Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!


Η 15η Ιουνίου 2011, μέρα Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πέρασε ήδη στην ιστορία!! Τα συμπεράσματα όμως και τα διδάγματα από εκείνη την ημέρα, θα είναι πάντοτε παρόντα! Θα είναι πάντοτε κοντά μας! Θα τα έχουμε για πάντα στο μυαλό μας! Θα πλουτίζουν την γνώση μας! Θα μεγαλώνουν την εμπειρία μας!!!
            Ποια είναι όμως αυτά, τα τόσο χρήσιμα συμπεράσματα και διδάγματα εκείνης της ημέρας;
  1. Χθες και το πιο σημαντικό, είναι ότι πήρανε μια απάντηση και ένα δίδαγμα, όλοι εκείνοι που για να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους, ισχυρίζονται και λένε, ότι δεν γίνεται τίποτα γι’ αυτό και δεν συμμετέχω στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, στις διαδηλώσεις!!!
      Αντίθετα διαπιστώθηκε, ότι επειδή ακριβώς, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους        των πόλεων όλης της Ελλάδας, ιδιαίτερα στους δρόμους της Αθήνας, και        επειδή ο κόσμος αυτός, ήταν σε αριθμό μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά         είδαμε αμέσως να δρομολογούνται εξελίξεις:
·        Ο Πρωθυπουργός, να λέει και να ξελέει!!!
·        Ο Παπακωσταντίνου να γράφει και να σβήνει, φόρους και μέτρα στο Μνημόνιο, πότε προς το χειρότερο και πότε προς το καλύτερο!! Και
·        Οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, να δηλώνουν σε όλους τους τόνους, ότι θα μας δώσουνε την 5η δόση του πρώτου δανείου, έστω και χωρίς την ψήφιση του νέου Μνημονίου!!!
  1. Ακόμα χθές, είδαμε μπροστά στις κάμερες όλων των καναλιών με τα μάτια μας:
·        Την δράση, των γνωστών – άγνωστων κουκουλοφόρων, που δηλώνουν στα λόγια ¨αντιεξουσιαστές¨ ενώ δεν είναι τίποτε άλλο, από άτομα που συνεργάζονται και χρησιμοποιεί ο Υπουργός προστασίας του πολίτη, το παρακράτος, η ΚΥΠ, η Ασφάλεια και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, προκειμένου να χαλάνε και να διαλύουν μια ειρηνική απεργιακή εκδήλωση, όπως γίνεται κάθε φορά που κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στους δρόμους και μάλιστα φορές-φορές, με δυσάρεστες καταλήξεις, όπως οι 3 θάνατοι συνανθρώπων μας, πριν από ένα χρόνο, στο κατάστημα της MARFIN BANK επί της οδού Σταδίου.
·        Επίσης είδαμε την αγαστή συνεργασία μερικών από τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι είναι προφανώς μυημένοι στο παιχνίδι, να διακινούν στειλιάρια, παρόμοια σε μέγεθος και κατασκευή, με εκείνα που χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι.
·        Επίσης είδαμε, 200 όλα και όλα άτομα, να παίζουν με τους άνδρες των ΜΑΤ, το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό. Μια φορά οι μεν, βήματα μπροστά και ύστερα βήματα πίσω και το ανάποδο, αλλά όλο και να πλησιάζουν προς τους ειρηνικούς διαδηλωτές, μεταφέροντας εκεί τα επεισόδια και τα δακρυγόνα.
·        Επίσης είδαμε, επί αρκετό διάστημα, άτομα να ξεκολλάνε μάρμαρα, από κάθε σημείο της πλατείας Συντάγματος, με την ησυχία τους, να τα σπάνε και να τροφοδοτούν με τα κομμάτια αυτά, τους κολλητούς τους, καταστρέφοντας ότι με κόπο και χρήματα γίνονταν το προηγούμενο διάστημα για να ομορφαίνει η Αθήνα μας. Θα τα συλλάβει κάποιος, τις επόμενες ημέρες τα άτομα αυτά; Που διενεργούσαν εγκλήματα υπό τον φακό της κάμερας; Μια και η αναγνώριση είναι τώρα εύκολη διαδικασία;
