαλλαξία  και  προπαντώς ενάντια στην αλαζονεία  που  χαρακτηρίζει  την κυβέρνηση και  δεν  λέει να ακούσει  μια  στάλα τις  αγωνίες  του  Ελληνικού  Λαού,  για  το  που  οδηγούν τα  μέτρα  της.
Αυτή  η προσπάθεια  που   όλοι  μας  θέλουμε  και  ευχόμαστε  να  ευοδωθεί  και  να  πετύχει, ώστε  να  δείξει  το  δρόμο  σ΄ άλλους  κλάδους εργαζομένων και ελεύθερων  επαγγελματιών,  πρέπει να  συνδυαστεί  και  να συντονιστεί  με  τον αγώνα  που  ήδη  κάνουν  οι  φοιτητές  των Α.Ε.Ι.  και Τ.Ε.Ι.  σε όλη την χώρα με ιδιαίτερη μαζικότητα και μαχητικότητα ενάντια στον Μνημονιακό Νόμο  της Υπουργού  Παιδείας  και  να  δέσει  με την μεγαλειώδη απ΄ ότι  προβλέπεται  κινητοποίηση  της Γ.Σ.Ε.Ε. και  της  ΑΔΕΔΥ  που  θα  γίνει  το  προσεχές  Σάββατο  10-9-2011  στις  6:00  ώρα  το απόγευμα   στην  Θεσσαλονίκη,  όπου για  άλλη  μια  φορά ο Πρωθυπουργός μας,  άλλα  θα  πει  και άλλα  θα  κάνει  από  την  άλλη  μέρα!!!
Κάνουν λοιπόν  την εμφάνισή τους και παίρνουν σιγά – σιγά σάρκα  και   οστά,  ιδέες και προτάσεις που από παλιά υπήρχαν,  αλλά δεν είχαν  εμπεδωθεί  στα  υψηλά  κλιμάκια  των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων τόσο των εργαζομένων, όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες προτάσεις λέγανε ότι μόνο με μια καθολική κινητοποίηση μπορούμε να φέρουμεαποτελέσματα, όπως έγινε σε ένα βαθμό  στις  29 Ιουνίου όπου 500.000 χιλιάδες  λαού  κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και προκάλεσαν για κάποιες ώρες την παραίτηση  του Πρωθυπουργού μας, ο οποίος μέσα στον πανικό και  την  τρομάρα  του  από αυτά  που έβλεπε,  εκλιπαρούσε  τους αρχηγούς  των άλλων κομμάτων  δια  του τηλεφώνου να  του  βρούν  κάποια λύση.
Μπροστά  μας  λοιπόν ανοίγεται ένα πεδίο δόξης λαμπρό!!! Όποιος θίγεται  από  τα  μέτρα  και από  τα  όσα σχεδιάζονται  στο  κοντινό μέλλον να γίνουν, σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού της, έχει την δυνατότητα να  εκφράσει  την  αντίθεσή  του, τον  πατριωτισμό  του και  την  αγάπη για τα παιδιά του, με την συμμετοχή του στην κινητοποίηση αυτή του προσεχούς Σαββάτου  στην Θεσσαλονίκη.
Το  Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο  Αρκαδίας  σταθερό  στη προσπάθεια αυτή, δηλαδή   της επιτυχίας  της κινητοποίησης  και  προπαντός  στην  μαζικότητά της,  θα  δρομολογήσει  λεωφορεία που  θα  ξεκινήσουν   την   Παρασκευή   9-9-2011 και ώρα 9.00  το πρωί από το Εργατικό Κέντρο και τα οποία προηγουμένως  θα  έχουν  περάσει  από  Καλαμάτα  και  Μεγαλόπολη ωρα 8.00 ώστε να διευκολύνουν  τους  ενδιαφερόμενους.
Οι μέρες,  οι ώρες,  οι στιγμές  που  περνάμε  είναι  ιστορικές  και  όλοι μας πρέπει να πάρουμε μέρος  με τον τρόπο του ο καθένας, ώστε να γράψουμε  όπως  εμείς  θέλουμε  την  ιστορία,  και τις εξελίξεις στην πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας και όχι οι Τροϊκανοί  και  οι ντόπιοι  υποτακτικοί  πολιτικοί  του  τόπου  μας. 
Το  καθήκον απέναντι  στα  παιδιά  μας,  μας  προστάζει:   ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ   ΣΤΗΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  το   ΣΑΒΒΑΤΟ   10-9-2011   ώρα   6:00   το  απόγευμα.
Η   τους   τελειώνουμε   ή   μας   τελειώνουν!!
 
Τρίπολη 7/9/2011
                                                                                                 Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com