·        Επίσης είδαμε, τις  δυνάμεις των ΜΑΤ, αντί  να έχουν πλάτη προς τους ειρηνικούς και φιλήσυχους διαδηλωτές και πρόσωπο (μέτωπο) προς τους κουκουλοφόρους, ώστε να προστατεύουν την ειρηνική διαμαρτυρία των εργαζομένων από τα κακοποιά αυτά στοιχεία και να τους απομακρυνουν από το χώρο της συγκέντρωσης, αντίθετα βλέπαμε να τους σπρώχνουν σιγά-σιγά προς την συγκέντρωση και μάλιστα να ρίχνουν δακρυγόνα στο μέσον της ειρηνικής συγκέντρωσης χωρίς να υπάρχει λόγος.
       Πρώτον, θέλουμε να μάθουμε: Αυτά τα 200 άτομα, που παρουσιάζονται κάθε φορά, εκεί όπου χρειάζονται και αναλαμβάνουν διατεταγμένη υπηρεσία, για σαράντα και πλέον χρόνια τώρα, είναι τόσο δύσκολο, να τα κυκλώσει και να τα συλλάβει η Αστυνομία; Την τιμά την Αστυνομία, αυτή η ανικανότητα; Αυτή η ανεπάρκεια; Αυτή η κατάντια που παρουσιάζει μπροστά μάλιστα, στα μάτια του Ελληνικού Λαού;
      Δεύτερον, θέλουμε να μάθουμε: Υπάρχει περίπτωση, ο αρμόδιος Υπουργός της τάξης και της προστασίας του πολίτη, να δώσει κάποτε εξηγήσεις, ποιος θα πληρώσει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τα έξοδα για την αποκατάσταση των καταστροφών, που προκάλεσαν και προκαλούν κάθε φορά, οι συνεργοί του αυτοί;
      Τρίτον, θέλουμε να μάθουμε: Ποιος αρμόδιος παράγοντας, θα δώσει εξηγήσεις, στην συντριπτική πλειοψηφία των Αστυνομικών, σε εκείνους που δεν είναι μυημένοι στο παιχνίδι αυτό με τους κουκουλοφόρους και τραυματίζονται από πέτρες, στειλιάρια ή μολότοφ κάνοντας το καθήκον τους, να συλλαμβάνουν, να προσάγουν στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια βλέπουν να αφήνονται ελεύθερα τα άτομα αυτά; Προς τι οφείλεται η ειδική προνομιακή αυτή μεταχείριση στα άτομα αυτά;
      Σε όλα αυτά και σε πολλά περισσότερα: η Κυβέρνηση, ο Υπουργός «Προστασίας του πολίτη», τι ειρωνεία αλήθεια!! και η ηγεσία της Αστυνομίας, θα δώσουν επιτέλους κάποια απάντηση στη κοινωνία μας, στο κόσμο που υποτίθεται ότι υπηρετούν; Γιατί και οι νεκροί περιμένουν δικαίωση!! Αλλά και εμείς να γνωρίζουμε με ποιους και με ποιον έχουμε να κάνουμε!!
      Ένα παιχνίδι που παίζετε χρόνια τώρα, μεταξύ Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και κουκουλοφόρων, κάθε φορά που οι εργαζόμενοι βγαίνουν στο δρόμο και στόχο έχει, το παιχνίδι αυτό, να συκοφαντήσει, να δυσφημήσει, και να αποδυναμώσει τον αγώνα τους, πρέπει να τελειώσει, γιατί το ψέμα και η κοροϊδία έχουν κοντά πόδια.
      Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί  ο καθένας μας:
-         Που ήταν τόσες μέρες, αυτοί οι περίφημοι κουκουλοφόροι και ¨αντιεξουσιαστές¨ ;
-         Μήπως προσκληθήκαν να αναλάβουν δράση, σε συγκεκριμένο χρόνο και προπαντός σε συγκεκριμένο χώρο;
-         Μήπως θέλανε  να διαλύσουν, τον πυρήνα των ειρηνικών διαδηλωτών, εκεί όπου συζητούσανε και παίρνανε τις αποφάσεις τους, για το τι θα κάνουν στην συνέχεια;
      Κύριοι της Κυβέρνησης, του Υπουργείου, της ΚΥΠ, της Αστυνομίας και όλου του παρακράτους, στο τέλος χάσατε και αυτή τη μάχη!!! Η πλατεία ήταν γεμάτη και μετά τον ψευτοπόλεμό σας!! Μήπως αυτό σας λέει τίποτα;

Τρίπολη 17-6-2011
                                               
Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
tasospapazax.blogspot.com

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Θέμα: Ανάπλαση της πλατείας Πετρινού


Κύριοι της παρούσας Δημοτικής αρχής.

            Δεν συμφωνώ καθόλου με το σχέδιο (μακέτα) αυτό που δημοσιεύθηκε και έχει να κάνει με την ανάπλαση της πλατείας Πετρινού στη πόλη μας.
            Μετατρέπει την σημερινή πλατεία από χώρο πρασίνου, σε κρανίου τόπο, κάτι αντίστοιχο που έγινε πριν από χρόνια στη πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα. Η πόλη μας έχει ανάγκη από χώρους φυσικής αισθητικής και όχι από ατελείωτες γρανιτένιες πλακοστρώσεις.
            Προτείνω να το ξανασκεφθείτε, γιατί αυτό το σχέδιο (μακέτα) έχει γίνει βεβιασμένα, σε προεκλογική περίοδο, από διαφορετικά σκεπτόμενους ανθρώπους, μιας άλλης νοοτροπίας, αντίληψης, και αισθητικής, και έγινε με στόχο μόνο και μόνο,  την δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων.

            Ευχαριστώ για την προσοχή σας.



Τρίπολη 10-6-2011
Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
tasospapazax.blogspot.com

ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ!
















Το έργο «Ανάπλαση Πλατείας Πετρινού», έχει ενταχθεί στα «Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013» και είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.
Η πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.470.000,00 €.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 12 μήνες, από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος.
Σήμερα, αποκαλύπτουμε όλες τις λεπτομέρειες για το μεγάλο αυτό έργο το οποίο είναι πολύ κοντά στην έναρξη υλοποίησής του.


Η διαμόρφωση της πλατείας
Η πλατεία διαμορφώνεται σε ενιαίο επίπεδο. Η προτεινόμενη διαμόρφωση αφορά σε 5.800 τ.μ. περίπου. Το σχέδιο της διαμόρφωσης είναι απλό, κυριαρχείται από έναν ορθογώνιο κατασκευαστικό κάναβο 7.50Χ7.50μ, που βοηθάει αποτελεσματικά την έντεχνη κατασκευή του έργου και την ένταξη στο σχέδιο των διαφόρων στοιχείων που το ολοκληρώνουν, όπως π.χ. τα φωτιστικά σώματα, τα δένδρα, κ.λπ. Οι διαστάσεις του κανάβου σε ορισμένα σημεία προσαρμόζονται, ώστε να διατηρείται η εντύπωση του σχεδίου, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται αυτό στα πραγματικά γεωμετρικά στοιχεία,
που προκύπτουν από τα μέτωπα των υπαρχόντων κτηρίων. Δεδομένου ότι το σχήμα της πλατείας δεν είναι ένα τέλειο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, αφού η δυτική του πλευρά είναι στενότερη από την ανατολική.
Ο κάναβος κατασκευάζεται από λωρίδες (φιλέτα) επιστρώσεων με φυσικές πλάκες γρανίτη πάχους 4 cm, χρώματος γκρι σκούρο, μήκους 1.00m και πλάτους 10 μέχρι 25 cm, με την άνω επιφάνεια όπως προκύπτει από την κοπή του υλικού (αγυάλιστη).
Η επιφάνεια της πλατείας επιστρώνεται με τρία διαφορετικά πετρώδους προελεύσεως υλικά ως εξής:
α. Περιμετρικά και σε επαφή με τα κτήρια, δηλαδή εκεί που το δάπεδο της πλατείας θα καταπονείται περισσότερο είτε λόγω της επαγγελματικής χρήσης, είτε λόγω των συχνών επισκευών ή τροποποιήσεων των συνδέσεων των κτηρίων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, η επίστρωση πραγματοποιείται με φυσικούς κυβόλιθους γρανιτικής προελεύσεως, υπόλευκοι, με μαύρους κόκκους, πυρίκαυστης επιφάνειας, διαστάσεων
(10X10X10 εκ.), που τοποθετούνται σε υπόστρωμα άμμου. Είναι υλικό μεγάλης αντοχής
και πολύ καλής εμφάνισης. Ο τρόπος τοποθέτησης του εξασφαλίζει τις «συχνές»
επισκέψεις στα δίκτυα κοινής ωφέλειας χωρίς προβλήματα, αφού είναι πολύ εύκολη η
αποξήλωση και η επανατοποθέτηση τους.
β. Εσωτερικότερα, η περιοχή που θα έχει λιγότερη καταπόνηση, η επίστρωση
γίνεται με πλάκες από γρανίτη, χρώματος κεραμιδί, πυρίκαυστης επιφάνειας, διαστάσεων
30Χ30Χ4εκ. ή από αντίστοιχης ποιότητας και χαρακτηριστικών, μαρμαρόπετρας. Οι
πλάκες τοποθετούνται στο υπόστρωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα, με τσιμεντοκονίαμα.
γ. Στη κεντρική περιοχή, που θα έχει και την μεγαλύτερη καταπόνηση, η
επίστρωση γίνεται με τετράγωνες πλάκες από γρανίτη, χρώματος γκρι σκούρο,
πυρίκαυστης επιφάνειας, διαστάσεων 60Χ60Χ4εκ. ή από αντίστοιχης ποιότητας και
χαρακτηριστικών μαρμαρόπετρας. Η περιοχή αυτή περιβάλλει τμήμα του κτηρίου του
Θεάτρου και του κεντρικού διακοσμητικού στοιχείου της πλατείας, που είναι μία
νεροσυρμή. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ενοποίησης της πλατείας και οπτικά. Οι πλάκες τοποθετούνται στο υπόστρωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα, με
τσιμεντοκονίαμα.
δ. Στο κέντρο της πλατείας προτείνεται η κατασκευή μιας διακοσμητικής νεροσυρμής
κατασκευασμένης από φαιοπράσινη, ιζηματογενούς προελεύσεως, πέτρας. Η νεροσυρμή αποτελείται από μία σύνθεση ένθετη στον κάναβο, μήκους 25.00μ. και πλάτους 14.00μ. Στην κορυφή της σύνθεσης υπάρχει μία «πηγή» νερού, όπου τα νερά αναβλύζουν μέσα από σιδερένιους ανοξείδωτους σωλήνες διαφορετικών διαμετρημάτων. Στην συνέχεια το νερό ρέει σε χαμηλότερα επίπεδα, ακολουθώντας μία διαδρομή με μικρούς καταρράκτες, ώστε να προκαλείται παφλασμός και ευχάριστος θόρυβος του τρεχούμενου νερού. Η νεροσυρμή πλαισιώνεται με χαμηλό πράσινο.
ε. Το στέγαστρο: Το στέγαστρο έχει διαστάσεις 12,ΟΟΧ8,ΟΟμ. (συνολικού εμβαδού
96,00τ.μ.περίπου), όπως φαίνεται στα αντίστοιχα σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης διαμόρφωσης της πλατείας Πέτρινου. Ο φέρων οργανισμός είναι μεταλλικός, κατάλληλου σχεδίου, ώστε να επιτρέπει την άνετη παραμονή των θαμώνων. Η επικάλυψη θα γίνει με ειδικούς υαλοπίνακες, που θα εξασφαλίζουν ηλιοπροστασία και ασφάλεια για τους χρήστες του στεγάστρου. Παρακάτω,
περιγράφονται τα βασικά δομικά στοιχεία του στεγάστρου.
- Σιδηροκατασκευές διαφόρων στοιχείων του έργου με γαλβανισμένα εν θερμώ και
βαμμένα με ντούκο, στοιχεία μορφοχάλυβα ποιότητας (S237), ήτοι: σιδηροδοκοί, λάμες,
ράβδοι, κοιλοδοκοί (RHS, SHS, κ.λπ.).
- Επιστέγαση του σιδερένιου σκελετού του στεγάστρου με πολλαπλούς υαλοπίνακες
ασφαλείας, με τη χρήση ολοκληρωμένου συστήματος, τύπου DORMA- GLASSCON.
ζ. Τα τμήματα των πεζοδρόμων, που διασχίζουν την πλατεία, θα επιστρωθούν με
φυσικούς κυβόλιθους γρανιτικής προελεύσεως, υπόλευκους, με μαύρους κόκκους,
πυρίκαυστης επιφάνειας, διαστάσεων (10X10X10εκ.), που τοποθετούνται σε υπόστρωμα
άμμου. Είναι υλικό μεγάλης αντοχής και πολύ καλής εμφάνισης. Ο τρόπος τοποθέτησης
του εξασφαλίζει τις «συχνές» επισκέψεις στα δίκτυα κοινής ωφέλειας χωρίς προβλήματα,
αφού είναι πολύ εύκολη η αποξήλωση και η επανατοποθέτηση τους.
Όπου είναι δυνατόν η επίστρωση γίνεται χωρίς την αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα, σε
αντίθετη περίπτωση ως βάση κατασκευάζεται υπόστρωμα από ελαφρά οπλισμένο
σκυρόδεμα.
Στα σημεία διασταύρωσης και κατ' επέκταση, αλλαγής στάθμης των δρόμων με τους
πεζόδρομους, προβλέπεται η κατάλληλη διαμόρφωση ράμπων. Το δάπεδο των
πεζοδρόμων θα βρίσκεται ελαφρά χαμηλότερα (κατά 3εκ.) από την επιφάνεια της
πλατείας και θα οροθετείται με κράσπεδο από γρανίτη, χρώματος γκρι σκούρο, καθαρής
διατομής 30X15X100 cm με απότμηση ακμής σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών, με
την άνω επιφάνεια, όπως προκύπτει από την κοπή του υλικού (αγυάλιστη).
Με τον τρόπο αυτό οριοθετείται ο πεζόδρομος, διευθετούνται τα όμβρια και εξασφαλίζεται η αίσθηση ενοποίησης του χώρου της πλατείας.

Ο φωτισμός
Ο φωτισμός της πλατείας εξασφαλίζεται με έναν τύπο φωτιστικού σώματος, το οποίο θα
φέρεται επί ιστού ύψους 12.00μ. και θα αποτελείται από δέκα εξ λαμπτήρες.
Τέτοια φωτιστικά σώματα τοποθετούνται συνολικά δέκα σε όλη την πλατεία. Επελέγη ο
τρόπος αυτός του φωτισμού της πλατείας, ώστε να μειωθεί η αρνητική αντίληψη, που .
προκαλείται από το πλήθος χαμηλών (συνήθως) φωτιστικών σωμάτων που
τοποθετούνται, δεδομένου ότι το ζητούμενο είναι ο κατάλληλος φωτισμός του χώρου και όχι η παράθεση πλήθους φωτιστικών σωμάτων για διακοσμητικούς λόγους.

Η αποχέτευση όμβριων υδάτων
Η συλλογή των όμβριων υδάτων εξασφαλίζεται μέσω μεταλλικών σχαρών,
τοποθετημένων σε τακτά σημεία, σε συνδυασμό με τις κατάλληλα διαμορφωμένες ρήσεις των επιφανειών.
Κατά κανόνα, τοποθετούνται μέσα στην περιοχή (ζώνη) της πλατείας που έχει επιστρωθεί με τους φυσικούς κυβόλιθους, ώστε να είναι εύκολη η επισκεψιμότητά τους και η επισκευή τους.

Η φύτευση
Σε συγκεκριμένα σημεία, σε όλη την περίμετρο της πλατείας, προβλέπεται η φύτευση
είκοσι ενός (21) φυλλοβόλων δένδρων, μεσαίου μεγέθους. Τα φυλλοβόλα δένδρα θα
επιτρέπουν τον ηλιασμό της πλατείας κατά τους ψυχρούς μήνες, ενώ το καλοκαίρι θα
προσθέτουν την σκιά τους.
Η περιμετρική φύτευση αφ' ενός αφήνει ελεύθερο τον χώρο της πλατείας στην κίνηση,
δεν παρεμβάλλει οπτικά εμπόδια και ενοποιεί τις εντυπώσεις, αφ' εταίρου το καλοκαίρι η
σκιά των δένδρων θα διευκολύνει την εγκατάσταση, περιμετρικά της πλατείας
τραπεζοκαθισμάτων. Σε τμήματα της πλατείας, όπου προβλέπεται, θα τοποθετηθεί και
χλοοτάπητας (ή/και ποώδη φυτά).


Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Θέμα: Ανάπλαση της πλατείας Πετρινού


Κύριοι της παρούσας Δημοτικής αρχής.

            Δεν συμφωνώ καθόλου με το σχέδιο (μακέτα) αυτό που δημοσιεύθηκε και έχει να κάνει με την ανάπλαση της πλατείας Πετρινού στη πόλη μας.
            Μετατρέπει την σημερινή πλατεία από χώρο πρασίνου, σε κρανίου τόπο, κάτι αντίστοιχο που έγινε πριν από χρόνια στη πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα. Η πόλη μας έχει ανάγκη από χώρους φυσικής αισθητικής και όχι από ατελείωτες γρανιτένιες πλακοστρώσεις.
            Προτείνω να το ξανασκεφθείτε, γιατί αυτό το σχέδιο (μακέτα) έχει γίνει βεβιασμένα, σε προεκλογική περίοδο, από διαφορετικά σκεπτόμενους ανθρώπους, μιας άλλης νοοτροπίας, αντίληψης, και αισθητικής, και έγινε με στόχο μόνο και μόνο,  την δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων.

            Ευχαριστώ για την προσοχή σας.



Τρίπολη 10-6-2011
Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
tasospapazax.blogspot.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!


Η Κυβέρνηση μέσα στα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, (μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο), χρησιμοποιεί, κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, ανάλογα βέβαια και με την κατάσταση που επικρατεί.
            Ένα προσφιλές εργαλείο, που φαίνεται ότι αποδίδει παρά πολύ, για να πετύχει τον στόχο της, είναι η διάσπαση της κοινωνικής συνοχής, βάζοντας ένα μέρος του Λαού (της κοινωνίας) να στρέφεται εναντίον του άλλου.
            Θύμα αυτής της τακτικής της Κυβέρνησης, έχουν πέσει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, οι εργαζόμενοι τόσο στο Δημόσιο τομέα, όσο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, που είναι οι ΔΕΚΟ(Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Οφέλειας όπως είναι : ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ-ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ κλπ)
  • Πότε λοιπόν ο ένας και πότε ο άλλος, ανάλογα με τα σχέδια της Κυβέρνησης.
  • Λιγότερο ο ένας και περισσότερο ο άλλος, ανάλογα με τις δυσκολίες που έχει η Κυβέρνηση, γεγονός πάντως είναι ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, έχουν κατά καιρους βρεθεί, στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης(τηλεόραση-ραδιόφωνο-εφημερίδες).
            Το άσχημο είναι ότι η Κυβέρνηση, βρίσκει συμμάχους μέσα στο Λαό και έτσι διευκολύνεται ώστε να πραγματοποιεί τα σχέδιά της αυτά, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με την παραχώρηση (βλέπε ξεπούλημα) αυτών των επιχειρήσεων στους ιδιώτες, καλύτερα να λέμε στους οικονομικούς παράγοντες του τόπου μας και όχι μόνο.
            Θύμα τον τελευταίο καιρό(εδώ και 6 μήνες περίπου)των σχεδίων της Κυβέρνησης, έχουν πέσει και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.
            Η Κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει κάθε μέθοδο και κάθε τρόπο, προκειμένου, να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων σε αυτή, που αντιστέκονται γιατί δε θέλουν, η πιο κερδοφόρα και η πιο ισχυρή Δημόσια Επιχείρηση, να πέσει στα χέρια των τοκογλύφων, ντόπιων και ξένων, όπως σχεδιάζει αυτές τις μέρες, να κάνει η Κυβέρνηση.
            Και τι δεν έχει ακουστεί από τα κανάλια και από τις εκπομπές τους, σε βαρος των εργαζομενων, με αριστοτεχνικό τρόπο, προκειμένου να κάνουν την κοινή γνώμη να συνηγορήσει προς τούτο!!
            Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο! Όλα αυτά που με μαεστρία  σερβιρίζονταν για τόσο καιρό, μαζί με την ζηλοφθονία που έχει κυριέψει τον απλό κόσμο, από εκείνα που ακούγονται για υψηλούς μισθούς και  υψηλές συντάξεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, έχουν λειάνει το έδαφος και έχουν στρώσει με ροδοπέταλα το δρόμο ώστε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και αντιπολίτευση(ΝΔ, Μπακογιάννη και Καραντζαφέρης), να δώσουν τη ΔΕΗ στους τοκογλύφους, προκειμένου να τους καλοπιάσουμε και να μας δανείζουν, με αλμυρά επιτόκια, όποτε υπάρχει ανάγκη, όπως μας λένε τώρα.
            Αλλά τη μισή ΔΕΗ, δηλαδή το 49,5% ήδη το έχουνε πουλήσει νωρίτερα, χωρίς να έχει λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας και πριν, να μιλάμε για χρεοκοπία και όλα τα σχετικά, όπως και τον ΟΤΕ και πολλές άλλες τέτοιες κερδοφόρες Δημόσιες επιχειρήσεις. Οι άνθρωποι είναι υπάλληλοι και υποτακτικοί του Οικονομικού κατεστημένου και όχι ότι θέλουν να σώσουν τη χώρα μας και το Λαό της. Ας μας πούν πόσα χρήματα ήδη έχουν πάρει από τις πωλήσεις αυτές και τι τα έχουν κάνει !!!

            Μέσα σε αυτό, το προδοτικό για τα συμφέροντα της χώρας μας παιχνίδι, μπαίνουν σαν παίχτες και κάποιοι αφελείς της κοινωνίας μας ,οι οποίοι  κολλημένοι στις κομματικές τους επιλογές(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Μπακογιάννη, ΛΑΟΣ) χωρίς να εξετάζουν απολύτως τίποτα , χωρίς να προβληματίζονται καθόλου ,  με πολύ ελαφρά την καρδία , σαν παπαγαλάκια , κατηγορούν ασυστόλως και αδιακρίτως όλους τους εργαζόμενους, σε αυτές τις Δημόσιες επιχειρήσεις.
            Το χειρότερο που μπορούν να προσφέρουν με την τακτική τους αυτή  στον τόπο, είναι η φτώχεια και η κακομοιριά που θα πέσουν στις κοινωνίες, ιδιαίτερα σε εκείνες, που ζουν και υπάρχουν, από τους μισθούς και τις συντάξεις , τόσο των Δημοσίων υπαλλήλων, όσο και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
            Μια τέτοια κοινωνία είναι και  η κοινωνία της Τρίπολης αλλά και της Μεγαλόπολης , που βρίσκονται πολύ κοντά μας και μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, κάθε μέρα που περνάει.
            Η Τρίπολη συγκεκριμένα είναι γνωστό , ότι δεν έχει άλλο βιοποριστικό έσοδο εκτός εκείνου των συντάξεων και των μισθών των εργαζομένων και συνταξιούχων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Είναι μια πόλη , χωρίς πρωτογενή  παραγωγή  και έτσι το όποιο βιοτικό επίπεδο έζησαν και ζουν οι κάτοικοί της, έχει να κάνει μόνο και μόνο από την ύπαρξη πολλών Δημόσιων Υπηρεσιών και από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ τα τελευταία σαράντα χρόνια που έφεραν ,οι δραστηριότητες αυτές ,εκατοντάδες εργαζόμενους στην πόλη, με καλές αποδοχές και τελευταία ,εκατοντάδες συνταξιούχους με καλές συντάξεις .
            Αυτές οι καλές αποδοχές (μισθοί) και οι συντάξεις ανέβασαν το επίπεδο ζωής, γιατί κοντά σε αυτούς, βρήκαν δουλειά(απασχόληση) χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες και τεχνίτες πάσης φύσεως , όπως ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω:
Έμποροι, εισοδηματίες από ενοίκια, μπετατζήδες, κτίστες, σοβατζήδες, μπογιατζήδες, ξυλουργοί, πατωματζήδες, αλουμινάδες, σιδεράδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, σερβιτόροι, μεσίτες, ράφτες και μοδίστρες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, χειριστές μηχανημάτων, ωδεία, σχολές χορού και πολεμικών τεχνών ,κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων,  ιδ. Υπάλληλοι σε καταστήματα και εταιρίες , ξενοδοχοϋπάλληλοι, αντιπροσωπείες και συνεργεία αυτοκινήτων κ.λ.π - κ.λ.π
            Όλος αυτός ο κόσμος, όλη αυτή η κοινωνία έφτιαξε οικογένειες, μεγάλωσε, μόρφωσε, σπούδασε και αποκατέστησε τα παιδιά του , αρκετά ικανοποιητικά, ειρηνικά και ευτυχισμένα.
            Τώρα όμως με τα πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης,(πρώτο μνημόνιο)  που άρχισαν να εφαρμόζονται εδώ και ένα περίπου χρόνο και τα οποία μέτρα, είχαν και έχουν, σα στόχο, κυρίως τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ), η κοινωνία μας άρχισε να ζει, τις πρώτες αρνητικές δοκιμασίες και επιπτώσεις, χωρίς ακόμη να δούμε και να ζήσουμε τα χειρότερα!!!
            Πρέπει λοιπόν , με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και χωρίς φθόνο, ο ένας για τον άλλο συνάνθρωπό του, να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και να καταλήξουμε στη διαπίστωση , ότι όταν σε μια πόλη πέφτουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χρήματα, τότε η κοινωνία αυτής της πόλης, έχει να οφελειθεί ,  από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο επαγγελματία, από τον χειρότερο έως τον καλύτερο τεχνίτη, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο εισοδηματία!!!
            Γιατί ο μισθός και η σύνταξη , όσο υψηλά και αν είναι , κάπου εδώ μέσα στη κοινωνία μας θα ξοδευτούν και σε όλων τη τσέπη μας θα μπαινοβγαίνουν, αρκεί μόνο και μόνο, να μη βγούνε στο εξωτερικό και πάνε σε ξένες τράπεζες, όπως έχουν κάνει και είναι σε όλους μας γνωστό, «οι ευπατρίδες» κατά τα άλλα βιομήχανοι και μεγαλέμποροι του τόπου μας!!!
               Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ,Ορυχεία και Εργοστάσιο, ξεκινούν αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης αντί πινακίου φακής !!! Χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε τον αγώνα αυτό, γιατί το αποτέλεσμα, πολλαπλώς ,θα επηρεάσει την τσέπη όλων μας!!!

Τρίπολη 7-6-2011
                                                             
Τάσος Παπαζαχαρίας
Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου
Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Tasospapazax.blogspot.com